Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s bílými cihlami?

Od: egon* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, hledám nápad co s bílými cihlami ( klasický rozměr). Mám je naskládané na zahradě pod střechou již delší dobu. Je mě líto je vyhodit, na druhou stranu kdybych stavěl ( něco vetšího, koupím raději např. Ytongy). Když jsem se díval do inzerátů, nezdá se mě, že by o ně byl zájem.

Manželka by chtěla na zahradě "posezení" s grilem a udírnou, ale myslím si, že se tyto cihly na to nehodí. Vídám totiž sloupky k plotu z těchto cihel a většinou rychle destruují ( povětrnostními vlivy) nebo se mýlím?

Děkuji za případné náměty

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Viděl jsem skvělé udírny postavené z bílé cihly...Taky mám jednu.:)A žádný devastující vliv jsem na nich nepozoroval.Ale je to na Vás,příjdou i jiné rady...:)

doplněno 14.03.12 20:34:

Koukám,že udírny vedou.Přeci jsme Češi!:)

egon*
hodnocení

No já viděl ty sloupky, jak se vcelku rychle rozpadají ( cihly) a dost se na nich drží mech (lišejník). A proto mám strach abych nedělal "zbytečnou" práci. Ale pokud by to vydrželo šel bych do toho. Díky

hodnocení

0x

Nevím kolik existuje druhů, bílých cihel. My máme z bílých cihel udírnu, nemá chybu. Naše použité cihly jsou hodně těžké, jsou těžší, než normální cihly. ;)

Ytong, když z toho postavíte udírnu, tak se vám za pár let rozpadne. Ytong - stačí si vzít šroubovák a v jednom místě s ním točit. Nebude trvat dlouho a budete mít díru, jak velkou budete chtít. Jen můj názor.

doplněno 15.03.12 12:42:

I takhle můžete udělat udírnu a krb.

Obrázek z netu. astronuklfyzika.cz/...

doplněno 15.03.12 12:43:

Mají to uděláno nádherně.

Co s bílými cihlami?
egon*
hodnocení

Ty Ytongy jsem nemyslel na udírnu, ale jako materiál na stavění ( přístavba a pod,), protože z těch cihel by to bylo zdlohavé...(malý rozměr, malta,...)

solenza*
hodnocení

0x

My máme z bílých cihel už asi 15 let jeden komín. Topí se v něm každý týden a absolutně bez problému.

hujer123*

Také jsem se jednou nechal přesvědšit jedním stavitelem, že na komín jsou nejlepší bílé cihly. - "Ten vás přežije"

.Nechal jsem se ukecat a asi po 8 letech jsem ho musel nechat odbourat. A to byl vyvložkovaný na zemní plyn. Nevím, já jsem tady a komín je pryč, možná měl pan stavitel špatné zprávy o mém zdravotním stavu.

Takže komín rozhodně ne, spíš něco do zahrádky, třeba i tu udírnu.:)

hodnocení

0x

Máme na dvorku posezení s grilem a udírnou s bílých cihel. Mohu jen doporučit...

egon*
hodnocení

Všem díky za info. Měl jsem skutečně na tyto cihly negativní pohled. Nemáte někdo fotečku, jak by to mohlo vypadat? V okolí jsem na nic nenarazil. Potřeboval bych to ukázat na "schválení" drahé polovičce, protože jako překvapení to za "pár" hodin to nestihnu celé udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]