Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zvíře je na půdě

Od: mosik* odpovědí: 29 změna:

tata me dneska vytahl z postele v 22:00 abych si šel neco poslechnout k němu do ložnice(má ji v podkroví) a slyšeli jsme tam takové podezřelé kroupání jako když myš hryže polystyren... a nakonec z taty vylezlo že to už dělá 3 roky každý den vetšinou večer 2-3hodiny rano... napada vas nejake zviře ktere vy vydrželo 3roky bydlet na půdě kde nejde odletět ani přiletět...kdysik jsme větrali oknem ale to jsme letos ještě neotevřeli...a prý to dělalo i přes zimu ... mě napadl netopýr ale ten přes zimu spí ne? a čím by se tam živil? je možné že si prohryzal díru ven ale prece jenom má sluch a televize by mu vadila ne? jsem z toho divny...nemám moc v planu vylezt na pudu po žebřiku a něco mi skočí na hlavu a zabiju se jak poletím z toho žebřiku :D ja vim že podle toho že jsem napsal chroustani asi nic moc nepoznate ale zkusit před smrti se má všechno :D

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Já bych to tipla na kunu, ty se mršky dostanou do baráčku raz dva. Cestu dovnitř i ven si najdou celkem snadno a ani nepotřebují otevřené okno. A teď si asi stavějí hnízdo, tak potřebují materiál. ;) A s nimi je skutečně těžký boj a člověk většinou nevyhrává. Zkuste si do vyhledávání dát slovo "kuna" a objeví se vám rozsáhlá diskuze. *klik* Mně dokonce chodily v noci na krmítko i s mladými. Tedy musím přiznat, že to jsou potvory, ale krásné. Ony v krmítko za oknem a já v kuchyni z druhé strany jsem se kochala pohledem na ně. :)

vasekpasek*

Taky mě hned napadla kuna. Shodou okolností jsme se o tom taky bavili s kamarádem, co mi dělá elektriku. Ptal se mě, jestli (krom zásuvky) vedu na půdu taky světlo. On prý má na půdě světlo na čidlo, což ho kuny po marným dvouletým boji zbavilo... Kdykoliv se ta potvora hnula, tak se rozsvítilo a to jí zjevně vadilo :)

mosik*
hodnocení

chroustat polystyren to bylo jenom přirovnani jak ten zvuk vypada...a kuna nemá nahodou rada soukromí něde v tichu ve stodole?než celoobydlený barák? je to 3 roky tak dlouho žije kuna?co mám dělat?tam vylezu a ona mě doškrabe jak koně :d hodit tam kletku? máme takové pasti na kuny...neo nějaky sprej?

hujer123*

Kunu jsem řeši loni, po koupi domu. Až později jsme zjistili, že i s kunou.

Různé návody, jako trus predátora, psí chlupy, elektronické plašiče, sklopec s uzenou makrelou očouzený nad ohněm, aby pozbyl lidského pachu - nic nepomáhalo. Nakonec jsem na sněhu podle stop zjistil, kudy se do domu dostávala. V mém případě stačilo zapěnit otvor do kterého jsem smotal ostnatý drát PUR pěnou. Nutno říct, že by asi stačila i ta pěna samotná, protože je netknutá.

Takže vidím jediné řešení - zabránit vniknutí do domu.

Jinak pokud máte kunu na půdě, poznáte to podle trusu a nepříjemného zápachu moči.

Mám na domě kamerový systém, takže vidím, že to po více než roce pořád nevzdává a hledá kudy tudy. Když běhá po střeše, je to rachot, ale zápach z půdy postupně vymizel.

Kdyby ty bestie nedělaly takový rachot a tak hrozný zápach, v podstatě by mi nevadili, protože hlodavce loví lépe než kočka.

cobrak*

Dobrý večer, kolega tady mi načal takový nápad, jak píše o té kočce :) Napadlo mě, vlézt tam po tom žebříku a jen tak trochu pootevřít a pustit tak kočku, neutekla by? Možná blbý nápad, ale třeba ne.

hodnocení

2x

Já si myslím, že se budete muset pochlapit, vzít silnou baterku a jít se kouknout. Nejen po zvířeti, které nemusíte ani zahlédnout, ale i na to, co je na podlaze. Tedy na hovínka. A podle nich určíte, kdo to je. *jasne*

robin1*
hodnocení

1x

Vy mu tady všichni radíte a on si to nemůže přečíst bo tam šel na tu půdu v osm ráno a ještě se nevrátil *hi*

doplněno 18.03.12 18:15:

se bojí bo u nás je ještě světlo :)

doplněno 18.03.12 19:16:

