Nejste přihlášen/a.
Prosím,jakou barvu mám použít v obyvacím pokoji-nábytek mám barvu olše i dveře?.Kuchyň mám žlutou,chodbu mám oranžovou.Díky.
Ono záleží, na jakou světovou stranu je obývák situovaný. Pokud na seve a východ, tak klidně žlutou až oranžovou, aby tam bylo pocitově dost světla a tepla. Pokud na jih a západ, tak klidně i tu bílou nebo smetanovou.
Existuje základní barevné spektrum v kruhu, kde se vedlejší barvy doplňují a protilehlé jsou kontrastní.
Dávám k přečtení článek o psychologii barev. - ografologii.blogspot.com/...
já bych zvolil tu starou dobrou klasiku, čistě bílou. Je prý staromódní a nemoderní a sterilní, ale jak říkám, pro mě je bílá stará dobrá klasika.
Tak to souhlasím, taky mě jako první napadla bílá barva, ale už nesouhlasím s tím, že je nemoderní, právě naopak, křiklavé barvy v interiéru jsou už pasé a vrací se čistě bílá, rozjasní obývací pokoj po rocích barevných zdí. Pokud ale chcete přece jen něco barevného, tak já bych doporučovala něco jemného- miluji slonovou kost, champagne, lososovou, světle švestkovou, fuchsiovou nebo světle tyrkysovou, popřípadě dát některé z nich do kontrastu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.