Dobrý den,nevím jestli mi takhle od PC dokáže někdo poradit,ale zkusím objasnit problém. Mám střechu cca 15 let starou složení(krytina,dř.záklop,krokve,izolace,sádrokarton) viz obr. Na léto je plánovaná výměna krytiny.Ale hlavní problém je jinde, během zimy jsem vylezl na půdu a zjistil jsem, že¨je dřevěný záklop pokrytý plísní a mokrý,krov vypadá dobře(tam kde je teda vidět). Takže k výměně krytiny přibude i odstranění nebo výměna záklopu(v případě použití bonského šindele) a ošetření krovu(nejsem si jistý čím se trámy kdysi napouštěly). Celý problém je v tom, že střecha je špatně odizolovaná a hlavně nad sádrokartonem není folie(parozábrana),což bude asi hlavní příčina.Jde o to, že bych toho chtěl co nejvíc udělat ze střechy,když už bude odkrytá.Prosím teda o radu,zda se dá parozábrana nějak instalovat bez toho abych zevnitř trhal sadrokarton,ikdyž mám obavu,že ne..
je otazkou zda mas rost pripraveny na dalsi vrstvu desek, coz pochybuji
reseni je jak pise Milan, odvetrani, paroteska a SDK, ale pokud pises, ze mas malo izolace, sel bych cestou demontaze, pridanim izolace, parotesky a SDK
montaz dalsi vrstvy SDK bude temer stejna jako montaz po demontazi stareho SDK, ktery bude dole na to sup.
jen to bude vice pracne a bude borcus
ggeorge279*
Díky za reakce. Nad záklopem není prostor téměř žádný, je to prostě jen záklop,latě a taška. s výměnou tašek se počítalo(akorát se uvažovalo, že se tam hodí b.šindel na stávající záklop, o čemž už pochybuji...),takže se určitě dořeší i špatná skladba.O snížení stropu dalším sadrošem jsem taky uvažoval, jen mi šlo o to,kolik toho jde udělat z té strany od střechy(když už bude odkrytá).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.