Nejste přihlášen/a.
Mám starý plot, který je zhruba z 1/3 z pískovcových kvádrů a na tom je vrchní část z cihel. Cihly teď chci vyhodit a udělat to nově.Pískovec chci nechat původní, abych nemusel dělat nové základy. Mám v plánu udělat to z žlutýho KB Bloku(podezdívka jedsnostranně štípaná, sloupky 3 stranně), ale to mi vyjde cca 12m plotu na skoro 18.000Kč. A to je jen podezdívka a sloupky Nejde to udělat z něčeho levnějšího?
Přikládám obrázky, jak to teď vypadá a jak bych si to představoval.
jj, to souhlasím, ale byl v katastrofálním stavu. Plot byl úplně schnilý a sloupky se ropadaly. Druhý zprava už není. Podezdívka se úplně drolí.
Neřešil bych, jaké to bylo, ale jak to udělat nově a levně.
Ve snaze alespoň zachovat formát, bych navrhl betonovou cihlu. Mě to vyšlo na cca polovinu tuho co píšete.
No mě levněji nevychází. Když vezmu, že na místo jedné tvárnice 40 cm dlouhé za 65 Kč přijde 10 cihel(teď je plot na šířku 2 cihel) po 10 Kč, jsem na tom o 35 Kč hůř na jedné tvárnici...
Přesvědčovat Vás nebudu, ale pokud to vezmu objemově tak mně vyšlo že se do jedné tvárnice vejde 6 cihel a ne 10. jinak jsem to počítal z pohledu na původní plot římsy jsem počítal 60 cm sloupky 45 (hloubku nevidím, šířku vidím). Samozřejmně je to Váš plot tak je to na Vás
Ona je ta původní podezdívka široká na 2 cihly. Proto těch 10.
Ještě zkouším sehnat někde pískovcové štuky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.