Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
měl bych malou prosbu.
Lze použít třeba originální geberit pro montáž "ZA" stěnu? Situace je u nás taková, že máme poměrně malou koupelnu a za příčkou na které by měl záchod viset, je poměrně prostorná spýž, do které bych celý systém bezproblému schoval a nemuseli bychom systém obezdívat směrem do místnosti.. Tyto dvě místnosti odděluje 15cm itong stěna.
Jde mi o to, že všude na obrázkách vidím akorát ochycení geberitu ze zadu, jakoby na zed, ale jstli to lze i obráceně netuším. Někde jsem vyčetl, že mezi samotným geberitem a ovldáním může být max 18cm zdiva, takže bychom se do toho s obkladem tak tak akorát vešli.
Díky za rady
Zajímavý problém, vlastně jde především o to, co lze "prodloužit" mezi zazděnou nádrží, a ovladačem a mísou na druhé straně. 18cm zdiva se mi zdá opravdu přehnané, značkový Geberit dělá vše na 5-ticentimetrový ytong, Alcaplast asi na 10cm.
Takže:
Odpadová roura lze prodloužit, nebo vyvést do odpadu mimo vlastní konstrukci, ovšem pak musí být dobře zaměřená a ukotvená, aby se při montáži mísy nehnula, výsledek chyby si asi dokážete představit.
Splachování do mísy není problém prodloužit pomocí trubek HT systému, v tom bych problém neviděl.
Uchycení mísy ke konstrukci také není problém, stačí koupit závitové tyče o patřičném průměru a zkrátit přesně na míru.
Největší problém by asi bylo ovládací tlačítko, bylo by potřeba prodloužit úchyty vlastního ovladače i ovládací táhla (to je nesmysl, když netahají, ale tlačí - jak to ale jinak nazvat?). ale zručný domácí kutil by si určitě poradil i s tím, snad to má nějaký normalizovaný závit, nevím, někdy jsem to hlouběji nekoumal...
V odpovědi se záměrně nezmiňuji o pevném ukotvení vlastního systému. předpokládím, že to již máte vymyšlené, třeba použitím "jádromodulu" nebo "sádromodulu", jak to jasně a logicky nazývají v Alcaplastu...
Za zeď se to nedělá,ale tento typ byste mohli zasekat do zdi,prohlédněte si ho v prodejně catalog.geberit.com/...
Zdravím. 15 cm je hrozně moc . Musel by jste prodloužit trubku od vody a odpadu . To by ještě šlo. Ale táhla od tlačítka by byl velký problém nehledě na to že při výměně napouštěcího a vypouštěcího ventilu by jste se pohyboval v 15 cm ,, šachtě" což už by byl velký problém. Všechno jde vyřešit , ale osobně bych to vůbec nedoporučoval. Já bych to řešil tak , že bych vyříznul díru ve stěně na geberit . Ze zadní strany ( spýže) bych to zadělal sádrokartonem. Tam vám hluk nevadí a z přední strany díry dozdil a použil lepidlo na obklady a perlinku.Na to obklad zároveň se stěnou. Dělal jsem to tak už několikrát a žádný problém. Do těch 15 cm se krásně vejdete a konstrukci kotvíte do boku. Dá se použít jakákoliv konstrukce . Od zazdění až po jádrofix. Pozor na výšku! Kolikrát se domlouvám se zákazníkem že ji chce o 2-3 cm zvětšit . Nikdy ale nemůžete jít do mínusu.
hope , zdravím . Já jsem neopisoval , jenom mně to trošku dýl trvá než to napíšu. ha ha Přeji krásný večer .
Instalater: To by moh říct každej! Ale zrovna u Vás jsem docela přesvědčený, že jste to psal podle vlastních zkušeností a ne podle mých!
Tak hezký den!
...jinak pokud jdete s výškou do mínusu, přestává to být závěsný záchod, POD kterým lze vytřít. Standardně dávám o 2cm výš bez konzultace se zákazníkem...
doplněno 14.03.12 23:57: ... a popřemýšlejte už konečně o té registraci, má to pár výhod, třeba i možnost vnitřní pošty...
Díky za vyčerpávající odpovědi. Přiznám se, že montáž jádrofixu mě nějak netrkla a rozhodně to není špatný nápad
Spíš jsem si chtěl ulehčit práci tím, že bych geberit namontoval jako celek za zed a na zed z druhé strany a vysekal jen díry skrz(což mi ale došlo, že je problém kuli hloubce)
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.