Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace polystyrenových podhledů

Od: rex® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den prosím o radu. Máme stěny a strop místnosti obloženy polystyrenovými podhledy. Po letech jsou již špinavé a zaprášené. Jakým způsobem je lze očistit. Je možné je něčím nabarvit nebo bude lepší na ně nalepit nové. Nerad bych staré strhával, protože mohou ještě sloužit jako tepelná izolace. Děkuji zs radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Lze je přetřít vinilovou barvou (dulux,jonstones) :) nedoporučoval bych akrylát (může rozežrat)*stop*

exar
hodnocení

0x

Omýt vodou se saponátem a pak lze přetřít v podstatě jakoukoli vodou ředitelnou barvou. Já jsem je třeba natřel Balakrylem a je to už pár let v pohodě.

hodnocení

0x

rex, osobně jsem vzal akrylátový tmel, všechny spáry přešel, a celé přemaloval HETem...vynikající výsledek

lm®

Máme podobný problém.Pane Milane ,fotka by nebyla?

zítra to vyfotím, před renovací, po mizerné opravě a po výše popsané.

(snad nezapomenu)

doplněno 20.03.12 17:06:

Nezapoměl...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

jeden strop je před rekonstrukcí, druhý je po náznaku malování, poslední je po vytmělení spojů a přemalování 2x HETem...

nebo jsem popletl číslování?

jabraka*
hodnocení

0x

Mohu jen přitakat Milanovi:

Akryltmelem vyspárovat mezery,silikonem přilepit některé nadzvednuté čtverce a válečkem vymalovat kvalitní interierovou barvou.

Dělal jsem to již vícekrát.Jen pokud je profil dekoračních čtverců členitější,musí se někde i použít štětec.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]