Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábaný břizolit oprava

Od: petr1111 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.Chtěl bych poprosti o radu a pomoc.Máme fasádu ze starého klasického škrábaného břizolitu(docela pěkná hrubá struktura).Fásada je soudržná a v pořádku. Bohužel jsme ale ted při nějakých upravách fasádu poškodily někde i trochu "šlupičky" opadlo.Dá se to nějak opravit/nastavit aby byla struktura stejná nebo hodně podobná,Nebo neprodávají něco podobného v pytlích?Jde mi o zachování a opravení stejné struktury. Barva nevadí budeme celý dům natírat fasádní barvou.

děkuju

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

1x

Kousek odpadlé omítky rozdrťte, abyste mohl zjistit hrubost použitého písku. Přesně takový si sežeňte a udělejte z něj vápennou maltu, více nastavovanou cementem. Nahodte opravovaná místa tak, aby malta asi 1 cm přečnívala, a pořádně ji utáhněte hoblem (hladítkem). Pak vezměte velký plátek do strojní pily a po zavadnutí malty ji začněte plošně seškrabovat. Přitom ji stále porovnávejte s původní omítkou. Kombinujte sklon plátku, směr tahu- až strukturu trefíte.Pro zedníka běžná rutina.

petr1111
hodnocení

Zdravím tak díky za návod.No já to dělat určitě nebudu.Jen jsem právě potřeboval vědět teoretický postup abych věděl až nějakého zedníka oslovím...Určitě to bude muset být zedník "stará škola". Nebo koupím ten co mají hotový v pytlích

díky

hodnocení

0x

tak brizolit se dal snad ještě koupit ,akorát ta oprava je u toho docela pruser sjednotit to aby to bylo stejné,já to měl podobně a dopadlo to tak že jsem to komplet zateplil natáh celé do nova a mam klid

jinak záleží kde vám co odpadlo nechá se inprovizovat,třeba špalety okolo oken do hladka a tak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]