Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplit nebo nezateplit

Od: tommas86 odpovědí: 25 změna:

Dobrý den...
Potřeboval bych poradit.
Mam rodinny dum rok 1974 (koupil jsem minulej rok)...cihla plna, tloustka zdí 45cm. Dům je nenahozen (venku jen cihla). Chtěli jsme dům nahodit bez zatepleni jelikož máme blbího souseda kterej dela porad problemy tak na strane kde ma zahradu muzem dat fasadu max 4cm vic nemuzem bez povoleni a to nam neda. První verze byla, ze nahodíme barak bez zatepleni.Jenze podle kalkulace by bylo levnejsi dat tam 20mm polystyren..Nenese to vic nevyhod nez samotne nahozeni bez polystyrenu? Díky za pomoc

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

20mm to snad ani neni možně, to si dejte v zimě na králíkárnu a ne na barák. Poměr zateplení má být 1/3 zatepleni a 2/3 tloušťky zdi i více zateplení. 20 mm je u takto silné zdi k ničemu. Moc nechápu,kdo to navrhl. Zřejmě odborník pan Lorenc.

doplněno 16.03.12 21:22:

že by byl velký rozdíl v ceně var. polystyrenu nebo var omítky o tom se dá reálně pochybovat. Prostě nebude.

tommas86
hodnocení

Ono je lepsi si to treba precist dvakrat nebo trikrat aby to clovek pochopil. Vy jste to asi moc nepobral.

jde o to, ze nemuzu dat polys 10cm. Tak jsme se rozhodli, ze kdyz ted nemuzem dat zatepleni 10cm ( kvuli soused ), takze ten dum jen nahodime ( bez polysu ) ale pri kalkulaci vyslo, ze je levnejsi varianta 20mm polys.

skipi*
hodnocení

0x

Dlouhodobě sem byl jakýmsi odpůrcem zateplovaní starých domů,ale zde na forech mě zdejší odborníci stopro přesvědčili,že zateplovat ano i když je třeba ke každemu zateplujícímu domu přistupovat individuálně;)

Sem ve stejné situaci jako vy,ale zateplovat se chystam až v daleke budounosti až se našetří...

Tedy ma rada zní,zateplit pokud možno,protože v budocnu to určitě oceníte i hlavně jako pohodu v domě ve stáří...

Co se týka financi tak určo to při nejmenším vyjde na stejno a i váha materiálu na zdech bude určo menší než kdybyste na zdi nahazel tuny malty.

tommas86
hodnocení

Ono jde spis o to, ze tech 20mm neni vlastne zatepleni., 20mm je malo na to aby to nejak vyrazne pomohlo.Jde spis o to ze je to levnejsi nez na ty cihly nahazet maltu. Jenze porad ctu jak se musi vetrat, jak pak zdi nedychaj a tak podobne. Tak nevim co je v mem pripade lepsi. Jestli malta nebo polys. Kdybych mohl dat polys treba 10 -15 cm tak se nemusim ani ptat a zateplim. To me vyhody prevazi nevyhody ale ted v mem pripade nevim.

robin1*

Než 2 cm poliše tak bych to nahodil. Nevím kdo Vám dělal kalkulaci ale pokud by to bylo doopravdy 2 cm tak na to aby to bylo slušný by jste musel vyplnit prakticky celý prostor pod deskou lepidlem a nevěřím tomu, že to lepidlo bude o moc levnější než jádro, plus přičtu perlinu co se na jádro nedává, a k tomu si přidám kotvy který tam musím dát tak jako tak.

Už vůbec pak nemá cenu řešit výsledné vlastnosti takto zatepleného zdiva

Tedy jednoznačně nahodit (pro rypáky, toto je odpověď na původní dotaz)

tommas86
hodnocení

Děkuji za Váš nazor!

Priklanim se taky k variante nahozeni...Jeste si udelam kalkulaci u nekoho jinyho abych vedel jak mi to bylo spocitano a jestli je to opravdu tak. Dekuji

jimmyfloyd*

nahodit a zateplit ze vnitř..

tommas86
hodnocení

Zateplovat zevnitr skoro nikdo nedoporucuje. To si radeji pockam na noveho souseda a pak zateplim zevnitr. Ted jde spis o vzhled.

tommas86
hodnocení

Potom zeteplim samozrejme zvenku ne zevnitr ...prepsal jsem se

robin1*

A co teď zateplit pořádně to co nemá souseda (zepředu a zezadu) a tu jednu štítovou nahodit?

skill
hodnocení

0x

mate foto vaši situace...:)rad bych viděl proč to nejde udělat normalně

tommas86
hodnocení

Na fotce je videt strana kde zacina sousedova zahrada..

