Nejste přihlášen/a.
pokracovani z tematu poradte.cz/...
konecne zase pokracuju, elektrika, stuky,.. ok.. ted se vyrabej okna a velky patro a budu resit polozeni te drevene plovouci podlahy..
dat to teda na 8mm zelenou hobru? musi byt ta 20tunka nebo jakakoliv hobra?
a pod nosny tram 10/10 dat tedy take hobru? /muj truhlar to slysel poprve, ale udela to kdyz to chci/
dikes
marabu
urcite, nikde nic nehledej a vem tu zelenou 20ti tunovku, pod tram take jinak bude slyset soused pouhe poklepani na tvou tramovou nohu, klidne bych dal pod nohu 2x8mm
ok, zavolam truhlarovi ze to bude ete vic podlozeny + tlouska plechu ve kt. to bude jako v ohradce (aby teda byla hobra i kolem dokola...)
Dnes sem byl v Bauhausu a meli jnm 7mm nebo 5 nebo nvm.. ale zajedu jinam... a necham vyrobit plech.. Myslis jeste ze by tram mel bejt na nejakym cepu, nebo staci ta ohradka?
Popripade tram dole zuzit napr na ca 9/9 aby se to lepe obkladalo listou..aby tam nevadila ta ohradka a hobra..? zkratka aby ohradka licovala s tramem 10/10? nebi je to zbytecne obtezovani truhlare? :D
A dale bych se zeptal na dlazbu.. pod kuchyni, ca 5m2, kde bude linka do U takze chodit se bude po plose ca 120x180 - tak tam bych pro jednoduchost nedaval krocejovku..co myslis? jen bych prusrouboval treti vrstvu osb, nebo neceho..a na to nejak nalepit dlazbu...
Aspon bude podklad ete pevnejsi a nebude pruzit.. a navic krocejovkou bvych se dostal moc vysoko... Uz takhle budu vejs treba o 4mm, pokud ma dlazba 10m, neco lepidlo a tak.. a pak 12 osb asi... Co si o tom myslis?
Pripominam ze okolo bude drevena plovoucka asi 12 mm uz presne nvm... a pod ni hobra...
dikes
btw: jak pokracujes Ty? hledal sem Te na rajceti a nic...
ta ohradka muze licovat stramem, pro truhlare zadny problem nebo muzes potom doladit rohovou listu, ktera bude na plovoucce resp. na tramu
pod dlazbu dej textilii tj. spojovaci mustek - lepidlo - textilii - lepidlo - dlazbu, pokud mas zaklop pevny neni duvod davat dalsi OSB
navic pokud by ti dlazba a plovoucka nelicovala, ale zde zase mame prechodove listy
jinak ja porad pokracuji, mam toho jeste dost na praci, sice uz jen dodelavky, kterych je, ale hodne
na rajce nic nedavam a posledni dobou ani moc nefotim
dalsi osb nejen kvuli pevnosti, ale i na srovnani vejsky... jinak by dlazba zase byla dost nizko, ne?
a muzes pak treba casem rozvest tu textilii a jake lepidlo? a trena i com vysparovat?
btw: a dam dlazbu na celou plochu, nema cenu ti davat jnm na tu plochu ca 120x180, ale normal na celou plochu i pod skrinky,vid? Nebo muze to mit nejake vyhody to dat jen na plochu, kde se bude chodit a co bude videt?
EDIT:
resp. na kolik cm se dostanu pri mustku a dlazbe..? ze bych treba dal pod plovoucku nizsi krocejovku, abych byl na stejne vejsce s dlazbou... diq
EDIT2:
tak bauhaus ma zelenou hobru jnm 5mm, obi taky a baumax ma jinou znacku, je hneda, 5,5mm ae taky 20t, ae nabizeli mi ze lepsi bude izo floor plus6mm (50kcm2) napr: podlahy-turek.cz/...
co myslis? aspon bych se priblizil asi te vysce co bude dlazba.. (zalezi teda jakou tl. koupim no...)
viz obrazek.
a co se lepidla na dlazbu tyce tak baumax co ma tak prej - zase viz obr. Je ot jediny co je na osb, navic je to i na tezke kamenne obklady a tak.
Plus pridavam sparovacku na vlhke prostory
sparovacka
doplněno 20.03.12 13:29:Ceresit, zbytecne fotit..
pridam foto lepidla jeste.
a k lepidlku teda perlinku?
jj, ja uz pomalu zapominam, jak to mas
dlazbu urcite dej i pod skrine
snazil bych se aby vse vyskove sedelo +- mm, listy se daji ruzne a i zruznym navysenim/snizenim
osobne bych sel do HOBRY kde je napsano 20tun, ta by mela byt pod kazdou plovouckou kde se nelepi spoje proste typ "Click"
je to z duvodu aby nedochazelo k otevreni spoje, coz se muze u extrudaku floor plus muze stat, ale nemam stim zkusenost
jinak plati pod desky min. 20mm krocejovky a pod plovoucku(napr. lamin, drevenou podlahu) aspon 8mm, takze bych dal 2x5,5mm
ja mam koupenou STEICO 8mm a 5mm, ASKO ma taky 8 a 5mm, ale jak to tak sleduji asi to moc neresi 7; 7,7; 5; 5,5mm nevim proc to tak je
lepidlo by melo byt OK, mrkni na Kronospan bude tam nekde navod na dlazbu + textilie
jinak ja ted budu davat na zaklop z 1" prken, Mirelon 3mm - OSB 12 (prosroubovat k zaklopu) HOBRA 3x8mm pripadne kombinace s HOBROU 5mm a lamin.podlaha
OSB proriznu az na zaklop a vlozim ALPEX rozvody, ktere pak zaklopim OSB (proste takovy kanalek)
to jen kdyby jsi to take chtel nejak resit
Mirelon je zduvodu aby byla OSB plosne oddelena a nedoslo ke skripani zavrzani (nejaky borcus apod) a OSB jen zduvodu docileni naproste roviny a HOBRA jako krocejovka
tywe takovej ranec hobry jo? :-O
a kanalek.. jakoze elektrika? voda? nebo co? nechapu
No zkusim sehnat tu zelenou 8mm 20t, ta nekde musi bejt!