Tady inspirace na pastičku

mosik*
hodnocení

přežil jsem to ale moje pracovní vytíženost na zahradě mi nedovolila tam zajit a ted už je tma ... a po dohode s tatou jsme usoudili že to kuna byt nemuže ta prý dupe a dělá velky rachot což by bylo slyšet všude...to je jenom chroupání...tuším že to bude myš...nastražím tam pasti a radši tam nepolezu...jenom mezi dveře nakuknu :D

hujer123*

pěknej macek. Čtyři takový a panička má na kožich.*palec*

robin1*

My měli jenom dva ale za to páreček:)

hodnocení

0x

Netopýr zcela určitě nežere polystyren ani jiné stavební hmoty. Na to jsou jiní kabrňáci :

svet-drevostavby.cz/...

darina*
hodnocení

0x

U rodičů ve starém domku taky řádila kuna a nejen v noci,ale i ve dne.K sousedům chodila na vajíčka,což jsme poznali podle skořápek.Zkoušeli jsme vše.co kdo poradil,všechno bylo marné.Po smrti rodičů se domek prodal i s kunou.Horší bylo když se kuna pustila u dcery do elektroinstalace v autě,které parkuji venku.Naštěstí prokousala jen několik viditelných drátů.Tady pomohl sprej proti kunám.Ten je sice dražší asi 270kč,ale účinný a určitě levnější než případná oprava většího rozsahu.Kdyby měl někdo problém je k mání v prodejnách pro motoristy.

sisa1

Půda je prý zavřená,tak jak by tam kuna přežila bez vody atd., byla by cítit a byl by vidět trus. Chroustavé zvuky vydává červotoč,

když chroustá dřevo, znám zvlastní zkušenosti, takže já typuji červotoče.

mosik*
hodnocení

půda je zavřena jako okno na ni přistupné ale kuna jak je známo si najde cestu kudykoliv... tak nevím co mám dělat...kdyby to byl červotoč tak to nedělá jenom v noci aloe celodenně ne?na půdě je škvara(jako stropní izolace)a dřevěnýma deskama obitá střecha zespod...na půdě je také anténa a včera jsem se dival na televizi a jak jsem slyšel to chroustaní tak televize zrnila a mizel signal takže bych to tipoval na tu kunu...červotoč by nerozlazoval televizi...ale je mi divné že by tu anténu neprokousala?kdyby tam nebyla taková brutální tma tak tam vylezu ale chytit vzteklinu a být dokaličený se mi moc nechce :D zkusim tam hodit chlupy od psa a nějakou kolinskou a uvidime :) díky moc

uska*

Jejda nebojte se kuny, ona z vás bude mít větší strach. Jak vás uslyší tak zaleze a těžko ji spatříte. Kamarád údajně vyřešil kunu na půdě - nechal tam týden nahlas puštěné rádio a kuna se odstěhovala

.Takový rachot mohou dělat i myši. Takže začněte pastičkami na myši.

doplněno 18.03.12 08:48:

myš žije měsíc pokud vím

Ale také se neuvěřitelně rychle množí;) Viděla jsem zdechlou myš na venkovním parpetu okna v paneláku v 5. patře. Jsou to horolezci.

mosik*
hodnocení

mě spíš zaraží ta představa že to tam žije už 3roky...myš žije měsíc pokud vím ...tak ja si vemu brýle ,kuklu,halogen a pepřák a jdu tam ...kdybych se neozval tak R.I.P. :D

poiu*

Myš domácí se dožívá 2-3 roky.

stavme*
hodnocení

0x

Přece jen bych radil řádně prohlédnout krovy a dřevěné konstrukce. Oválné dírky 2 až 3 mm by svědčily o tom, že ze dřeva vyletuje tesařík. Jeho larvy chroustají dřevo docela hlasitě.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Krovy jsou ze dřeva - co ji zkusit vypálit . Né sranda. Jenom bych chtěl podotknout že jsou chráněný , tak o tom nikde nemluvit a další věc, nepoužívejte jed! Kuna zdechne na půdě a pak se vám tam začne rozkládat . Viděl jsem po barákách fleky na stropě nebo v podbytí. A potom všichni jste se chytli toho že je to kuna. Může to být i něco jiného. UFO , zapomenutej partyzán a tak... Pěkný den a hodně zdaru

hujer123*

Kuna není chráněná, ale pokud ji zabije nemyslivec, jedná se o pytláctví.

Pokud se vám nepodaří zjistit o co jde, dá se nainstalovat kamera s infrapřisvícením s pohybovým čidlem. Pokud to není červotoč -))

kamera ho odhalí.

Ale všichni tady odpovídáme hypoteticky. Je tčeba se na půdu podívat a podle trusu a zápachu potvrdit nebo vyvrátit, že jde o kunu.

Pokud je to kuna nemusíte se bát, že by zaútočila, jestli přesto máte strach, než tam půjdte, udělejte hluk a dejte jí čas k taktickému ústupu.

Zaručené rady jak se jí zbavit různými pachy, hlukem, psí srstí jsou k ničemu. Kuna je velice přizpůsobivá a vychytralá.

