Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tato spotřeba plynu normální / reálná?

Od: jakubstrednicechy odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

je možné spotřebovat v bytě 3+1 cca 130m2 plochy 2530m3 zemního plynu za rok? Plyn máme na topení a ohřev vody v koupelně. Ohřev vody v kuchyni a sporák je na elektřinu.

Byt se nachází v 2patrovém domě, přičemž pod náma je nevyhřívaná garáž a dílna a nad náma půda. Přes zimu topíme ve dne na 22C pres noc na 18C. Jeste me napada ze jako kuraci mame casto otevrenou ventilacku v jedne mistnosti, ale ta byla pres zimu kazdy den vytapena krbovyma kamnama na drevo.

Bydlime zde prvni rok, takze nemam moznost srovnani, ale prijde mi ze davat rocne 40.000Kc za plyn je trochu dost. Drive jsem bydlel v polovicnim byte, nic moc jsem nesetril a platil jsem tak tretinu. Myslite si, ze se takove mnozstvi dat protopit, nebo mam zacit resit, jestli neni nekdo napojenej na nas plynomer. Nerad bych hned prvni rok zacinal nejaky mezisousedsky konflikty, pokud to nebude nutne...

Diky za Vase rady ci zkusenosti

Jakub

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

0x

Jestli je pod váma a nad váma nevyhřívaný prostor, stěny jsou všechny vnější, dům je nezateplený a izolace v podlaze a stropě podstandardní, možné to je. Nevím, kolik vás je v rodině ale u nás ve 4členné rodině ohřev teplé vody a vaření cca 1-2m3 denně. V nezatepleném domě je obrovský rozdíl ve spotřebě tepla mezi vnějším a vnitřním bytem - sám jsem si vyzkoušel. To je jedno z vysvětlení, proč vaše předchozí bydlení bylo na topení nenáročné.

Takže než hledat černého odběratele, zaměřit se na úspory. Levnější dodavatel - dnes jsou rozdíly mezi nimi i 20% - a pouvažovat o zateplení. Uznávám, že 40t/rok je hodně.

hodnocení

0x

Ano, je to možné...

lidka*
hodnocení

0x

Já mám roční spotřebu cca 1500 m3 v bytě 2 + 1 - plocha asi 90 m2 - 1 osoba trvale doma. Okna nová plastová - 3 stěny vnější. V noci mám termostat nastavený na 17 a ve dne na 21-22°C - bydlím v horách. Plynem topím, ohřívám vodu, sporák plynový s el.troubou. Pode mnou je nevytápěná dílna. Nade mnou je stejný byt s přibližně stejnou spotřebou plynu. Jen s tím rozdílem, že je to byt podkrovní (nižší stropy) - 2 osoby a mají rády teploučko - ale přes den v práci. :)

lolaprasatkova
hodnocení

0x

My jsme bydleli v domě v posledním patře. Soused pod námi, protže byl ze sociální skupiny, tak netopil. Naše spotřeba byla tím pádem obrovská a platili jsme taky kolem 40.000,- . Dlouhá léta jsme na to nemohlo přijít a i když jsme tam měli znalce atd. Prostě mazaný soused. Tak jsme se raději vystěhovali. Jinak to záleží na kolik vytápíte a jak se koupete. Pokud vytápíte na 24 st. je to hodně.

dobrak*
hodnocení

0x

Pokud přestanete hulit a budete zavírat ventilačku tak ušetříte určitě více než 20000kč a to se už vyplatí :) Jinak máš smůlu na polohu bytu,uvažoval bych o jiném ,toto kolikrát neprotopí velký dům .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]