Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chtěl bych poprosti o radu a pomoc.Máme fasádu ze starého klasického škrábaného břizolitu(docela pěkná hrubá struktura).Fásada je soudržná a v pořádku. Bohužel jsme ale ted při nějakých upravách fasádu poškodily někde i trochu "šlupičky" opadlo.Dá se to nějak opravit/nastavit aby byla struktura stejná nebo hodně podobná,Nebo neprodávají něco podobného v pytlích?Jde mi o zachování a opravení stejné struktury. Barva nevadí budeme celý dům natírat fasádní barvou.
děkuju
Kousek odpadlé omítky rozdrťte, abyste mohl zjistit hrubost použitého písku. Přesně takový si sežeňte a udělejte z něj vápennou maltu, více nastavovanou cementem. Nahodte opravovaná místa tak, aby malta asi 1 cm přečnívala, a pořádně ji utáhněte hoblem (hladítkem). Pak vezměte velký plátek do strojní pily a po zavadnutí malty ji začněte plošně seškrabovat. Přitom ji stále porovnávejte s původní omítkou. Kombinujte sklon plátku, směr tahu- až strukturu trefíte.Pro zedníka běžná rutina.
tak brizolit se dal snad ještě koupit ,akorát ta oprava je u toho docela pruser sjednotit to aby to bylo stejné,já to měl podobně a dopadlo to tak že jsem to komplet zateplil natáh celé do nova a mam klid
jinak záleží kde vám co odpadlo nechá se inprovizovat,třeba špalety okolo oken do hladka a tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.