Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zeď mého domu u souseda se mu nelíbí

Od: uno* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

soused po mě chce, abych si opravil,nahodil, natřel stranu stěny mého domu, která je na jeho straně dvora - nehezký vzhled stěny mu

prý kazí pohledný dvůr.

Tak jsem mu řekl, áť si ji nadí a natře sám...je to jeho strana stěny...

Děkuji za názor..

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

4x

no já na vašem místě bych tu stěnu nahodil a natřel. Je to vaše stěna a taky vaše vizitka, ne? Na domku je vždycky dobře poznat kdo v něm přebývá.

hodnocení

3x

Domluvte se klidně a sousedsky, že tam jeden z vás vysadí břečťan. Bude to krásné a levné. A nepotrvá to nějak moc dlouho.

lidka*
hodnocení

2x

Je to vaše stěna nasměrovaná do jeho dvora. A je na vás, kdy ji opravíte. Samozřejmě, že se můžete dohodnout jako dobří sousedi, že vám s tím třeba i pomůže. *placni* Ale asi vztahy nejsou možná nic moc, že? Takže soused sice může chtít, ale je na vás, kdy uznáte, že se do toho pustíte. Není to zrovna laciná záležitost. A pokud to někoho vyloženě neohrožuje, tak skutečně nemusíte poslouchat jeho požadavky. Já také zrovna přes ulici z mého hezkého bytečku koukám ze čtyř oken na dvoupatrový dům, kde kdysi měnili postupně okna v podlažích - v každém podlaží jsou jiná, i když je to stejný majitel. A navíc okna, která zazdili jsou pouze cihly . . . . - no upřímně řečeno děs. Ale v žádném případě bych si netroufla (ne, že bych nechtěla) je otravovat s tím, že by domu měli dát novou omítku. *hej*

doplněno 19.03.12 12:46:

Bimbam - dobrý nápad *placni*

jin*

Musím dodat,že sousedske vztahy jsou většinou naprd a hmohdy bezdůvodné,nevím čím to že dva blízko bydlíci lide sou na sebe zlý*cert*

Jedna věc je ale jistá když sousedovy něco vadí tak by to měl být především on kdo příjde z dobrých napadem pro oba,aby byli spokojeni a ne,aby tazatel lezl sousedovy jaksi tam,aby uspokojil jeho požadavky,to v žadnem případě.

Takže kompromis je vždy na místě,ovšem pokud tazatelovi zeď nevadí jaka je,tak bohužel to zbude na sousedovy aby se smířil stím,že zeď ho neohrožuje(odpadavaji omítka) a tedy nezbyde se koukat za zeď takova jaka je.

hodnocení

1x

Nikdo tu neznáme ani Váš, ani sousedovo styl jednání. Nicméně berte to z druhé strany, až budete potřebovat k němu na pozemek kvůli nějakým pro Vás důležitým opravám/úpravám atd na stěně tak Vás odpálkuje on. Neříkám mu hned vyhovět, ale trochu slušného jednáný a snahy o dohodu by neškodilo...

maveriku, opravdu dobrá odpověď...

zvláště "Nikdo tu neznáme ani Váš, ani sousedovo styl jednání. Nicméně berte to z druhé strany,"

osobně zastávám názor, že se sousedy je třeba vycházet v dobrém. osobně jsem se dotazoval souseda, jakou barvu fasády by si přál na té straně, na kterou denně kouká...já jen jednou za měsíc, když jdu na kontrolu stavu baráku...

jiri99*

Jste frajer. Tohle by mě určitě nenapadlo. A sousedskému vztahu to určitě velmi napohohlo, nemýlím se? Osobně zastávám stejný názor, že se sousedy je třeba vycházet.

Před časem jsem měl pronajatý byt, kdy byli sousedé pěkně na ho*no. Pořád se jim něco nelíbilo, pořád do něčeho kecali. Něco jako: v zimě: ježiš to je zima, už aby bylo léto. V létě: ježiš to je vedro, už aby byla zima.

Neustále se vším nespokojení. Ať člověk udělal cokoliv, pořád to nebylo dost dobré. A to jsem se vážně snažil. Naštěstí jsem dostal nabídku na o moc lepší byt za stejné peníze, takže jsem neváhal. Nakonec jsem je poslal ho háje. Ve vší slušnosti samozřejmě.

Teď už mám klid a jsem za to velmi rád.

hodnocení

1x

Nehezký vzhled stěny, vám kazí pohled na pohledný dvůr. Proč se budu hádat se sousedem, aby si opravil ošklivou stranu domu? Pro pěkný pohled, na svůj dvůr, si něco udělám sám. Nevím, jak vysoká je stěna sousedova domu, ani jak je dlouhá. Nasazením thújí, získáte za pár let, 5 metrů vysoké zelené zátiší. Nechtěli jsme se dívat na opukovou, slámovou, sem tam, cihlovou, děravou stěnu. ;)

Nasazením 38 thújí, celá stěna za pár let, zarostla až k okapu. Nyní se divíme, proč nám trvalo, tak dlouho, než jsme na to přišli.

doplněno 20.03.12 09:18:

Břečťan, nikdy si nedávat na obytný dům. To je taková jedovatina, která roztrhá stěnu a dostane se dovnitř do místnosti. Za pár let udělá silné až 8 cm kořeny, které bude problém zlikvidovat. Nemluvím o havěti, myších, co se tam nastěhují.

