Nejste přihlášen/a.
Mám malou kuchyň, musím mít vedle sebe lednici, sporák a myčku. Poraďte, existuje něco mezi tyto spotřebiče, aby jeden nevadil druhému? Díky za odpověď.
doplněno 16.03.12 16:33:Spotřebiče jsou volně stojící, nejsou vestavné.
Na překližku šíře 0.5m a výšky 2m(podle výšky lednice s mrazákem) jsem chemoprenovým lepidlem přilepil folii,která se dává za radiátory.Takto upravenou překližku jsem zasunul mezi lednici a sporák.Teplo ze sporáku nemá šanci ovlivnit teplotu lednice.
Ano, souhlasím s Jirkou, použití fólie je asi dostupná možnost, pravděpodobně by stačilo ji i nalepit na lednici s přesahem až ke zdi - yatexfoam.cz/...
Jako druhá možnost mi byla doporučena deska z Vermiculitu, ovšem s tímto materiálem nemám zkušenosti - uvádím tedy jen jako námět na zamyšlení - grenaisol.cz/...
Všude se píše o tom, že nemají být vedle sebe, ale to je právě ten problém, že prostě vedle sebe být musí. Jinou možnost nemám. Myčku kvůli přívodu a odpadu vody, sporák kvůli komínu na digestoř a všechno i lednici kvůli zásuvkám.
V rohu je lednice, pak 20ti cm skříňka, sporák, druhá 20ti cm skříňka a pak mycí centrum. Místo těch dvou 20ti cm skříněk bych dala myčku. Sporák bych dala vedle lednice a myčku mezi sporák a mycí centrum - kvůli přívodu a odpadu vody. Tak by bylo hned u přívodu vody a odpadu mycí centrum s myčkou. Potom bych potřebovala právě dát něco mezi lednici a sporák - nějakou izolaci nebo něco, ale právě nevím, co.
Pokud výrobci nedoporučují usazení přístrojů vedle sebe, tak to ještě neznamená, že to nesmíte udělat.
Nechal bych mezi jednotlivými přístroji vzduchovou mezeru, aby se teplo nepřenášelo.
Všechny uvedené přístroje jsou tepelně izolované, takže jejich povrchová teplota není vysoká, ale sporák může pálit.
Možná by šla použít nějaká hliníková odrazná fólie, která se dává za radiátory, ale musela by odolávat vysoké teplotě.
Neznám vaši prostorovou situaci, takže musíte vymyslet nějakou nejméně problémovou kombinaci.
V každém případě musí být vedle sporáku vzduchová mezera. Myčka a lednice mohou být u sebe, vzhledem k nízké povrchové teplotě a kvalitní tepelné izolaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.