Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohon kompresoru

Od: kubu odpovědí: 2 změna:

Dobrý den chtěl bych si koupit nějaký profesionální kompresor a vybírám si mezi schneider 500/10/90 , orlík pks 17/150 a nebo aircraft airstar 503/100 .Jaký byste mi doporučili (možno i jiný)? Aještě jsem se chtěl zeptat co je lepší jestli pohon kompresoru přes řemen nebo přímý pohon (monoblok) jako je u orlíka.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím jak ti pomoct při volbě kompresoru. Nepíšeš k jakému účelu bude kompresor sloužit.

Já bych z laického pohledu dal přednost kompresoru s přímým propojením elektromotoru a kompresoru. Při přímém spojení se přenáší pouze kroutící moment.

Při použití řemenice a převodu je hřídel kompresoru i hřídel elektromotoru namáhána silou od řemenu a tím více trpí ložiska.

Potom taky záleží na velikosti tvé investice. Existují hlučnější pístové kompresory nebo tišší ale dražší šroubové kompresory. Možná je jich ještě více druhů. Zkus napsat učel použití a nebo se obrať na nějakého obchodníka se vzduchotechnikou.

hodnocení

0x

když profi tak jdi do šroubového je podstatně tišší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]