Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plyn od RWE

Od: liter odpovědí: 47 změna:

Dnes mi přišla nabídka od RWE na jejich produkt RWE-ideal. Smlouva na 24měsicu bez změny sazby...

Mate někdo zkušenosti z timto produktem od RWE...Jaky mate na to nazor?,

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kato*
hodnocení

2x

Myslím,že cena plynu se zvyšovat v dalším roce nebude a proto to nabízí.Už teď jsou dražší než jiní dodavatelé,tak proč by si vás nezavázali smlouvou na další dva roky.

vlazy*
hodnocení

2x

Ono ty různé internetové porovnavače cen energií asi nejsou příliš přesné a můžou být i zavádějící. Zkusil jsem si na snizujeme.cz/... spočítat cenu plynu a vyšlo mi tam, že nejlevnější plyn bych měl mít od EuropeEasy Energy a.s. kde bych měl ušetřit 13705 Kč za rok. Když jsem si to ale zkusil spočítat přímo na stránce této firmy ( 3-e.cz/...) tak mi to vypočítalo, že bych za rok ušetřil pouze 5 344,55 Kč což mi připadá být dost velký rozdíl v tom výpočtu. Z toho vyplývá, že na internetové porovnávače cen energií nelze spoléhat a nejlepší bude asi si to ověřovat přímo u jednotlivých firem což je ale trochu pracné a časově náročné. Kdo se v tom příliš nevyzná a nemá s tím nějaké zkušenosti tak snadno může naletět na nějakou zdánlivě výhodnou nabídku která ve skutečnosti až tak výhodná jak vypadá nemusí být.

hoummy*
hodnocení

0x

Můj názor je takový... Bude tam za těch 24 měsíců nějaká finta... Však uvidíte.

hodnocení

0x

Já tohle takhle mám. Sama jsem zvědavá, jak to výjde. Však v nejhorším za dva roky od nich můžu odejít, ale prozatím mi to stojí za to. *kafe* Navíc si myslím, že markantní rozdíl mezi dodavateli není. Že bych na některém z nich zbohatla, to asi není pravděpodobné. *jasne*

smiler

No nezbohatnete určitě ani nikdo z nás.Ale Bohužel jste se paradoxně upsala jednomu z nejdražšich dodavatelů plynu u nás na 2 roky a odměnou za to Vám bude že budete v součtu dostávat a platit nejdražší plyn,který je kdekoliv jinde v součtu levnější a bez u psání dušičky.Prostě finta od RWE.Že si myslíte že rozdíl není markantní je Váš názor a Vaše peněženka.Rozdíly momentálně markantní jsou.Záleží na Vaši spotřebě ale myslím že za 2 roky je to třeba někde příjemná dovolená.A proč by na tu dovolenou měl jezdit místo mně nějaký manažar z RWE.

Přeji hezký den

ivik*

Dobře, a od jakého dodavatele tedy brát ply, popř. elektřinu? Poraďte.

frantisekpetru*

Není přeci nic jednoduššího, než zadat svou roční spotřebu do některého srovnávače (třeba tento: cenyenergie.cz/...) a následně vybrat toho "správného"dodavatele.
Já právě tento měsíc přešel s plynem od RWE k EON a při mé spotřebě a současných cenách vychází úspora cca 7200 Kč a to je, jak je psáno výše, za 2 roky příjemná dovolená vlastně zadarmo.

xpj*

Já jsem si na infolince RWE vydupal možnost fixace na 24 měsíců i přes to, že to musí jít přes dealera apod. Když mi přišla smlouva, já se nad tím zamyslel, že bych si fixoval cenu v listopadu 2011, která byla i tak o asi 15-20% vyšší než kdekoli jinde, jsem raději přešel k EONu. Měl bych tam mít úsporu přes 6000 a to se počítá. I přes to, že má dražší paušály (o 40Kč/měsíc? na 27000Kč?), jeho cena s DPH je nižžší než u RWE bez dph.