a jinak ta co sem nasle v baumaxu, hneda, 5,5mm tak taky psali ze je do 20t...
to s click spojema a pruhybem me nenapadlo, dobrej postreh... ikdyz ona je tam drazka podobne jako u osb, zapada to do sebe ( >> ), ne jen ze by byly dve vrstvy pres sebe.. ( --__) ...takze by se o otvirat nemelo... ae zhodnotim to nejak,,
kanalek bude jen na topeni cca 10cm siroky viz. obr
ta HOBRA vetsinou byva zelena, podlahova hneda ma nejakych 160-230kg/m3 dle typu 160kg je tak pod desky, ale zelena ma 250-270kg/m3
aha aha okej
no zitra si necham vyrobit "misticku" na hobru, jak jsi radil jedna vrstva z boku a jedna ci dve zespoda.. Truhlar teda rikal ze kdyz uz ji tam chci davat tak by ji tam jen polozil nebo prosrouboval ale ze jak chci.. a obrezovat ze to taky zvladne, aby z toho udelal napr 9/9 aby miska mela vnejsi sztranu 10/10 jako tram a lepe se to dalo olistovat..
tak misticka treba takto..?
obr:
doplněno 21.03.12 12:37:a tram do nej usadit takto:
tram usadit takto - obr zde:
doplněno 21.03.12 12:39: vse zelene je hobra, odstiny jen kvuli oddeleni vice kusu stejnyho matrose
hele a 20t/m3 = 200kg na 10cm2 je to tak? takze v mem pripade patro bude pres 200kg na plose 9x9hobry (popr tedy dvou vrstev..) - to je fpohode?
Je mi jasny uze se sila rozlozi i do podper ve stenach.. ale i tak na ten jeden jedinej sloup pujde dost velka sila ne?
To jen uvaha...
to misticka = OK
230-270kg/m3 - HOBRA znamena, ze m3 HOBRY bude vazit 230-270kg
u HOBRY ktera ma oznaceni 20tun tj. HOBRA 270kg/m3 je vyrobcem receno bodove zatizeni 20tun
sak ja vim, ale 1m2 unese 20tun.. takze ta noha o plose 81cm2 - rekneme pro jednoduchost 1dm2 tak ten unese 200kg, nebo ne?
tak ja se nak nebojim ze by se rozdrtula a vysypala... kor kdyz bude v tak peknem chlivku
No tak ted cekam az budou okna a koncem mesice ma byt i patro... a pak hura lepit dlazbu... asi dle navodu Tveho a zde: cemix.cz/... a pak polozit kol dlazby plovoucku.. uz sme sehnal zelenou 8mm hobru za ca 60kc/m2 (teda zatim jnm obchod tak snad nekecaj na netu
) ale kdyztak urco bude nekde jinde v dosahu
tak sem konecne sehnal a objednal 8mm hobru, naskladnej mi ji prosti tyden, huraa
a vokna by meli taky bejt pristi tyd na miste a ca dassi tyd. to patro
tk vyroba misticky se trochu protahla ale uz je to hotove a zitra jdem montovat patri.. a pak ve ST okna
prikladam naky foto
a misticka s hobrou, do ni jeste jedna vrstva - "dvojita podlaha".
jen by me zajimalo, jak moc se to promackne... ptz 20t/m2 je jesi teda bre pocitam 200kg na 1dm2 a ja to mam 8x8... mno tak uvidime no..nakej ten milimetrik to urco klesne... snad aspon podlha neklesne/nebude se prohebat.
A jsem zvedav jak se bude porhejbat strop.. sloup mi povede skoro do stripu, necham tam malou dilataci.. Ale cast patra bude zavrana SDK prockou az do stropu..tak jestli i tam nechat dilataci, a pak na strop treba pridelat nejakou rohovou listu..?! mno uvidime, nebudu predbihat
obr:
a posl fotka pro dnesek - hromada dreva.. ze kt. snad zitra bude konstrukce.. a pak se zmeri presne rozmery desek a tema se to pak dodela
obr:
tak to slo rychle. .asi v 15h bylo po vsem, i s obedem
zatim tedy jen tramky a pricky... jeste zbyva narezat desky a udelat "podlahu" a "strop" patra, a jednu bocni stenu. na ni pak jeste SDK.
(zbytek lamino a jedna cast drevotriska, to bz melpo byt ve CT.
a ve ST okna )
uz je teda pod a na nahezenej bordel, aby bylo misto pro okna a pro dlazbu... tkze vse muselo do jedny ctvrtiny mistnosti...
pak teda po dlazbe polozit okolo plovoucku a az na ni schody, ktery budou jen zajisteny cepem skrz finalku, s lehkou dilataci kol cepu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.