Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové podlahy ve starém baráku - jak na to

Od: rp odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Vím, že bych to tu možná našel, ale přeci jen tomu moc nehovím... Chci dělat nové podlahy ve starém baráku - vytápění na tuhá paliva, kotel ve sklepě, celkově podsklepeno, ale jak na to. Jedna místnost: prkna 25mm, pod nimi trámky 100x70mm, rozteč trámu 700mm, pod nimi vybetonováno.Mezi horní hranou trámu a vybetonovanou podlahou ( nyní tam je nasypána škvára )je mezera cca 100mm. V této místnosti má být dlažba. Místnost je nad sklepem. Když budu chtít podlahu nějak zateplit - stačí jen"naházet"do podlahy ( až vyberu tu škváru) nějaký polystyren třeba 50mm tlustý, na něj dát beton do původní výšky současných podlahových prken ( to znamená vlastně 25mm nad trámy a pak už dělat dlažbu? Nebo tam musím dělat nějaké odizolování, naskládat to nějak jinak? Ptám se asi jako blb, ale tohle jsem nikdy nedělal. U druhé místnosti je to stejné - škvára, trámy, atd... Ale tady přijde plovoucí podlaha. Opět by stačilo jen místo škváry dát ten polystyren nebo vatu, vzduchovou mezeru, žádný beton když tam nebude dlažba a na trámy přišroubovat OSB desku 25mm silnou místo původních prken, které vytrhám? No a na OSB již plovoucí podlahu ( pod ní na OSB dát nějaká Miralon nebo jak se to jmenuje? Moc díky předem za odpověď - nejsem nešikovný, ale neumím vše...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Už jsem odpovídal na stejný případ.Dělal jsem podlahu ve starém domě s podobnou podlahou a na stará prkna jsem jen položil OSB desky.Škváru jsem ponechal,pokud je suchá,je celkem dobrá tepelná i protihluková izolace.Pošlu snímky.

JABRAKA

Nové podlahy ve starém baráku - jak na to
jabraka*

To je původní vzhled.A teď po úpravě.

Nové podlahy ve starém baráku - jak na to #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]