Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení podkroví

Od: ggeorge279* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,nevím jestli mi takhle od PC dokáže někdo poradit,ale zkusím objasnit problém.
Mám střechu cca 15 let starou složení(krytina,dř.záklop,krokve,izolace,sádrokarton) viz obr.
Na léto je plánovaná výměna krytiny.Ale hlavní problém je jinde, během zimy jsem vylezl na půdu a zjistil jsem,
že¨je dřevěný záklop pokrytý plísní a mokrý,krov vypadá dobře(tam kde je teda vidět). Takže k výměně krytiny přibude i odstranění nebo výměna záklopu(v případě
použití bonského šindele) a ošetření krovu(nejsem si jistý čím se trámy kdysi napouštěly). Celý problém je v tom, že střecha je špatně odizolovaná a hlavně nad sádrokartonem není
folie(parozábrana),což bude asi hlavní příčina.Jde o to, že bych toho chtěl co nejvíc udělat ze střechy,když už bude odkrytá.Prosím teda o radu,zda
se dá parozábrana nějak instalovat bez toho abych zevnitř trhal sadrokarton,ikdyž mám obavu,že ne..:)

Zateplení podkroví

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ggeorge, nejde dát pod sádroš parotěsku... jedině snad polepit sádrokarton kvalitní parotěsku a přišroubovat nový sádroš.

plíseň a mokrý krov je v 99% způsoben neodvětráním prostoru nad izolací. jak velký je prostor nad záklopem,

ICQ 55180641, skype: milancukrar a další...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

standam*
hodnocení

0x

je otazkou zda mas rost pripraveny na dalsi vrstvu desek, coz pochybuji

reseni je jak pise Milan, odvetrani, paroteska a SDK, ale pokud pises, ze mas malo izolace, sel bych cestou demontaze, pridanim izolace, parotesky a SDK

montaz dalsi vrstvy SDK bude temer stejna jako montaz po demontazi stareho SDK, ktery bude dole na to sup.

jen to bude vice pracne a bude borcus

ggeorge279*
hodnocení

Díky za reakce. Nad záklopem není prostor téměř žádný, je to prostě jen záklop,latě a taška. s výměnou tašek se počítalo(akorát se uvažovalo, že se tam hodí b.šindel na stávající záklop, o čemž už pochybuji...),takže se určitě dořeší i špatná skladba.O snížení stropu dalším sadrošem jsem taky uvažoval, jen mi šlo o to,kolik toho jde udělat z té strany od střechy(když už bude odkrytá).

plíšeň je v prosoru půda na záklopu zevnitř?

milancukrar.papricka.cz/...

takto?

doplněno 23.03.12 20:33:

tak je to neodvětráním prostoru.

ICQ 55180641, skype: milancukrar

ggeorge279*
hodnocení

No dá se říct, že to vypadá hodně podobně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]