Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplování stropu ze sklepa

Od: skipi* odpovědí: 13 změna:

Prosím pánove stavaři o radu jakým lepidlem bych bezproblému připlácl polystyren na strop ve sklepě aniž by mi to spadlo na hlavu a nemusel bych jej jaksi podepírat či nějak dlouhodobě přidržovat;)díky

výtka
Upozornění od sys strejc 17. 03. 2012 11:49:57
Nezakládejte novou diskuzi! Pokračujte v této, kterou jste také založil! Mám na mysli lepidlo v pytlích které se rozmíchá s vodou - ne to v tubičkách to je moc drahé -budu dělat skoro 100 m-určitě nějaké existuje - díky za radu . Šindelář

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

findit1*
hodnocení

2x

Z vlastní zkušenosti bych doporučil na lepidlo a zakotvit. V chodbě nám strop nekotvený a nalepeny na lepící pěnu spadnul i když byl podklad oškrábaný a napenetrovaný.

hop®
hodnocení

1x

Mělo by fungovat i toto: denbraven.cz/...

V tecnickém listu není psáno nic o kotvení dvěma způsoby.Nevím,ale běžně se vyžaduje kotvení dvěma způsoby, s tím,že by se ještě měla dělat zlouška pevnosti kotev.Taktéž i stěrka lepidlem a armovací mřížkou.Ale dotyčný si to bude dělat sám ,tak tam již kotvit nemusí ani stěrku,je to jeho boj.Jinak dělal jsem bráchovi v průjezdu,polysták je nyní po asi 8 letech o centimetr tenší,nechtěl ani kotvy ani stěrku.

hodnocení

0x

Jakékoliv stav.lep.na zatelovací systémy.Nanáši se zub.nerez hladítkem se zuby 10mm na celou plochu polyst.desky a ještě se kotví (přivrtává)plast.talířovou hmoždinkou.Pak se samozřejmě ještě stěrkuje! (jsou to třeba tyto lepidla ,jen dvě za všechny : stavomarket.cz/... nebo toto : stavomarket.cz/...

doplněno 16.03.12 18:58:

Tak se odkaz na druhé nepovedl,ale v tom odkazu se dá na hl. stranu a tam si najít dle výrobců.Toto je od BASF.

jimmyfloyd*

tak lepidlem bych to už netahal, pokud tam je vlhčeji tak polistyrénu to nevadí, a uv záření tam asi neproníká,

hodnocení

0x

Používám STYRO 753 viz hyperzbozi.cz/...

Práce je s tímto lepidlem velmi rychlá a drží tak, že žádné kotvy není třeba dávat. K tomu lepidlu si tam najděte videonávod a zjistíte jak je to snadné. Než namícháte klasické vodou ředitelné lepidlo, máte půl sklepa hotové. Tou pistolou je to absolutně čistá práce.

moto*

Na to video se Styrem jsem se díval, není to žádná novinka. Používám sám jen jinou značku. Používám to ovšem jen na vypěnění boku desek. Na stropě bych měl obavy, že než zatuhne, tak spadne, je to přece jen určitou dobu tekutá pěna a nemá hutnost jako klasické lepidlo. Když usadím polyš na klasické lepidlo, tak se ani nehne, na pěně je to více živé a pracuje. Je to dáno již podstatou pěny a nemyslím, že by ten Styro byl jiný než lepicí pěna Ceresit kterou používám. To, že to sice za pár hodin drží více než normální lepidlo, jak ukazovali na videu je naprosto jedno. Když jednou polyš někam plácnu, je mi fuk že lepidlo dozraje třeba za pár dní. Navíc, kdyby na video natočili pokus lámat polyš z klasického lepidla za pár dní, jsem si jist, že by držel stejně jako na pěně a místo aby oddělali celou desku, také by se lámala po kouscích. Nemám rád takové zavádějící argumenty. Také je nutno podotknout, že se ke kartuši musí koupit aplikační pistole která není zrovna levná a případně i čistič. Je otázkou jak je velká plocha sklepu. Na pár metrů je to dle mého skromného názoru jednodužší na běžné lepidlo.

skipi*
hodnocení

supr*palec*...něco takoveho sem měl na mysli,něco jako sekunďák*smich*(kotvit nechci,nebudu)

(se divím,že pro tyto případy ještě něco nevymysleli...no možna jo,nevím)

sinfra*

Koukal jsem na to video - z jakého důvodu ještě kotvit? Budu zateplovat sklep a nemíním kotvit.

Šindelář

figurek*
hodnocení

0x

zateplit strop od sklepa je dobrá věc, ale já bych přidal : Jestli chcete opravdu šetřit, nepouštějte zimu ani do sklepa.

skipi*
hodnocení

teplota ve sklepě je v zimním období okolo v průměru 10-15C,kde v jedne mistnosti mam kotel,takže trošku tepla mi jde do sklepa...již sem zvažoval,že bych vytapěl i sklep,ale přijde mi to už moc topit tamhle dřevu,uhlí a dalším věcem*smich*

ale jelikož je teplotní rozdíl mezi sklepem a bydlením nad,tak se přiklaním k zatepleni stropu od sklepa a muší to stačit...

figurek*

no promiňte ale jestli máte ve sklepě i v zimě 10-15 stupňů, pak zateplování stropu docela obyčejně nepotřebujete. Jde o ten rozdíl teplot. Strop ve sklepě má jak říkáte 10-15 st a podlaha v bytě nad ním má pravděpodobně kolem dvaceti. Max rozdíl teplot je jenom deset stupňů? Potom je zateplování zbytečné.

skipi*
hodnocení

Tak sem pomalu začal zateplovat strop ve sklepě pouze foukacím lepidlem s pistole.Lepidlo nanesu na polyš a připlácnu na stropy+lince na stěnách,chvili tomu pomůžu a tak do půl hodiny polyš už jedině servat,drží perfetně i bez kotvení.

Díky za rady s foukacích lepidlem.Jednoduchost a čistá práce*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]