Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využití pozemku v CHKO

Od: werty* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

sháníme dům s větším pozemkem. Máme zájem o chov zvířat, pěstování nějaké krmné plodiny pro ně a v úvahu přichází i zkusit si pěstovat své palivové dříví formou rychlerostoucích stromů. K domu, o který máme zájem, patří pozemky - současný stav louky, které ale bohužel leží v CHKO Poodří. Jedná se o několik parcel přiléhajících k aší zahradě. jsou ale umístěny mezi mnoha dalšími na kterých je souvislý povrch louky a akorát jim to tam seče místní JZD.

Na obci mě odkázali na CHKO, tam mi řekli, že chov by byl možný, jen pokud bychom nezabránili průchodu místní zvěři (např. srnám), což vylučuje ohrazení výběhu. A že nám to tam pravděpodobně nepovolí nikdo porýt, protože se jedná o záplavovou oblast.

Máte s tím někdo zkušenost? Jak se to a hlavně s kým dá řešit? Pokud by to totiž nešlo, tak nám vlastnictví louky o 6000m2 nebude ke prospěchu, ale naopak naobtíž.

Děkuji za Vaše vyjádření, dřív jsem se s podobným problémem nesetkala.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Pokud se k tomu povinně vyjadřuje CHKO (podívat se na zákon o ochraně přírody, stavební..) tak zcela logicky je třeba mít jejich souhlas. Popř. ať poradí jak to udělat (průchody). Nebo si potichu dělat své.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]