Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost plastových oken (křehnutí?)

Od: pietro* odpovědí: 5 změna:

Zajímalo by mne, jak je to s křehnutím plastových oken a jejich praskáním. Na chatu jsem právě pořídil plastová okna za 160 tisíc korun a soused (výrobce eurooken :)) ) mě tvrdí, že za pár let je budu muset vyměnit, že popraskají. Zajímalo by mne, co je na tom pravdy, všude co jsem četl je uvedeno, že dnešní okna tímto prakticky netrpí, pokud nejsou z recyklovaného plastu. Pořizoval jsem plastová právě pro jejich bezúdřbovost, na chatě trávím jen pár týdnů v roce. Jinak jde o profily GEALAN IQ. Zajímala by mne především zkušenost vás, kdo máte plastová okna už delší dobu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stavař nejsem...

Ale na jedné akci na kterou jsem také spoluprojektoval, jsou osazeny jedny z prvních plastových oken...je to cca 17 let..

Když Vás tam zavedu, nepoznáte že nebyla osazena včera...

hodnocení

0x

soused jen uplatňuje maketingovou taktiku protlačování svých výrobků kde se dá. Mj. dřevěná okna se vyrábějí i ze smrku- nejhorší materiál, taky bych na ně z hlediska dlouhodobosti úplně nesázel. že vám popraskají se nebojte. Podle mě dřevěné okno vůbec nezaručuje lepší dlouhodobé výdržnostní vlastnosti než plastové. Myslím, že to nikdo ještě nedokázal. Až začnou dělat veškěrá dřevěná okna z modrínu a borovice bude to o nečem jiném. Dnes se ale na meteriálu dost, šetří řekl bych.

jabraka*
hodnocení

0x

Změna konstrukčních vlastností u PVC profilů je dnes téměř vyloučena.I když se zpracovává část odpadů do nových profilů,je tato recyklace řízená.Homogenizace těchto plastů je prováděna cíleně a jsou prováděny neustálé provozní zkoušky technologie a kvality extrudovaných profilů.Přísady - plnidla(TiO2)stabilizátory a mazadla jsou sestaveny v receptuře tak,aby skýtaly maximální odolnost UV záření.Minimální odolnost plastových profilů se odhaduje na 60 let(ještě nikde nejsou tak dlouho namontovány),ale laboratorní testy to stanovují(rychlostárnutí)Mohu to doložit vlastními zkušenostmi,pracoval jsem v oboru přes 30 let.

JABRAKA

stany*
hodnocení

0x

Obecně u okna hledám jak je řešena výztuha, jestli je celoobvodová, pozinkovaná a tloušťka stěny je 1,5mm, tloušťka stěny okna 3mm, celoobvodové kování, jestli je z prvomateriálu nebo z recyklace...

Je sice hezké co tu někteří tvrdíte o plast oknech,ale je fakt že nejstarší jsou kolem těch 60 let ale dřevěná okna jsou tu stovky let a fungují dodnes.Má to ale jeden háček-dřevo musí být v suchu a občas se musí ošetřit (odstranit starý a dát nový nátěr),samozřejmě jaké je dřevo.Mnohdy se používá stylem "Včera na tom zpíval pták v lese a dnes mám okno"-pokud je z kvalitního a vyzrálého dřeva tak je jistě hooooodně lepší než plast.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]