pecenkav*

A pak si teprve zacne uno drbat hlavu, ze se mel se sousedem domluvit a neco spolecne s tou zdi udelat, kdyz uz mu ten brectan poleze do obyvaku, bude mu prolezat mezi taskama strechou a proto mu bude zatekat na pudu, okapy budou cele prorostle, a hlavne svody, z tech uz to nikdo nevyseka, jo, pak uz to nebude problem souseda, kteremu se nelibi jenom opadavajici omitka.

doplněno 20.03.12 09:35:

Ja byt tim sousedem, tak do toho brectanu jdu, ten udrzi i tu padajici omitku a uno se z toho pak po...

buss
hodnocení

1x

To není moc chytré, fikaný soused si to nechá dát písemně a možná byste se jednoho dne divil když je to jeho (i když to není pravda) ale dostal ji v plen.

repkin*

Jak již bylo řečeno v první řadě se zkuste domluvit, sousedské vztahy je dobré mít v pořádku. Každopádně nápad s tůjemi nezní zas tak špatně. Nevíme jak ta zeď je velká ani v jakém stavu, oprava může to být otázkou tisíci koruny i statisíců. Na jednu stranu opravená zeď není jen vaší vizitkou, ale také vám do spár mezi cihlami nenateče voda, nepopraská omítka apod. Sám bydlím v řadě domů, z obou stran mám sousedy, myslím si, že spousta lidí ani netuší, jaký je to problém domluvit se ohledně okapových svodů nebo opravě plotu. Ideální udělat kompromis, koupit basu pivka, odpracovat, popít, poklábosit, pogrilovat, ve dvou jde práce lépe a rychleji a za chvíli je hotovo. *pivo*. Ale tohle je vše jen teorie, záleží na tom, jaké mezi sebou máte vztahy, jaké máte finanční možnosti apod.

skipi*
hodnocení

0x

přesně*palec*

pokud vám,vaše zeď nevadí v jakém je stavu tak ať si ji natře na sve naklady,pokud mu to dovolíte;)atd

Můj soused saze chtěl že můj plot jde asi 20cm do jeho pozemku,tak sem mu řekl at si jej vytrha,že ja plot nepotřebuju.

Už je to 3 roky a plot je furt tak kde byl*smich*

ahasver4*
hodnocení

0x

Řekl bych mu to samé.Nechtěl po Vás náhodou taky aby jste si na tu stěnu namaloval jeho portrét?:)

doplněno 19.03.12 12:24:

V klidu mu řekněte,že jsou věci,do kterých mu nic není.A že tahle patří mezi ně...

uska*
hodnocení

0x

Pokud takto vypadají i zbylé 3 stěny domu, tak se nedivím, že jste souseda odpálkoval. Fasáda není levná záležitost. Ale jestli zbylé 3 strany máte opravené ( jen ty co jsou vidět z pohledu ulice), tak bych se přimlouvala za souseda a našetřila na opravu i té čtvrté strany domku. Je to vaše vizitka i když na ní kouká jen soused. A pokud má fakt pěkný dvůr, tak se mu nedivte.

skipi*
hodnocení

0x

z mnoha odpovědmi tady nesouhlasím;)

1.nepolezu sousedovy do prd...,pokud se mu něco nelíbí,ať přijde z návrhem sám,vám nic nevadí tak proč byste si stím měl lamat hlavu vy...příště příjde že se mu nelíbí to či ono a vy budete dělat co řekne?*frajer*

2.když už se rozhodnete udělat ustupek tak domluva jen takova,že materiál na opravu kupte vy sám a opravu pod dohledem nechce na souseda,ať si zeď uděla takovou jakou ji chce mít nebo by se taky mohlo stát,že dům opravite natřete žlutou barvou a sousedovy se barva libit nebude.A budete zase na začatku.Tak to prostě může být.

A věřte ,že příště už nebude vymyšlet to či ono jako ja s tím plotem viz.první odpověď

Zde na foru je hodně hodnych lidí,kteří by sousedovy ustoupili či mu jeste vzhledem skrášlili břečťanem,ale kde jsme?Vaše zeď je sice nehezká ale neohrožuje život souseda např.odpadavaním omítek atd.

Sousedům se neustupuje, se sousedy se žije. Své sousedy vidím o moc častěji než své děti a kamarády. Být se sousedy zadobře je víc než výhra v loterii.

A k tomu břečťanu - to by nebyl jen ústupek, aby měl soused krásný dvůr, ale i velká výhoda pro mě. Velmi levná izolace zdi.

kill*

hm tak co slyším prvně...jake tloušce polyše se tedy rovná takovy břečťan na zdi...?

kill, že by 0,21cm EPS 70F?

kill*

tak sem se dlouho nezasmal*haha*...

břečťan=0,21cm EPS 70F...

to jsem rád, že jsem Vás rozesmál, myslíte si že 2.1 mm je hodně? Přestřelil jsem?

robin1*

Musíte to ale brát tak, že vrstva poliše je konstantní, zato tepelně izolační schopnost břečťanu rostě přímo úměrně s cenou paliv, a takový zateplovák nemá ani Teranova ani Baumit ani Knauf

rv*
hodnocení

0x

Se sousedy je vhodné vycházet dobře. Proto mu povolte, aby si umístil na jeho pozemku barvu dle jeho výběru vedle vaší zdi a protože by barva sama nedržela, může jí umístit přímo na zeď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]