Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat jaké dokumenty potřebuju ke stavebnímu řízení na stavebním úřadě u napojení na vodovodní síť. Projekt na vodu mám již spracovaný. Koukal jsem jsem do zákona ale nějak to stejně nechápu. Projektant mi řekl,že u této stavby vodopřípojky co mi vypracoval nebudu potřebovat stavební dozor. Bude dlouha jen asi 7 metrů a pod silnicí protlak bude provádět firma. Jen se vykopou dvě jamy na každé straně. Můžete mi prosím někdo vypsat co budu potřebovat na stavební úřad za dokumenty? Moc děkuji všem, kdo v tom má zkušenost.
A to Vám projektant neřekl co vše budete potřebovat?
- Vyjádření o podemních sítích od všech správců v oblasti
tety pravděpodobně: vodovod, kanalizace, plyn elektřina, kabelová TV, sdělovací vedení...atd.
- Vyjádření majitele komunikace k podvrtu
- Výpis z KN
- Vyjádření odboru dopravy
- Vyjádření správce vodovodu k PD
Ostatní vyjádření dle místních podmínek...to Vám řeknou na SÚ..nebo Vás vyzvou k doplnění..to se dělá běžně.
doplněno 14.03.12 11:57:Velmi pravděpodobně také budete muset mít Smlouvu o věcném břemenu...pro uložření protlaku v silničním tělese...nebo alespoň smlouvu o smlouvě budoucí.
Když jsem si nechal dělat přípojku a také pod cestou,musel jsem mít už výše zmíněné vyjádření elektrikářů,telefonu,plynárny,dále oznámení vlastníků sousedních pozemků,to si to necháte od nich podepsat že jim oznamujete že budete dělat vodovodní příppojku.Oni s tím souhlasit nemusí,o tom to není,jen jim to musíte oznámit,projekt ten už máte,dále po Vás bude chtít plynárna aby jste si newchal vykolíkovat kde vede plyn a to samo i elektrárna a telefon,pokud to tam vede,Dále musíte mít smlouvu o připojení k distriobuční soustavě s vodárnama,Myslím si že to musíte i nahlásit na obci,pokud bydlíte na vesnici a souhlas vlastníka vodovodního řádu o napojení.Pak si nechat vykopat přípojku,po mě chtěli 110 cm pod zemí a v místě připojení díru 1x1x1.2 m.MYslím si že bylo i ve smlouvě že před zásypem se dostaví technik z plynárny,pokud je to blíže plynu nebo se to kříží a zkontroluje že nebyl porušel plynovod a t.s. i telefon.No dělal jsaem to tak že jakmile jsem měl povolení,přijel bagr a kopal,nad telefonem je páska a když ji vytáhl,kopali jsme v tom místě ručně,vše jsem nafotil pro případ že by se někdo na něco ptal.
to by mel skutecne vedet projektant. Zalezi na tom, co v te ceste vede, jestli nic, tak minimalne spravce komunikace. Na tom stavebnim urade by Vam meli take rict, co si jeste vyjednat. My jsme museli mit vsechny dotcene site (telecom, voda, plyn, elektro, kanalizace, technicke sluzby (lampy)) tito vsichni se museli vyjadrit a vyticit, kudy jejich vedeni jde (take zpoplatneno)
v ceste je jen plyn a telekomunikace. od vodovodu uz mam pruvodni dopis se souhlasem o napojeni. no ja si tam asi radeji zajedu a kdyztak vsechno vyjednam hned. asi to bude jeste na dyl koukam
To bude nejrozumnejsi, chvilku tu opravdu potrva, z me vlastni zkusenosti i par mesicu do konce realizace . Ale pravda, ze jsem mel 4 pripojky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.