Nejste přihlášen/a.
Vím ,že můj dotaz vypadá jako nesmysl, ale přesto se zeptám.Protože jsme si nechali zabudovat plastová špatná okna nebo jsme je nechali namontovat špatnou firmou , nemáme proto doma žádnou oázu klidu. Nevíme už jak si od hluku zvláště v noci a k ránu pomoci, napadlo nás ,zda by nepomohlo kdybychom zevnitř místnosti dali ještě jedno okno.Neumíme si představit jjestli by to fungovalo lépe ,ale protože už jsme zoufalí a technik od firmy ,co okna zabudovali neumí problém s hlukem vyřešit i když ho uznává,chytáme se už každého nápadu.Předtím jsme měli stará okna asi se jim říká kastlová a bylo skrze ně slyšet je n velmi málo.Prosím nesmějte se mi a poradte mi někdo.Okna máme 4 měsíce ,tak bychom je neradi vyhazovali jsme v dúchodu a nejsme na tom tak ,abychom si mohli dovolit měnit okna dvakrát za rok.O tom ,že jsme udělali blbost že jsme původní okna vyměnili ,to už víme o tom už mi prosím nepište.
i když mám namontováno nové okno s trojsklem a ještě nedemontované staré špaletové (takže 5 skel) asi bych Vám nedoporučoval další okno. Páč se může stát, že neotevřete první okno. Nebo budete sekat vevnitř větší díru. Jaké máte hodnoty okna?
I když to vypadá absurdně,setkal jsem se s podobným případem také.Ale důvody špatné funkce jsou jen tři.Kromě skel s nevhodnou průzvučností,je to špatné,nebo špatně namontované těsnění.To se dá případně i doplnit.Pak je to ještě špatné zapravení okna,kdy hluk se šíří okolo rámu.Kromě toho je možná příčina ve špatném seřízení křídel,kdy je ponecháno příliš vůle na větrání.Byl jsem včera u nás na Poliklinice,kde minulý týden měnili okna.Překvapilo mě,jaké ticho je teď v ordinacích,i když okna míří na velice rušnou hlavní ulici.
JABRAKA
Když máte okna zavřená na mikro větrání- páka nahoru, a pak zavřete na těsno - páka dolů, musí znatelně poklesnout hluk zvenčí.
Pokud nepoklesne, je problém v těsnění křídel. To může být způsobeno špatným seřízením přítlaku křídla.
Ovšem zaráží mě fakt, že technik není schopen identifikovat závadu. Jak to bylo s hlukem před výměnou okrn?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.