Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se na Vás obrátit s žádostí o radu. Můj dům se nachází na okraji vesnice v sousedství bývalého areálu fotbalového hříště a k tomu náležícímu zázemí. Tento areál je už několik let nevyužívám a tak obec poskytla tuto plochu skupině lidí, která zde několikrát týdně a hlavně v neděli OD RÁNA pořádá výcvik psů. Celou neděli neposlouchám nic jiného něž výkřiky různých povelů, rány jakýmsi bičem a hlavně štěkot vyhecovaných psů. Mám nějakou právní možnost se proti tomuto koníčku v sousedství bránit? Musí být třeba tento areál (parcela) schválený k tomuto druhu užívání? Za jakýkoliv podnět, nápad, informaci předem děkuji
Jste prostě oběť okolností, jestli si tu parcelu nekoupíte, jste bez šance Musí to být vražedné, z takové blízkosti, a myslím, že zdejší reakce dobře vypovídají o tom, jak vaše stížnosti budou přijímány i jinde - budete za padoucha, co sobecky nevidí klady takového bohulibého koníčka
Další vaše naděje spočívá v tom, že si parcelu koupí nebo pronajme někdo jiný za nějakým dalším účelem... držím palce, ať to není dráha pro čtyřkolky
Vážený tazateli, zkuste trochu slevit ze své sebestřednosti! Pochybuju, že kynologové cvičí psy v době nočního klidu. Pokud tak činí přes den, nechápu, proč je to takový problém. Zkuste si zajet na exkurzi někam do oblasti s výskytem utiskované menšiny a pobýt tam. Myslím, že pak ještě budete blahořečit kynology a nosit psům buřty. Problém je v tom, že cokoliv, co je vidět, či slyšet okamžitě komusi vadí. Modeláři jsou na tapetě, protože jejich letadélka vydávají ,,neuvěřitelný´´ hluk, pejsakřům štěkají psi (to bych od nich fakt nečekal) atd. Já to vidím tak, že cvičí psy, což je bezesporu bohulibá činnost, protože většina průšvihů, kdy pes napadne člověka a pod. má svůj počátek v tom, že dotyčný pes je necvičený, či špatně cvičený.
Mimochodem - v zimě u nás pejskařům vždy zapadá cvičiště natolik, že celou zimu cvičí na parkovišti přímo před mým domem. Jistě, psi štěkají, je to slyšet, ale představte si, že už mnoho let to posluchám a nejen že mi to neublížilo, ale ani mi to vcelku nevadí. Zkuste být také trochu tolerantní!
Moje úvaha. Jediný den, kdy je hluk na cvičišti, je neděle od / asi / 9.00 hod. od rána. Znám místo, přímo v Praze, kde je kynologické cvičiště, také udělané z bývalého areálu hřiště. Štěkot je slyšet široko, daleko. Je to jen jeden den v týdnu. Neničí ekologii.
Každá mince, má dvě strany. Zřízením cvičiště, obec dostává nějaké finance, které zase dává do zvelebení obce. Hodně lidí si tady odpočine, relaxuje při cvičení svého psa. To znamená, že se nejen sám pohybuje, ale dělá dobro, pro svého psa.
Jiný člověk, vstane, vyndá sekačku na trávu a začne sekat trávu, nebo vrtat, něco opravovat na domě. Někdo vytáhne starou motorku a začne jí túrovat, dává si jí dohromady. Další soused si seřizuje auto na soutěž, túruje a túruje a nejde mu to. To je běžný život, neděle.
Jak to bylo u paneláku. Postavili panelák a kolem, jen různé stromy a nepořádek. Konečně jsme se nastěhovali. To je nádhera, celou noc otevřené okno, ráno zpívají ptáčkové. Uběhlo 5 let. Před panelákem jsou chodníky, vysoké stromy, kolem park. To se krásně bydlí. Uběhlo 15 let. To je hrozné, místo parku, nám postavili dvě silnice a čtyři místa na parkování. To je šílené v jednom kuse, někomu řve alarm, nejhorší je to v noci. Když nestartuje a neodjíždí někdo, tak zase přijel někdo, hlasitě mluví a člověk je hned vzhůru. Nedá se mít otevřené okno. Stěhujeme se do druhého pokoje, kde je klid a stromy. Uběhlo 18 let. Kde je ekologie? Z druhé strany domu, udělali silnici, 4 pruhy, to je hnus, kdo to má dýchat? Kam se odstěhovat?
Někam napsat a stěžovat si, nechci silnice, domy, chci mít klid.
Přesně takto, si stěžují starší lidé, na schůzích.
Nechci, aby mě někdo odsuzoval, Panelák, to je jen přirovnání, jak se rozrůstají, nejen vesnice, ale i města a člověk se musí přizpůsobit. Vše se dělá, jen pro nás a naše děti, jinak nebudeme mít, kde bydlet, kam chodit do práce apod. Vždy jsem ráda, že nebydlím třeba u letiště Kbely, u Ruzyně, nebo u dálnice, kolem Pražských okruhů. Tato situace, není jen v Praze, to je všude, v každém městě.