kocourovec*

Já tu smlouvu mám také a jak říkáte, kdyby něco, tak to 2 roky vydržíme. Já jsem u RWE od začátku, mně znechucují ty firmy, které se rodí, jak houby po dešti. Můj taťka se nechal zlákat s jednou, druhou a zůstal u třetí. A co všechno těm předešlým musel psát a upomínat a já nevím, co ještě, ale zvítězil. Ti první vrátili 1 200,-Kč a ti druzí vraceli 250,-Kč. Bylo vidět, že když můj taťka má 81 roků, tak z něho chtěli asi udělat blba, ale narazili, taťka byl rodilý a pracující jako účetní. V dnešní době je rozumnější se nenechávat zblbnout a naletět k těm, co jsou nejvíc vnucující se. Každopádně se nezastávám RWE, píšu to jen proto, že u nich jsem od začátku a neskáču z jedné firmy do druhé:)

lui*
hodnocení

0x

RWE má nejdražší plyn na trhu.

jokr
hodnocení

0x

Asi je pozdě, ale s RWE jsem udělal tak špatnou zkušenost, že jsem je vykopl s celým slavným plynem. Nejenže je to nejdražší dodavatel, mají snad celostátní monopol jako distributoři, takže stále jim rvát peníze do jejich nenažraného chřtánu...
RWE případné přeplatky nevrací, člověk si musí připadat jako idiot. U nákupních vozíků také strkáte minci či žeton, abyste dali vozík do řady a žeton si vzali... Takto oni kalkulují, že kvůli př. 200, Kč přeplatku jim zákazník neuteče i kdyby měl u jiného dodavatele o 3,000,- Kč nižší platbu za stejnou spotřebu... Přehnal jsem to, jistě, ale takto oni kalkulují. Radí jim spíše psychologové, jak se zákazníkem zacházet

Mám dva plynoměry vedle sebe

jeden RWE, druhý Bohemia Energy.

po rychlém přepočtu: zaplaceno děleno spotřebováno kubíků vyjde cena za kubík

RWE kubík za 24

BE za 18 Kč

není to přesné počítání, páč se musí porovnávat i množství plynu...

petapeta*

Tolik? To mě přišel kubík v roce 2011 od E.ONu na 13,95 Kč

vlazy*

milancukrar: Zajímalo by mne proč máš ty 2 plynoměry vedle sebe a k čemu je to dobré?

vlazy, dvě bytové jednotky, ve předu bydlí děti, vzadu já...

no nevím, jak to máte vy ale já od RWE přeplatek normálně dostávám zpět, pokaždé před vánoci, což bylo letos obzvláště příjemné, vzhledem k výši :)

paja41*
hodnocení

0x

Názor je takový že jsem taky nalítla,prý bonus za rok,dali mi 100Kčasi na autobus.Zmrazení ceny?Prd,doplácela jsem ještě víc jako loni při stejné spotřebě.Loni byl za 14 Kč,letos mi vyšel na 17,20 Kč.Zlodějina.Nejdražší dodavatel.E-ON je prý levnější.Mažou med kolem pusy a pak nic.No jo když ptáčka lapají...

taky mam rwe,našel jsem si kalkulátor nabídek a porovnával všichni bylyi levnější o pár tisíc,pak jednoho dne tu chodil díler tak jsem se nechal zlákat,pozval ho a začal počítat a počítat ,nakonec vyšla roční uspora ne 2600kš jako na netu ale jen 68kč,což bylo dosti scestné,spíš mě to příjde jako dobrý tah jak nalákat lidia skutek utek,tak že jsem zustal u toho co mám

vlazy*

Taky jsem přemýšlel, že se vykašlu na RWE a přejdu s plynem jinam, ale prozatím u RWE zůstávám. Ono se asi jen tak jednoduše nedá podle těch různých internetových kalkulátorů a porovnávačů cen energií zjistit kde by to bylo levnější, protože všude to vypočítá něco trochu jiného. Mám dojem, že ty internetové porovnávače cen energií to možná počítají tak jak to zrovna provozovatelům takových porovnávačů vyhovuje. Chtělo by to procházet stránky jednotlivých poskytovatelů plynu a porovnávat jejích ceny a talé se v tom i trochu vyznat, ale to je trochu pracné a časově náročné.

