Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nábytek v provedení černý lesk?

Od: emka* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, uvažuji o koupi nábytku do obývacího pokoje v kombinaci švestka/černý lesk. Máte někdo zkušenosti s černým leskem? Nebude na něm moc vidět prach? Nerada bych strávila zbytek života leštěním. Díky.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Za mně: černou nikdy více.

sargo*
hodnocení

1x

Fíha, do bytu? Velmi kancelářská kombinace... mimo jiné díky tomu, že v kanceláři obvykle běhají uklízečky :-D

Co jsem kdy nerozmluvila lidem lesk, nevybavuji si někoho, kdo by - no ne snad nelitoval, to lidi zpravidla nepřiznají, ale byl do něj ochoten jít i podruhé. Snadno se poškrábe, častěji čištěné plochy vypadají jinak než ty, na které se tolik nesahá. Ale jestli už máte odrostlé děti a chodíte si do obýváku jenom sednout před televizi... ne, stejně si nedovedu představit, jak by to mohlo vypadat dobře, ale to už je každého věc. Každopádně: záleží, kde bydlíte, jestli máte zvířata a pod. Někde se musí utírat prach jednou za měsíc, jinde každý den. Rozhodně tato kombinace patří mezi velmi rizikové, na péči, na dojem, na doladění doplňky.

leades1*
hodnocení

1x

Vzhledem k tomu, že chodím uklízet domácnosti, tak už nějaké zkušenosti mám, a vím, že do tmavého nábytku bych nešla ani kdyby mi ho někdo věnoval. Vidím to i když doma utírám prach na stojanu od LCD.(černý lesk). Pořád, i když to přetřete, tak tam nějaký ten prach zůstane. Budeme dělat novou kuchyň a já jsem měla vymyšlenou z vysokého lesku, ale už jsem i od toho upustila, a když tady čtu ty názory, že lesk už by nikdo podruhé nevolil, tak jsem i ráda, že se mi to potvrdilo :)

dzordz*
hodnocení

1x

Lesklý bych nechtěl v jakékoli barvě. Černý nábytek mám, je takovej šrafovanej.. dezén, vzorek, leta? Prostě základ černej a ty proužky struktury dřeva jsou světlejší, do tmavě šedé. Líbí se mi to, jinou barvu bych nechtěl. Prach nikdo nevidí, leda by ho úmyslně hledal. Koberec je šedý, hodiny na zdi černé, police taky, i nátěr topení a tyč na záclonu :) Dřív byly ještě světle fialové zdi, to bylo ještě lepší, teď jsou bílé. Možná má černá podle nějakého psychologického študia depresivní ůčinky, ale je to fajn.

m

Vy máte černý radiátor? Fyzika nám ale říká, že černý radiátor nebo černá lednice není chytrý nápad ;)

polinek*

lesklý ne ,,to je fakt,,i když má matka měla a měla ho vždy OK a nelítala s hadrou v ruce ,stěnám odzvonilo a mít tmavou zeď ,nebo nábytek- není to jedno?Vždyť vlastně jsou i černé koupelny jako dlažba a obklady a kuchnyně.

A utírání prachu nezabere veškerý čas.pokud si myslíte ,že je to o prachu. Stejně ho utíráte ,,,ne?Já měla světlý ,,ale neudělal mi tolik parády jako tmavý.

dzordz*

On je stejně věčně vypnutej. A podle I = sigma * T^4 černá taky vyzařuje ;)

Proč není černá lednice chytrej nápad?

polinek*

černá barva nějak přitahuje teplo..Na př. v létě raději volíme světlé a topení zase vyzařuje více tepla.

polinek*

ledničku ne!

figurek*

no já myslím, že černou ledničku neuvidíte, protože vypadá jako dveře do pekla a nikdo inteligentní si ji nekoupí. Ale třeba její výměník je vždycyk černý, protože černá vyzařuje víc, viz Kirchhofův zákon. Proto jsou černé chladiče u aut a radiátory by právě proto měly být taky černé. Jenže u radiátorů platí totéž, co pro tu ledničku.

pepino82*
hodnocení

0x

Dobrý den,

máme celý obývák švestka walis černý lesk i s konferenčním stolem a na obyvácí stěne nejde nic vidět jen tápoty od ruk ale na stolku jde vidět prach neustále

hodnocení

0x
Osobně bych se lesku vyhýbal velikým obloukem. Sem tam něco v lesku dělám, ono to vypadá hezky, ale když se s někým pak setkám a ptám se co a jak, tak by lesk už nikdo nechtěl.

jareek*
hodnocení

0x

Mame cerny kompletne cely obyvaci pokoj, neni to kombinace se svestkou, je cely ciste cerny a ne vysoce leskly. Je to velmi hezky a elegantni barva, Pravda ale je - a to je pochopitelne, ze je na tom videt prach vice nez na svetle barve. Ma to ale taky svoji vyhodu, nuti Vas to casteji utirat prach a tim udrzovat vetsi cistotu. Nejdulezitejsi je peclive luxovat koberce, pak se rapidne snizi prasnost a je to mnohem lepsi. Kazdopadne cerny nabytek je nadherny, doporucuji moc.

figurek*
hodnocení

0x

já zase mohu poradit z vlastní zkušenosti, černou raději nebrat. Černá je sice královnou všech barev, ale ne na nábytku.

polinek*

,,Já mám černý a je krásný ..honosný a s tím prachem se mi nezdá..mám ho mat .

hodnocení

0x

Jeden z mých někdejších kolegů si zřejmě chtěl dodat na důstojnosti a důležitosti a nechal si vybavit pracovnu černým nábytkem. Za pošmourného počasí a navečer vypadala místnost jako kancelář krematoria. Na depresívním pocitu se shodovali všichni.

Pokud v kombinaci výrazně nepřevládá švestka, zvažte před koupí, zda je v pokoji dost světla.

polinek*

Ale dneska se nedělají stěny až do stropu ,čili to nemá zapráskanou zeď černým nábytkem..Vypadá to super s doplňky ,které tomu dají šmrnc a je to vždy elegantní,Ty světlé mi připadají jako předsíňové stěny , nebo kuchyně a pod... I stěny se malují na tmavo.

standabar
hodnocení

0x

z vlastní zkušenosti doporočuji k tomu nějaký věnec se stuhou a růže. vím, že tohle není rada, ale já bych do toho nešel. ani do černé, ani do lesku (max. do matu)

Černý nábytek domů už ani náhodou a lesklý už vůbec ne. Pokud nemáte jako koníček - leštění, utírání prachu atd...Měla jsem tmavý nábytek mnoho let, a jen jsem lítala s prachovkou. Dnes mám světlý a užívám si to, protože jen já vím, že utírám prach jednou za týden, a někdy i déle, ostatní to nevidí...předtím jsem leštila každý den - asi 15 let. Na světlém není nic vidět. A nikdy více skleněný stolek do obyváku...zkušenosti poučí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]