Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gealan IQ S 8000 -recyklat?

Od: gizmos odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

koupil jsem od Aktos okna s timto profilem, ktera vyrabeji v jejich vyrobnim zavodu v CR. Nekde jsem ale cetl, ze GEALAN pouziva recyklat a vyrabi se v Polsku? Kdyz jsem hledal konkretne tento profil (IQ 8000), firmy ktere ho pouzivaji zduraznovali,ze zadny recyklat neobsahuje, u Aktos jsem to vsak nenasel. Je mozne, ze by pouzivali stejny typ ktery je recyklovany, nebo je to jen moje paranoia?

Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Paranoia je na místě.Všechny firmy,vyrábějící okenní profily,část odpadů z výroby vracejí k extrudaci.Je to logické,rozhodně nejde o plast,který je z vybouraných oken.která byla už někde zabudována.Nebo z jiných plastových odpadů.Při výrobě odpadá asi 10 % odřezků,a jiných odpadů z výlisků.Ty se rozdrtí a smíchají s původním granulátem pro extrudaci.Podstatně to výrobu zlevní,na kvalitě se to příliš neprojeví.

JABRAKA

gizmos
hodnocení

Díky, nevím právě, zda to mohu nějak zjistit či ověit. Kroěm toho, že používají Gealan IQ S8000 nas webu nic dalšího o oknech nemají.

jabraka*

V odkazu si můžeš pročíst všechny infotrmace o SVPO : oknaplastova.cz/...

JABRAKA

gizmo*
hodnocení

Díky, já jsem to pročítal a tam píší, že naopak okna z recyklovaného plastu jsou snad dokonce tužší. Jinde ale vesměs čtu, že mají nižší životnost. Vadí mi fakt, že nevím, zda Aktos bere z Polska či ne. Vyrábějí v Čr, to vím, ale nevím z čeho. Nevím, zda byla cena nízká, nejmenší okno /55x57/ vyšlo na 2500 kč po slevě.

jabraka*

Musíš rozlišovat výrobce profilů a vlastních oken.I to kvalitu ovlivňuje.

JABRAKA

Z Poľských profilov, vyrába väčšina výrobcov okien. Často ani o tom nevedia. Zvolil by som iný profilový systém. A výrobca okien, kľudne poľský. Napr. poľský Oknoplast, profil Veka, kvalitné kovanie.A kam sa na ich technologické vybavenie výroby, hrabe väčšina výrobcov na domácom cz, alebo sk, trhu.

Recyklátu sa neboj, má skutočne lepšie mechanické vlastnosti. Dokázateľné, pri skúškach, rohovej pevnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]