danina
hodnocení

0x

Přiznám se že jsme také u RWE a "koketuju" s přechodem jinam.Bohužel si spotřebu a ušetření sama dle jednotlivých dodavatelů spočítat nedokážu.A internetové porovnávače to "spočítají" ale vycházejí mi tak obrovské rozdíly že nevím zda tomu lze věřit..Při mé roční spotřebě 2800m3 ve středočeském kraji mi vybíhá ušetření cca 10-11 tis a to třeba i u EONU..to se mi nezdá.Samozřejmě pokud by to bylo pravdivé tak neváhám ani minutu ale opravdu nevím zda to souhlasí a lze kalkulačkám věřit.Rozdil kolem 2 tis..bych až zase tak neřešila a už to zajímavost ztrácí.Není tu prosím někdo kdo má reálnou zkušenost s přechodem a opravdu ušetřením tak vysokých částek?

díky

vlazy*

Já bych těm internetovým porovnávačům cen energií příliš nevěřil. Když to každý porovnávač spočítá trochu jinak tak mi to připadá dost divné. Kdo ví podle čeho to ty porovnávače počítají a zda všechny pracují s aktuálními údaji. Vůbec bych se nedivil kdyby se ukázalo, že to je nastavené tak aby to počítalo podle toho jak vysokou provizi za to dostávají provozovatelé těch porovnávačů od jednotlivých dodavatelů energií. Kdo si to neumí nebo nedokáže pozjišťovat jinam a spolehne se pouze na to co mu vypočítal některý porovnávač tak v případě změny může být po roce překvapen, že na tom neušetřil tolik kolik by měl. Podle mne je to s tou změnou dodavatele energie tak trochu jako sázka do lotérie. Buď to vyjde a bude to lepší (levnější) a nebo to nevyjde a příliš lepší to nebude.

frantisekpetru*

Oni ty srovnávače až tak nekecají, ale když jim nevěříte, tak si to spočítejte sami přímo dle ceníků jednotlivých dodavatelů:

eon.cz/...

rwe.cz/...
Když použiju spotřebu od Daniny o jeden příspěvek výše, tak mi to jen orientačně v rychlosti vychází takto: 2800m3 = cca 29700 kWh = 29,7 MWh

RWE: cca 49.400 Kč
EON: cca 38.600 Kč
Úspora: 10.800 Kč

Nevěříte - VĚŘTE (oni ty srovnávače fakt nekecají)

paaja*

Tak opravdu neváhejte ani minutu, protože to plus mínus autobus pravdivé je. Není přece nic jednoduššího, než si pomocí kalkulátoru najít nejlevněnšího dodavatele a pak si pro kontrolu jeho ceník porovnat s ceníkem RWE. A když se na to necítíte, poproste někoho z rodiny, kdo je v počtech zběhlý. Prostě jako vždy: líná huba ...

Přešel jsem od RWE k EONU a úspora 20%. Což při mé spotřebě dělá 10000/rok. V případě, že zvednou ceny, můžu přejít jinam. U RWE máte jedinou jistotu: suverénně nejdražší plyn v republice.

Mě zaráží jedna věc.To ,že každý kalkulátor spočítá o trochu jinou cenu bych ještě sežral.Ale ,že si lidi vypočítavají cenu dle spotřeby a každému výjde jiná částka,tak to nechápu. Jen podotknu,že mám rd první topnou sezonu,takže ještě nemám vyučtování.Vím,že cena za kubík se odvíjí od celkové spotřeby,regionu atd..Ale je možné,aby někdo měl u RWW cenu například 15Kč a druhý 25 Kč? To je docela velký rozdíl.

Macku je to o množství plynu které spotřebujete. Synek v paneláku platí za kubík 65 Kč, páč má malou spotřebu a paušály musí platit.

Na jiné adrese mám plynoměr, nahlášenou nulovou spotřebu a platím 230Kč měsíčně za nic...

