Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava starých dřevěných rámů,práce se dřevem

Od: jkr® odpovědí: 6 změna:

Chtěl bych se pustit opravy starých dřevěných rámů.

Ale spíše se chci zeptat obecně, co vše je potřeba na práci se dřevem.

Do budoucna se chci ve volném čase věnovat opravě starých dřevěných rámů k obrazům.

Chtěl bych si pár rámů sám zkusit vyrobit, taky speciální dřevěné stojánky na míru, které nejsou k dostání.

Děkuji za tipy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

Tak trošku ze široka.Pila,srovnávačka s protahem,spodní fréza nebo horní fréza se stolkem,vibrační nebo pásová bruska,mikro bruska na broušení starých rámů.kozy, svěrky,,čepovku,dláta,ruční nářadí a trpělivost.

repkin*

A do začátku zakoupit nějakou knihu jako např. Dřevo od A do Z apod. je toho na trhu spousta, zkuste se podívat na aukro, koupíte tam levně i knihy a o dřevě tam také nějaké budou.

doplněno 26.03.12 20:11:

Případně nějaký antikvariát.

doplněno 27.03.12 08:10:

Tak ohledně drážek neporadím, bohužel nejsem truhlář, to je spíše otázka na něj.

jkr®
hodnocení

Děkuji
V knihovně jsem narazil na Pracujeme se dřevem, Václav Hájek Moc pekna kniha.
Chtěl bych používat co nejmíň el. nářadí.
Jen se zeptám: Jak nejsnáze vyrobit drážky ve drevě o hloubce 2mm?
honzmalatny*

Dobrý den,co máte na mysli "drážka ve dřevě 2mm hloubka? "drážku na vložení péra,nebo falc,nebo co? Bez elektrického nářadí,tak jedině profilovaným hoblíkem,ještě ze staré školy,Kdysi jsem jich doma pár měl,ale prodal jsem je,kdo by se dřel ručně,když nemusí.

jkr®
hodnocení

Promiňte, trochu jsem to nesrozumitelně popsal.

Drážka - představte si něco jako stojánek na CD, kde by mělo CD tloušťku 2mm.

Potřebuji udělat speciální stojánek na 2mm silné plechové desky o velikosti 20*25cm. Představte si to jako odkapávač na talíře.

doplněno 28.03.12 09:54:

potřebuji něco takového

Oprava starých dřevěných rámů,práce se dřevem
honzmalatny*

kopáč do frézy o síle 2mm neznám,co mě napadá tak jedině malou pilkou.,co má prořez 2 mm.klasická vidiová má 3,5 mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]