Nejste přihlášen/a.
Mohl by někdo poradit, jak vytvořit na novém, měděném plechu patinu starého? Nejde mi o zelenou měděnku, ale o to, aby plech ztmavnul a zmatněl. Děkuji za odpovědi.
Měděné parapety na oknech, získají krásnou starou barvu, po jednom létě.
doplněno 15.03.12 21:33:Nenajdete tady řešení? Z netu: medpovrly.cz/...
Ještě před 200 lety, když se topilo jen dřevem a bylo čisté ovzduší,měď dostala zelenou patinu-měděnku.(historická patina). V dnešním ovzduší měď dostane hnědou barvu, a časem ještě ztmavne. Pokud byste chtěl historickou patinu, musíte smíchat čpavek se salmiakem a provést-ještě na nové mědi-nátěr. Nesmí dojít ke zmoknutí.Zkuste si to napřed na vzorku. ( pozor na čpavek-brýle! - na oči je horší než kyselina).
Vy jste mi nerozuměl přesně. Psal jsem, že pokud s mědí nic neuděláte, sama-vlivem dnešního ovzduší-ztmavne a bude hnědá. Postupně bude hnědnout asi dva roky. Takže nic nedělat.
Rozuměl jsem dobře. Ale také jsem zmínil, že na to nemám, ani léto, ani několik let. Potřebuju, aby to zhnědlo hned, maximálně v řádu několika hodin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.