Zateplit nebo nezateplit
jimmyfloyd*

a to vám končí váš pozemek jak končí zeď u baráku?

tommas86
hodnocení

kdyz se ten dum stavel tak majitele a muj stavajici soused se domluvili a on jim nechal kus sve zahrady jelikoz by meli malou vstupni chodbu. To znamena, ze muj dum stoji jeste kus na jeho pozemku (zahrade). To uz je sice promlcena vec a on nemuze nic ale ...

tommas86
hodnocení

Jiank pozemek mam za barakem presne v šírce baraku bohuzel ne po stranach

jimmyfloyd*

no.. zjistil bych si kolik by stálo geodetické vyměření pozemku.. a podle toho bych pokračoval je taky dost možné že tam máte víc než si myslíte , a nebo taky míň , a když ten soused je taková ku... tak bych mu ten sloupek plotovek zboural, co on ho má co na můj barák co lepit nějakej sloupek

doplněno 16.03.12 20:26:

samozřejmě jsem myslel váš barák.. né můj..

tommas86
hodnocení

:) Jo to uz mi taky radilo hodne lidi... ale nemyslim ze to mereni bude k necemu uz kvuli tomu, jak jsem psal pred tim. Kus meho domu ma byt postaven na jeho pozemku ( neco kolem metru mam ten dojem ). No ale asi o tom popremyslim.

jimmyfloyd*

tak se zkuste podívat na netu na nahlížení do katastru nemovitostí tam by to mělo být jasně napsané..

nahlizenidokn.cuzk.cz/...

pokud to neznáte tak si otevřete v jednou okně mapu podle té si najdete váš dům a číslo parcely

a v druhém okně to vložíte do té kolonky a a tam vám vyjedou informace kdo je majitel, + výměra pozemku atd

hodnocení

0x

to je soused jak má být,jinak nechápu co mu vadí na zateplení to ho těch 15cm zabije,jinak na udržbu baráku vám musí umožnit přístup,ale víte jak to je,okolo baráku je ochrané pásmo,asi čeká jestli z vás něco kápne nebo j e to závistivák

tommas86
hodnocení

Dneska jsme tak nejak zkoumali ten pozemek a s tim si asi nepomuzem... doopravdy to bude asi tak, jak nam rikal byvalej majitel mame kus jeste na jeho zahrade. Jinak se sousedem urcite nehnem. On je takovej ten typ co dela problemy i tam kde to neni nutny. Lidi z okoli nam rikali, ze dela problemy hodne lidem. Ma strkanice i s jeho dalsim sousedem kteryho bodl i vydlema. Je to takovej cvok asi mu to dela dobre...

vasekpasek*

Ani tak nepřicházím s řešením problému, jen tomu trochu nerozumím. Kdysi se s bývalým majitelem Vašeho domu dohodl, přenechal mu kus svého pozemku, protože jinak by měl malou vstupní chodbu... A najednou je to morous, co by se zbláznil kvůli 10 cm?! Něco mi tu malinko nehraje, jen tomu nemůžu přijít na kloub...

mosik*
hodnocení

0x

nevim jestli to tu neekdo už psal nečetl jsem to cele...já osobně bych to zateplil polystyrenem aspon 10cm ze 3stran ktere jsou dostupne a z té jedné kretenske od souseda bych to hold nechal tak a nebo jenom slabou omitku jestli to dovoli...a aaž umře tak dodělat...aspon 3 strany je pomoc...a 2cm polystyren to je jak kdyby tam nebylo nic...minimum je 8 a i to je malo...

skipi*
hodnocení

0x

Raději bych řešil souseda a našel bych k němu cestu,určitě ma slabinu...je jedno přísloví:Že na nepřiteli je dobre to,že se s něho může vyklubat už jen přítel,ale s přitele kdykoliv nepřítel;)

Určitě jej znate líp než ja,ale zkoušel bych to na něj ještě chvíli,než začnete dům jaksi prasit,raději trochu vlídneho slova a třeba soused povolí a udělate si dům pořadně tak jak to ma byt.

Musí existovat něco jak ho zlomit*cert*

Jan Werich říkal, že nejhorší je srážka s blbcem, a mel jako vždy pravdu. Na souseda bych se vyprdl a dělal to co nemužeovlivnit a do čeho nemuže kecat.

uska*
hodnocení

0x

Začala bych na stavební úřadě, info tam máte zdarma. Pokud je tam trochu myslící člověk, tak vám pomůže jak z toho ven. Chce to nové zaměření, na souseda bych se vykašlala. U zaměřování je maximální rozptyl 10cm od značky, takže nový geodet vám situaci může legálně připasovat. Alespoň u nás to takhle probíhalo při převodu do digitálu.

Jen mi není jasné - vy platíte daň z nemovitosti za zastavěnou plochu a za tutéž plochu soused daň ze zahrady? Tudíž je placeno dvakrát. Vím, že je to minimim Kč, ale udělala bych v tom pořádek. Spoléhat na to až soused umře není řešení, třeba dostanete ještě horšího, což bych vám nepřála. Z každé situace je východisko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]