Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
mel bych dotaz na technologicky postup - omitani zdi.
Mam udelanou kalkulaci na klasicke omitnuti cihlove zdi ( na dvore ). Do kalkulace mi bylo zapocitano.
V kalkulaci je to celkem velká položka a nejsem si vědom, že bych to někdy slyšel. Muže mi někdo prosím vysvětlit k čemu je to dobré?
Diky
Zdravím. Výztužná síť se dává tam , kde se stýkají materiály které mají jiné vlastnosti. Např. kámen x cihla , nebo na překlady atd. Ve vašem případě když to spojím se stěrkovým tmelem , tak byla výztužnou sítí asi myšlena tzv. perlinka . Ta se samozřejmě pod stěrkový tmel musí dát . Používá se hlavně třeba tam , kde je například jako vrchní vrstva škrábaná , točená atd. Zedník asi ví , proč to tam dává. Nechte si to od něj vysvětlit a zdůvodnit. Jenom on a vy víte jak ta zeď vypadá a co od ní chcete. Zedník vás nemusí chtít zrovna okrást . Chce pravděpodobně odvézt slušnou práci a z hovna bič neuplete.
Pokud chcete dát dnes moderní barevné omítky jako na zateplovačky paneláků,tak pod tyto se dělá stěrka s výztužnou sítí (perlinkou).Pokud to je na klasickou ale vyžilou omítku tak se také dává,ale na zdravou a čerstvou omítku? Nevím musel bych asi vidět.
No uvidime co mi na to o vikendu rekne...Kazdopadne jsem to pri postupu ktery se na me zdi bude delat, jeste nikoho nevidel davat. Polozka to neni mala chce za to 15000kc ( material 8000 , prace 7000 )cca 50 - 60m2.
Jo presne tak...montaz a material.
Cena akrylatove barvy se mi taky nezda - 16 tisic 50 -60m2 ( prace, barva )
Když vezmu 60m2:
Lepidlo + perlinka 175Kč/m2 x 60 = 10.500 ( vč. mezd a 20% režie )
akrylátová barva 33Kč/kg ( vč. penetrace ) ( spotřeba cca 2,2kg/m2 záleží na zrnitosti )
60 x 2,2 x 33 = 4.356 materiál
60 x 110 = 6.600 mzdy
Omítka celkem: 10.956Kč
+ doprava a strava
celkem za omítnutí cihlové stěny: do 25.000Kč
No já si to přiblížím u sebe doma
písek 800 vápno 1000 cement 140 voda elektrika 60 celkem materiál 2000 kč - to je u mne klasické nahození zdi v materiálu
To milan
Mzda přidavače 125kč/hod x 8 hod = 1000 a to jenom za to, že umí počítat lopaty
Sebe neplatím.
A i kdyby to dělali dva lidi dva dny přidavač se zedníkem za 500 kč/hod tak mně to pořád dělá 8000 kč+materiál 2000 kč celkem deset tisíc kaček a to 30 m2 za den nahodim levou rukou a jsem pravák a nejsem zedník (leda samouk)
To Robin a kde to je? U nás berou v průměru 125kč /hodin zedníci a přidavači cca 80/hod.Melouchy na živnost je to samozřejmo více.
To diesel - já jenom chtěl demonstrovat , že mi přijde 15 tis za nějakou perlinu v lepidle zlodějina, a tak jsem to virtuálně celé nahodil a záměrně jsem dal zedníkovi 375 kč/hod přidavači 125 kč/hod nechal je to dělat dvakrát tak dlouho a stejně jsem to nahodil za deset, ještě můžu přidat amortizaci míchačky a dopravu a novou zednickou lžíci a 4 dřevěné omítníky a pořád přeháním když řeknu sakumprásk 12 tisíc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.