Na půdu se dostane otvorem, který je jen o málo větší než myší díra. Takhle je schopna se protáhnout do některých ptačích budek.

Jinak doporučuji, abyste to začal řešit co nejdříve, jestli je to kuna, tak už se mrouskali a brzy vám přibudou další sqateři. A to teprve bude rachot, až trochu odrostou.

2731982*
hodnocení

0x

Mám naprosto stejnou zkušenost jako vy a byla to kuna. Žila tam hrozně hrozně dlouho. Že tam je, to jsme si ověřovali na jejích výkalech, které jsou typické jen pro kunu. Vypadá to, že po ní zbývají hovínka s peckami. Po několika letech to teprve ustalo. Je to hrozná potvora, rozkouše kablíky u aut a to nemluvím o domácím zvířectvu, které nám lovila a na té půdě požírala. Takže se vydala na výlet a s úlovkem se nějak pod střechou mezi trámy vracela na půdu.

askmenow*
hodnocení

0x

Hlavně se odprostěte od myšlenky, že je tam to zvíře tři roky zavřené. To, že je zavřená půda skutečně neznamená, že se tam nějaké zvíře nedostalo pod trámy, nebo jakkoli jinak. Taky jsme měli na půdě ledacos, i když jsme nikdy nechápali kudy.

No a pak už to může být cokoli. Ta všemi zmiňovaná kuna je velmi pravděpodobná. Může to ale být i kočka.

mosik*
hodnocení

nejak mi nejde do hlavy kuna...vždyt kuna to je v noci rachot jak kdyby tam tančili neonacisté ne?težko řict...vylezl jsem tam nahazel vlasy chlupy od kočky a dal pasti na myšši a zatim nic tata nerikal že by v noci slyšel...je tam nehorazna tma proto howna jsem nevidel :D

robin1*

Já když nevěděl co mám doma (byly to nakonec potkani) tak jsem testoval hromádkami různého žrádla. Jinak na bobky bych si vzal baterku (ale nemusej tam být žádný bobky bo naši potkani třeba nchodily na hajzlik mimo barák). Případně bych tam natrvalo rosvítil led žárovku a dal tam webkameru a bude jasno hned.

Není to jen obyčejný červotoč, nebo larva kůrovce? Ve dne to není slyšet, ale v noci, když je ticho je to rachot. Mám zkušenost s larvou kůrovce, který nám vylezl z borovicových dveří natřených několika vrstvami luxolu. Nejprve jsme zkoumali chroustání, a po nějaké době se objevily i piliny, kdybych to neviděla, tak nevěřím. Manžel hřebíkem vytáhl larvu ze dřeva a pak to zakytovával... Musel tam žít nejméně 3 roky, protože dřevo rok schlo, a teprv se z něj dělali dveře. A bylo to po roce bydlení v domě.. Je to už pár let zpátky, teď už máme plastové. Jinak na kunu jsem tady už radila. Misku sádry a vedle misku vody. Kolegyně takto kuny vyhubila.

nutt*
hodnocení

0x
Taky to vidim na kunu jsou to mrsky este kdyz jsem bydlel u rodicu na vesnici tak sousedovi neustale prekousavali kabeli v aute mne tam take lezla nic nepomahalo az jednoho dne mi deda poradil abych zkusil pepr a ten zabral uplne suprove od te doby to beru jako jedinou pomucku proti kune. Vemte mamce v kuchyni peprenku a probehnete sni pudu :) Moje babi si kunu doma chvali, ma slepice a kuna pry ,,doma" nelovi a take uz nekolik let se ji zadna slepice nebo vajicka neztratila.
repkin*

Zajímalo by mě, kdy tam tazatel konečně zajde se podívat a zjistí co to je :D

lidka*

Já mám takový dojem, že mosik si chce s námi hlavně povídat. *vtip* Ale proč ne? Nakonec zjistí, že tam má nějakého domácího skřítka, kterého už nebavilo schovávat ponožky a dělat další lumpárny a přesunul se na půdu. :D Zdá se, že dobře míněné rady jsou už vyčerpány - tak by to chtělo nějaké nové zajímavé téma. ;)

mosik*
hodnocení

chceš nové téma? jak na krtka? :D mám dýmovnice na krtky (v česku to je zakazane proto jsem si to objednal ze slovenska :D ) a po zime jsem mel rozrytou zahradu tak jsem to tam nahazel a přikryl kyblem a zatim nic...bud usnul jeste ,,,nebo se nevzbudil ... a nebo chcipl :D nejlepsi je podle me mit psa na zahrade ktery tam vyviji pohyb a toho se krtek boji...ale mame mega zahradu a psy už v letech :D tak co stim? nebavi me dělat ze sekačky kultivator dycky jak tu kopečku srovnávám :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat kunu na půdě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]