Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasádni polystyren se vypařuje?

Od: lev* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

do budocna se chystam zateplovat svůj dům a tak ve volných chvílích se koukam na netu co a jak.

Ovšem sem narazil je jednu věc ohledně názoru,že polystyren ma jakousi tendenci se vypařovat,mizet:(Osobně to netvrdím,nemam zkušenost,ale o tomhle jevu,který se děje po dlouha léta,že jde o ubytek tloušťky polyše,by me zajímalo jestli jeto pravda nebo jen mýtus*nevi*

Narazil sem na tenhle názor jak u zedníku a i laiku co již maji provedene zateplení.

Cosi myslíte o tom,protože kdyby tomu tak bylo tak asi zatepleni polyšem zavrhnu*zed*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrý den. Sublimace EPS je ničím nepodložená fáma, kterou v minulosti šířili skeptici zateplování. Žádný relaventní důkaz o sublimaci bez působení nějakých dalších degradujících vlivů nebyl předložen. Možná nedodržení předepsaných postupů, případně použití EPS v místech, kde to nebylo možné, posílilo tyto fámy, které nakonec v určité části laické veřejnosti zanechyly nesprávný dojem, že je to vlastnost EPS. Není tomu tak a já z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že mám uskladněný EPS na půdě 12 let a nikam se nevypařil*jasne*

jabraka*
hodnocení

1x

Nechápu,jak může inteligentní člověk(houmy) prohlašovat takové nesmysly bez jakékoliv konfrontace s realitou.Existuje řada oficiálních údajů,měření vědeckých institucí,o vlastnostech plastů,včetně pěnového polystyrenu.Pak to ještě pohnojí údajem o kvalitě slaměných došků ve srovnání s polystyrenem.Svatá prostoto!

JABRAKA

hodnocení

1x

Mám volně přibitý polystyren na vratech od dílny více jak 30 let. Žádná povrchová úprava a vrata jsou dost často i v zimě otevřená. Žádný úbytek jsem nepozoroval. Je pouze trochu špinavý a zaprášený. Povrch je trochu narušen ale od chemikálií, protože se tam odmašťuje a občas stříká. Sublimaci považuji za mýtus. Ne fasádě je polyš přeci zakrytý perlinkou ,stěrkou a fasádní barvou.

hoummy*
hodnocení

0x

Já si myslím, že polystyrény na domě dělají neplechu, časem mizí.. Tedy co jsme se učili v Technické mechanice :D. Ono, dejme tomu polystyrény na domech jsou od počátku zhruba 10 let, ale nikdo neví, co se s něma stane za dalších 10 let :D?!

Jsem odpůrce zateplování polystyrénem. Zkuste něco jiného. Existují ekologické pláty ze slámy a mají stejnou účinnost.

Dům bych si v žádném případě nezateplil polystyrénem...

je to nesmysl. ani při působení slunečního záření napřímo a dešti Vám žádný polyš nezmizí. Jsou to nepodoložené názory. Navíc fasání je krytý perlinkou a vrsvtou lepidla, takže na něj žádný vliv prostředí nepůsobí kromě změny teploty.

doplněno 18.03.12 10:28:

kdyby se vypařoval,tak by se nemusel přece přes sběrné dvory shromažďovat a ekologicky likvidovat nebo recyklovat a je topodobný plast jako každý druhý, jehož poločas rozpadu je více jak 500 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]