Možná by pomohlo porovnání mezi poradci, že bychom sdělili:

místo odběru. Jaroměř, spotřeba 1025m3, cena za kubík 18Kč, společnost BE

místo odběru. Jaroměř, spotřeba 213m3, cena za kubík 24Kč, společnost RWE

domnívám se, že i kdyby byla BE na obou místech, tak podle spotřeby se bude lišit i cena za kubík...

tak to souhlasím.Vím,že to je podle celkové potřeby.Já jsem uvažoval taky,že přejdu k e.onu,počkám na vyučtování a mizím pryč od RWE.

paaja*

schvaluji macku *palec* jenom nezapomeň, že u RWE bývá 3měsíční výpovědní lhůta. Takže nečekej na vyúčtování, ale podej žádost včas tak, aby jsi v měsíci, kdy se začne topit, odebíral už "levný" plyn.

vlazy*

Já taký čekám na vyučtování a pak zvažuji odchod od RWE jinam. Otázkou pro mne je ale kam, tak abych na tom pokud možno co nejvíce ušetřil za rozumných podmínek nebo nebyl na tiom ještě hůř. Prozatím zvažují o E.ONu a Europe Easy Energy, ale nemohu se rozhodnout co z toho by bylo pro mne lepší a výhodnější. Podle porovnávačů na www.snizujeme.cz a www.cenyenergie.cz mi při roční spotřebě přiblížně 2800 m3 vychází roční úspora u E.ONu o něco přes 11000 Kč a u Europe Easy Energy až o něco přes 13000 Kč což vypadá být výhodnější. Když si ale nechám spočítat tu úsporu na stránce Europe Easy Energy tak mi to vycházi, že bych na tom byl ještě hůř než nyní u RWE a asi o něco přes -100 Kč bych jim na tom zaplatil více. Čemu bych nyní měl věřit, těm porovnávačům nebo tomu co mi vypočítalo přímo na stránce firmy Europe Easy Energy? Mám v tom dost velký zmatek. Mohl by jste někdo kdo se v tom vyznáte nebo máte s tím nějaké zkušenosti porovnat rozdíly mezi E.ONem a Europe Easy Energy (ceny, solídnost jednání, smlouva atp.)? U toho Europe Easy Energy ani nevým zda je v Moravskoslezském kraji možné přejit.

paaja*

Když si na www.cenyenergie.cz necháš vyjet porovnání dodoavatelů, najdeš nahoře nad tabulkou zatržítko Zobrazit jen tarify k převedení. Když ho zatrhneš, odfiltruješ dodavatele, který ve tvém bydlišti neoperuje.

Co se týká rozdílů mezi vyhledávačem a aktuálním ceníkem - mohlo u dodavatele dojít k úpravě cen, která ještě nebyla zanesená do porovnávacího mechanismu. Taky je možné, že to počítáš špatně. Cena je několikasložková, dost blbě se v tom orientuje. Zašli dodavateli mailem poptávku s uvedením spotřeby za minulé období a on by ti měl dodat kalkulaci podle aktuálních cen.

doplněno 28.05.12 11:24:

Můj soukromý názor: držel bych se velkých zavedených dodavatelů. při rozdílech pár stokorun bych volil Eon

frantisekpetru*

Použiju udanou spotřebu 2800m3 a pro přepočet na kWh použiju konstantu 10,6 (zaokrouhleně - většinou se uvádí 10,56), vyjde mi spotřeba 29.680 kWh (29,68 MWh).
Pokud tuto spotřebu zadám na cenyenergie.cz pro kraj moravskoslezský, vyjde mi následující:
EEE - 35.746 Kč
EON - 38.507 Kč
RWE - 49.312 Kč
Pokud použiju ceníky přímo ze stránek jednotlivých dodavatelů, pak mi vychází následující:
EEE - 35.671 Kč (ceny platné od 1/4)
EON - 38.507 Kč (ceny platné od 1/1)
RWE - 49.312 Kč (ceny platné od 1/1)
Když si nechám spočítat úsporu přímo na stránkách EEE a jako stávajícího dodavatele zadám RWE a distribuční oblast SMP Net, vyjde mi částka 35.768 Kč a úspora 13.574 Kč.
Z toho je jasně vidět, že jste musel při výpočtu někde udělat chybu. Jak uvedený srovnávač cen, tak i kalkulátor úspory na stránkách EEE odpovídají cenám dle aktuálně platných ceníků (drobné rozdíly u cen EEE bych přisoudil spíše zaokrouhlování).
Z toho plyne - nebojte se vlka nic a honem rychle utečte od RWE jinam. Zda to bude EEE nebo EON už nechám na Vás (já volil EON, protože k těm "menším" dodavatelům mám prostě menší důvěru, navíc i elektriku mám u EONu).