To je jen pro porovnání, jeden den, štěkot psů. Jen můj názor.
A co to brát z pozitivní stránky?Kdyby hřiště sloužilo původnímu poslání,musel by jste poslouchat řevu fotbalových fanoušků.Při výcviku se cvičí hlavně poslušnost,také cviky na různých překažkách,stopování.Jenom malou část tvoří nácvik obrany u kterého je víc štěkotu.Běžte se na výcvik podívat,třeba začnete tyto lidi obdivovat,co všechno dokáží své psy naučit.Třeba se vám to tak zalíbí,že začnete také cvičit psa a budete rád,že to máte na cvičiště kousek,proti lidem,kteří tam jezdí třeba mnoho km.A kynologové jsou slušní a prima lidičky,což se o některých,hlavně opilých fotbalových fanoušcích říct nedá.
Já proti nim nic nemam a zpočátku jsem z toho měl taky radost že tady jsou a že se třeba dozvím něco zajímavého o psech a jejich výcviku... Ale tady ti psi štěkají vážně celý den, otevřete okna a místo televize slyšíte štěkot a rány a na dvoře se pustím rádio v autě a ti psi pro změnu začnou výt a to víkend co víkend a sem tam v týdnu tak se pohár prostě naplní. Krom toho překážku mají cca jedenu a par praporku a už jsem zažil že ty útoky trénovaly celý den! Když se chcete v klidu s rodinou najíst venku pod pergolou a do toho za plotem pořád štěká několik psů je po idile a po obědě... S nostalgii vzpomínám na doby kdy tu byl ten fotbal. Trvalo to par hodin odpoledne (když hrály doma). Byl to okresní přebor bez ultras, dýmovnic a bubnujícího kotle atd... prostě pohoda. Psi mám rád a výcvik schvaluji. Když má někdo psa a věnuje mu tolik času je to senzační, ale proč se toho musím taky nedobrovolně účastnit?
Pripada mi, ze se jedna o cvicak v Uhonicich, take jsme tam jezdili cvicit. Pritelkyne cvicila s fenou a ja se zatim prochazel s dalsim psem po okoli. Nejvic stekotu vychazelo ovsem ze zahrad kolem, protoze skoro vsude maji psi, takze bych to asi nedramatizoval. Psi pri cviceni malo stekaji, maji jine starosti, pokud zrovna necvici jiz zminenou obranu a ta tam probiha, pokud nenastala nejaka zmena, asi jenom od 9 do 10 hodin dopoledne.
Všem mnohokrát děkuji za odpovědi. Koukám že jsem svým dotazem píchl leckterému pejskařovi pod nehet třísku a že jich tu není málo.Skoro bych řekl že nejsem na webu "poradte.cz" ale spíš na nějakém webu chovatelů psů... Ale jen pro pořádek...
Nejedná se o žádné cvičiště někde poblíž prahy ani jiného velkého města, kde by mohl být nedostatek travnatých ploch pro pejskaře a milovníky procházek. Je to na druhé straně republiky v jedné vesničce, v jejímž okolí se nachází spousta takových to travnatých ploch, které jsou v "bezpečné vzdálenosti" od obytné zástavby a přímo vybízí k tomuto využití... Máme tu i zmíněný spolek modelářů, kteří si myslím, že mají poněkud větší požadavky na zázemí než pejskaři a sami si vybrali odlehlé místo kde si nerušeně létají a člověk o nich téměř neví.
Možná by jste to do mě neřekli, ale máme doma taky psa a není to žádný pokojový psík, ale krásný labrador a není to můj první pes. Psům se vždy základního výcviku dostalo a teď mi snad místní odpustí, zvládlo se to bez překážek, práskání bičem, cvičných útoků na lidi a běhání kolem praporku. Jo a žádný z těch psů nikdy nikomu neublížil...
Taky v sobotu seču trávu nebo řežu dřevo, stejně jako většina sousedů. Čas od času pozveme naše známé na oslavu, která se může protáhnout dlouho do ranních hodin, stejně jako naši sousedé. Ten areál hřiště je občas využívám skupinami lidí, co zde pořádají soukromé akce a to třeba celý víkend... A připomínám...hrál se tady fotbal! Nic proti tomu nemám, nikdy jsem neměl a nepatřím mezi notorické stěžovatele a "potížísty" do kterých jsem byl asi už zařazen. A ano máte pravdu psi co se s nimi zrovna cvičí nejsou problém. Ale ti co čekají v přepravkách, autech, vozejcích, nebo jsou někde opodál uvázaní dělají největší "bordel".
Chtěl bych vidět Vás, tolerantní, když by ve Vašem městě místnímu motokrosovému klubu zapadlo hřiště sněhem a oni by se přesunuli Vám pod okno a to několikrát týdně jak jsem uvedl, NE JEN V NEDĚLI! Nebo kdyby Vám tam udělali střelnici, začali se tam sjíždět tunéři, nebo se tam jen postavila pěkná plechová "U" rampa a partička lidi co tam tráví veškerý svůj volný čas... Jak dlouho by jste byli shovívaví, když je konec v nedohlednu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.