Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
odpad k pračce a myčce máme nově vlastními silami udělaný tak, jak je vidět na obrázku: img851.imageshack.us/...
Jenže když se pustí myčka, tak potom třeba cca 2 litry odpadu natečou do pračky. Né vždy, pouze někdy. Myslel jsem, že se o tento problém postarají ty pračkové sifony. Ty jsou oba čisté, nejsou zanesené.
Tak prosím poraďte co s tím
Ono se to nezdá, ale kutilství v odpadech je ještě větší zlo než v přívodech vody. Počkejte si na instalatera a martinacakla oni Vám to řeknou přesně, každopádně já co by kutil amatér bych tam viděl odbočky 67st do toho koleno 30st otočeno směrem nahoru, a pak klasický podomítkový pračkový sifon (případně koleno 90st a ten sifon co tam máte) dle situace ještě nakonec přisávací klapku.
Jinak řečeno ta přívodní trubka by šla rovně a z ní odbočky směrem nahooooooorrrruuuuu a nakonec dvě kolena 45st co nejvíce nahoru rovná trubka a do ní ta přisávací klapka.
doplněno 18.03.12 17:44: To instalater jsem rád že máme stejný názor
Zdravím. Tak jsem se opět pobavil. Ale teď jak to řešit , aby byla aspoň trošku jistota , že to bude odtíkat jak to má. Budu postupovat směrem od zdi. Prvně HT50 šteft . ( prostě zakrátit trubku tak , aby jsme se dostali za napouštěcí ventil) pak HT odbočka ( NÉ tečko) 50x40otočená nahoru a do ní redukci na 32. Do redukce vsadit kolínko 32 a do něho teprve pračkový sifon . To samé opakovat znovu na sifon od myčky . A teprve potom napojit dřez. Tam nevím jak si můžeme dovolit jít s výškou . Pokud můžeme jít nahoru , tak bych mazi odbočku na myčku a dřez vsadil ještě kolínko( třeba jenom 30 st. ) , aby se nám nevracela voda do dřezu. Pokud chceš investovat , tak by největší frajeřina ještě byla vsadit dřez také podobně na odbočku a napřímo potom pokračovat kolímkem 50 x90st .Otočeným nahoru . Do kolínka 50 šteft a do toho přivzdušňovací hlavici. Na 50 trubku existují originální příchytky , kterýma se to kotví na zed´. Jinak rada pro všechny co to čtou. Tydlety nadomítkový sifony nekupovat v chromu , ale v bílé barvě. U chromových se vibracemi povolují víčka. Pokud to jen trošku jde a když se chce tak to jde se vyhněte flexibilním sifonům od umyvadel ,dřezů ,sprch. Není nad starou klasiku. Hodně zdaru.
zkuste to téčko s připojením odpadu pračky pootočit nahoru. Jestli je přilepené nepůjde pootočit, pak zavolejte instalatéra, ať ho pootočí on.
Pro figurek . tyto odpady HT otočit jdou , ale když se podíváš na obrázek , tak on odpadem z pračky a myčky ,, krmí" sifon od dřezu a ještě k tomu flexibil.
Sice jste si tady hezky popovidali, ale uplne zbytecne ho to nechavate predelavat, jediny, co je spatne je ten husi krk do drezu napojenej jeste k tomu do T a ne do sikme odbocky, to ostatni je funkcni. Jeho problem je ten, ze se mu vraci voda od mycky do pracky a to je mozny v tyhle sestave jedine v pripade, ze se v tech sifonech nekdo vrtal a vyndal kulicku a nebo na ni zapomel dat zpatky tu pruzinu a nebo ze se kulicka zasekava na nejakem bordelu, treba zustali cucky pri vypousteni pracky pod kulickou prackoveho sifonu.
doplněno 20.03.12 19:31:I u ty pracky by neskodila sikma odbocka, tu jsem prehlidnul.
Pro - pecenkav - kdyby jsi se podíval pořádně , tak on ten flexibil má napojený do odbočkya né do téčka. . O kuličkách v sifonech víme , ale také víme , že nejsou dokonalé. Propouští. A nebo jak ty podotýkáš , může tam být bordel. Ale budeš to po každém praní čistit? Je třeba se v těchto problémech dívat trošku dopředu. Proto jsme měli dříve pětiletky a desetiletky. Dnes už jen oči pro pláč. A jak podotýká správně kolega Repkin Cituji ,, Chce to u toho odpadování přemýšlet, aby se vám voda všemožně nevracela apod." Prostě není problém s kterým si já mladý komunista nevím rady. Krásný den
Vážený pane Pečenka,
máme ten samý problém a už dlouho se s tím trápíme a asi jedině Vy jste trefil hřebíček na hlavičku.
Neustále nám natékala špinavá voda z dřezu do myčky, zavolali jsme instalatéra, celé předělal a vše fungovalo víc jak rok bez problému. V sobotu se nám znovu objevila špinavá voda z dřezu na dně myčky, to už jsem myslela, že mě odvezou s infarktem. Manžel oddělal to malé víčko (není v tomto oboru žádný odborník) vyndal pružinku a pootočil "nějakou" kuličkou, trošku natáhl pružinku a fungovalo bez problému 1 den, pak opět voda v myčce. Takže jsme usoudili, že je třeba koupit (doufám, že půjde koupit) celý takový ten maličký "odpadek" s tou pružinkou a kuličkou. Myslíte, že to pomůže?
Mějte se hezky a děkuji za odpověď. J. Kučerová
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.