stirecek*
hodnocení

0x

RWE je nejdražší dodavatel na trhu. Jestli najdeš ještě dražšího, gratuluju. Já od nich v říjnu odešel a do dubna jsem ušetřil tři tisíce,tedy za sedm měsíců, při roční spotřebě 1 300 kubíků. Proč dávají smlouvy na 24 měsíců? To je proto, že vědí, kam cena půjde. Kdyby se očekával růst cen, neboj se, že by ti je garantovali! Mají nakoupené kontrakty dlouho dopředu za stanovené ceny, navíc cena energií na západě pořád padá...

danina
hodnocení

0x

Pokud se tedy opradu rozhodnu přejít od RWE k EONU neb kamkoliv jinam jak je to potom s výměnnou plynoměru? Přijedou např. od EONU a dají mi jejich a RWE si svůj demontuje?Zajímá mi to protože příští rok mám u RWE plánovanou výměnu.Vůbec nemám tušení jak tohle bude probíhat.

děkuji

Nikoliv, nechají Vám Váš plynoměr. Jen jim nahlásíte stav a hotovo. To je jen papírové předávání...

Nadále bude chodit stejný člověk na odečty a starat se o zařízení, jen platit budete jinému...

frantisekpetru*

Žádná výměna plynoměru neproběhne, zůstane Vám původní. Původní dodavatel Vám udělá odečet plynoměru (ať už fyzicky nebo výpočtem) a vyúčtování ke dni ukončení dodávky a nový dodavatel tento stav použije jako výchozí.

doplněno 28.05.12 17:31:

pan Milan byl rychlejší ;)

doplněno 28.05.12 17:41:

Jenom tedy ještě upřesním, jak to celé proběhlo u mne. Někdy v půlce ledna t.r. jsem si poslal žádost do EONu, jejíž přijetí mi vzápětí potvrdili. Poté se "dlouho" nic nedělo, až cca v půlce března mi přišlo od RWE vyúčtování k 29/2/2012 z důvodu ukončení smlouvy (takto to bylo přímo v hlavičce napsáno). A hned vzápětí o nějaký den později mi přišla od EONu smlouva k podpisu s platností od 1/3/2012. Absolutně o nic jsem se nemusel starat. Přesně takhle si představuju kvalitní služby.

vlazy*

frantisekpetru: Tak tomu příliš nerozumím. Píšeš, že v půlce března ti přišlo od RWE vyúčtování k 29/2/2012 z důvodu ukončení smlouvy a o nějaký den později ti přišla od EONu smlouva k podpisu s platností od 1/3/2012. To tu celou polovinu března ti plyn dodával EON, ale nebylo to na základě smlouvy, protože tu jsi s ními uzavřel až někdy v polovině března? Myslel jsem, že jakékoliv smlouvy se uzavírají (podepisují) předem než se začne nějaká služba poskytovat.
Zajímalo by mne jak je to v případě změny dodavatele plynu s případnými poruchami a závadami např. únik plynu. Kde se to pak hlási a kdo to přijde opravit. Hlási se to novému dodavateli plynu a nebo firmě která je majitelem přípojky a plynoměru?
Jinak ty ceny a účtování plynu jsou dost zmastené. Plynoměry ukazují stav v m3 ale ceny a účtování jsou v kWh. Něco jiného měří a něco jiného účtují. Připadá mi to tak trochu jako klamání zákazníků. Mělo to zůstat tak jak kdysi kdy se cena plynu uváděla a účtovala za m3 a ne kWh. Až budou mít plynoměry ukazující stav v kWh tak ať si to pak i v těch kWh účtují.
frantisekpetru*

K té věci se smlouvou ani pořádně nevím, co napsat. Tak to prostě bylo. Nevím, jak vlastně celý proces změny oficiálně probíhá, já jen vypsal žádost, ve které jsem uvedl požadavek na zahájení dodávek od 1/3 a součástí žádosti byla i plná moc ke kompletnímu vyřízení celého převodu.
Jakoukoliv poruchu samozřejmě hlásíte svému aktuálnímu dodavateli.

