Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž Geberitu za stěnu

Od: losob* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

měl bych malou prosbu.

Lze použít třeba originální geberit pro montáž "ZA" stěnu? Situace je u nás taková, že máme poměrně malou koupelnu a za příčkou na které by měl záchod viset, je poměrně prostorná spýž, do které bych celý systém bezproblému schoval a nemuseli bychom systém obezdívat směrem do místnosti.. Tyto dvě místnosti odděluje 15cm itong stěna.

Jde mi o to, že všude na obrázkách vidím akorát ochycení geberitu ze zadu, jakoby na zed, ale jstli to lze i obráceně netuším. Někde jsem vyčetl, že mezi samotným geberitem a ovldáním může být max 18cm zdiva, takže bychom se do toho s obkladem tak tak akorát vešli.

Díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Zajímavý problém, vlastně jde především o to, co lze "prodloužit" mezi zazděnou nádrží, a ovladačem a mísou na druhé straně. 18cm zdiva se mi zdá opravdu přehnané, značkový Geberit dělá vše na 5-ticentimetrový ytong, Alcaplast asi na 10cm.

Takže:

Odpadová roura lze prodloužit, nebo vyvést do odpadu mimo vlastní konstrukci, ovšem pak musí být dobře zaměřená a ukotvená, aby se při montáži mísy nehnula, výsledek chyby si asi dokážete představit.

Splachování do mísy není problém prodloužit pomocí trubek HT systému, v tom bych problém neviděl.

Uchycení mísy ke konstrukci také není problém, stačí koupit závitové tyče o patřičném průměru a zkrátit přesně na míru.

Největší problém by asi bylo ovládací tlačítko, bylo by potřeba prodloužit úchyty vlastního ovladače i ovládací táhla (to je nesmysl, když netahají, ale tlačí - jak to ale jinak nazvat?). ale zručný domácí kutil by si určitě poradil i s tím, snad to má nějaký normalizovaný závit, nevím, někdy jsem to hlouběji nekoumal...

V odpovědi se záměrně nezmiňuji o pevném ukotvení vlastního systému. předpokládím, že to již máte vymyšlené, třeba použitím "jádromodulu" nebo "sádromodulu", jak to jasně a logicky nazývají v Alcaplastu...

des*
hodnocení

2x

Za zeď se to nedělá,ale tento typ byste mohli zasekat do zdi,prohlédněte si ho v prodejně catalog.geberit.com/...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. 15 cm je hrozně moc . Musel by jste prodloužit trubku od vody a odpadu . To by ještě šlo. Ale táhla od tlačítka by byl velký problém nehledě na to že při výměně napouštěcího a vypouštěcího ventilu by jste se pohyboval v 15 cm ,, šachtě" což už by byl velký problém. Všechno jde vyřešit , ale osobně bych to vůbec nedoporučoval. Já bych to řešil tak , že bych vyříznul díru ve stěně na geberit . Ze zadní strany ( spýže) bych to zadělal sádrokartonem. Tam vám hluk nevadí a z přední strany díry dozdil a použil lepidlo na obklady a perlinku.Na to obklad zároveň se stěnou. Dělal jsem to tak už několikrát a žádný problém. Do těch 15 cm se krásně vejdete a konstrukci kotvíte do boku. Dá se použít jakákoliv konstrukce . Od zazdění až po jádrofix. Pozor na výšku! Kolikrát se domlouvám se zákazníkem že ji chce o 2-3 cm zvětšit . Nikdy ale nemůžete jít do mínusu.

instalater*
hodnocení

0x

hope , zdravím . Já jsem neopisoval , jenom mně to trošku dýl trvá než to napíšu. ha ha Přeji krásný večer .

hop®

Instalater: To by moh říct každej! *smich* Ale zrovna u Vás jsem docela přesvědčený, že jste to psal podle vlastních zkušeností a ne podle mých! ;) Tak hezký den! :)

doplněno 14.03.12 23:55:

...jinak pokud jdete s výškou do mínusu, přestává to být závěsný záchod, POD kterým lze vytřít. Standardně dávám o 2cm výš bez konzultace se zákazníkem...

doplněno 14.03.12 23:57:

... a popřemýšlejte už konečně o té registraci, má to pár výhod, třeba i možnost vnitřní pošty... *nevi*;)

losob*
hodnocení

0x

Díky za vyčerpávající odpovědi. Přiznám se, že montáž jádrofixu mě nějak netrkla a rozhodně to není špatný nápad*hi*

Spíš jsem si chtěl ulehčit práci tím, že bych geberit namontoval jako celek za zed a na zed z druhé strany a vysekal jen díry skrz(což mi ale došlo, že je problém kuli hloubce)

Díky

Čistě teoreticky...

Nepomohla by Vám instalace WC do rohu místnosti? Ono se to nezdá, ale také to ušetří místo...v malé koupelně...a využije se

perfektně roh..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma geberit oprava
Otázky na téma oprava geberit
Otázky na téma zazdeni geberitu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]