vlazy*

frantisekpetru: Tak to mi připadá být dost divné, až nepravděpodobné. Možná to tak skutečně bylo jak popisuješ, ale příliš se mi nechce věřit, že by ti EON nebo kterákoliv jiná firma začala dodávat plyn bez toho aniž by s tebou měla na to uzavřenou smlouvu. Takto ani nemohli mít jistotu, že tu smlouvu s ními podepíšeš. Nevím, ale tu polovinu března až do podpisu smlouvy jsi asi plyn odebíral nelegálně když jsi na to měl jednu smlouvu už zrušenou a druhou jsi ještě neměl uzavřenou (podepsanou). Já bych asi takto nedokázal postupovat, že bych dal nějaké firmě souhlas na zrušení smlouvy na dodávku plynu u firmy která mi plyn nyní dodává bez toho aniž bych měl uzavřenou smlouvu na dodávku plynu s tou jinou firmou. To co popisuješ je asi neobvyklý a velmi vyjímečný postup změny dodavatele plynu.
paaja*

Frantisek petru se pravděpodobně mýlí. Smlouva se samozřejmě podepisuje a zasílá už v momentě podání žádosti včetně plné moci k vyřízení přechodu. Pak už dojde jenom informační dopis, že přechod proběhl

vlazy*

Ano i já se domnívám, že frantisekpetru nám zde podal asi mýlné informace. Je ale možné, že došlo k nějakému pochybení na straně EONu a tu smlouvu mu zaslali k podpisu až později ve chvíli kdy mu plyn už dávno začali dodávat a on tomu nevěnoval pozornost protože mu to bylo jedno zda má vše vyřízené v pořádku nebo ne.
frantisekpetru*

Žádné mylné informace jsem nepodal. Bylo to přesně tak, jak to popisuji. Jestli je to standartní nebo nestandartní postup, či došlo k nějakému pochybení nevím. Pro mne je důležité, že k 29/2 mi skončila smlouva s RWE a od 1/3 mi běží smlouva s EONem (byť byla fyzicky doručena a podepsána až o půl měsíce později).
To, že jsem u RWE skončil k 29/2 jsem se taky vlastně dověděl až s dvoutýdením zpožděním na základě jejich konečného vyúčtování.
Jediné, co mne napadá, proč tomu tak bylo, je rychlost vyřízení celého převodu, dle prvotních informací od EONu totiž celý proces údajně trvá cca 3 měsíce, já to měl za poloviční dobu.

paaja*

Tak pardon, možná jde jenom o zmatek v pojmech, kdy žádost o smlouvu jsem nazval smlouvou, ona to prakticky smlouva je, ten formulář co jsem podepisoval vypadá totiž trochu jinak než ten ve vašem odkazu a mimo jiné se tam píše, že smlouva nabývá účinnosti dnem zahájení dodávky. Tolik ke sporu s vlazym, jestli ve období než vám přišla smlouva byl plyn dodávaný legálně nebo ne :) Já jsem přesvědčený, že ano.

Co se týká případných reklamací v "mrtvém" období, také v tom nevidím problém. Prostě by se obrátil v dobré víře na stávajícího dodavatele, ten by ho vyfakoval, že už mu nedodává a tak by se nepřímo dozvěděl, že plyn proudí odjinud a tam by reklamaci opakoval.

stirecek*

Taky se divím, že vám to takhle uspíšili. Já když utíkal od rwe, tak výpovední doba byla a je tři měsíce. Tedy pokud jste si žádal v půlce ledna, výpověd je únor březen duben - plyn by tedy měli dodávat nejdříve od prvního května.

frantisekpetru*

Máte naprostou pravdu, viz přepis textu z počátku mé komunikace s EONem. Všimněte si ale tučně zvýrazněné věty. Nakolik ve skutečnosti pomohla netuším, ale zkrátka jsem ji do své žádosti uvedl.
"...Při Vaší roční spotřebě 19 MWh by byla cena u produktu Standard 2011 orientačně za rok 24 619,42 Kč.
Vycházíme z aktuálních cen, které jsou známy od ledna 2012.
Pokud s námi nyní uzavřete smlouvy na zemní plyn, budou v platnosti nejdříve od května 2012.
Jaká bude přesná cena v květnu 2012 nám zatím není známo.
Pokud máte zájem odebírat zemní plyn od naší společnosti, stačí vyplnit přiložený formulář Žádost o smlouvu.
Řádně vyplněný a podepsaný formulář odešlete na korespondenční adresu:
.
.
.
Můžete rovněž zaslat e-mailem na info@eon.cz.
Poté zahájíme změnu dodavatele.
Standardní doba změny dodavatele je 3 měsíce.
Z důvodu nesouhlasu s ceníkem společnosti RWE může změna dodavatele proběhnout již od 1.3. 2012.
S pozdravem/with kind regards..."

frantisekpetru*

V momentě podání žádosti jsem podepisoval jen tu žádost, nic jiného (jak bych mohl podepsat smlouvu s novým dodavatelem, když jsem v tu dobu ještě vůbec netušil, k jakému datu k přechodu dojde).
Smlouva s platností od 1/3 došla společně s tím informačním dopisem.

doplněno 29.05.12 13:54:

Žádost jsem podepisoval samozřejmě včetně plné moci, která je součástí té žádosti, viz odkaz - třetí položka "Žádost o smlouvu".

doplněno 29.05.12 13:55:

Pardon, ještě ten odkaz:
eon.cz/...

vlazy*

frantisekpetru: Tak jak jsi to popsal to určitě standartní postup není, ale to už je tvoje věc. Hlavně, že ti to dobře dopadlo a nyní máš ohledně toho vše v pořádku. Asi by k tomu nedošlo, ale stát se mohlo i to, že by EON ti nezačal od 1.3.2012 dodávat plyn protože neměl s tebou na to uzavřenou smlouvu a nemohl tak mít 100% jistotu, že mu ji později (v polovině března) podepíšeš. Proto, že ti k 29.2.2012 skončila smlouva s RWE tak jsi mohl zůstat bez dodávky plynu když jsi neměl od 1.3.2012 podepsanou smlouvu s žádným dodavatelem plynu. Navíc ti asi mohli kvůli tomu i odpojit přívod plynu (odmontovat plynoměr) a tebe by tím asi vznikly zbytečné náklady které by jsi asi musel zaplatit pokud by jsi chtěl po podepsání smlouvy plyn znova připojit. Nevím ale podle té žádosti se EON nezavazuje, že ti plyn bude dodávat ani že s tebou uzavře na to smlouvu. Ty jsi tím pouze EON žádal o uzavření smlouvy a zároveň jsi jim dal plnou moc na ukončení smluvy se stávajícím dodavatelem plynu. Asi jsi EONu věřil, že vše bude v pořádku i když 100% jistotu jsi nemohl mít.
paaja: Ano jde trochu o zmatek v pojmech. Ta žádost kterou uvádí frantisekpetru je podle mne pouze žádosti o smlouvu a takto je to i nadepsané a né smlouvou a ktomu je přidáná i plná moc. Podle mne smlouva nabývá platnost podpisem obou stran (zákazníká a dodavatele plynu) což v tomto případě není.
Jedním z dodavatelů plynu ke kterému zvažuji přejít je mj. i EON, ale pokud to u EONu probíhá takto velmi nestandartně tak právě kvůli tomu o EONu pomalu přestávám uvažovat.

danina
hodnocení

0x

Jasně chápu i když vlastně nechápu...Takže nyní je plynoměr RWE ten mi při přechodu zůstává a dál patří RWE? Za rok mám plánovanou výměnu plynoměru..a tu provede RWE na svoje náklady aniž nejsem jeho zákazník?Takže RWE má výdaje? a posílá na výměnu svoje lidi atd a nic z toho?

díky

koukolik

RWE dodává plyn, správu potrubí a všech serepetiček okolo mu zajišťuje jiná firma, a stejně tak to bude zajišťovat i Eonu nebo ke komu to chcete přejít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]