Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,potřeboval bych poradit.Mám namontovaný venkovní fasádní nerezový komín,který končí 1m nad hřebenem střechy a firma která ho montovala tvrdí,že nemusí být uzemněný,je to v pořádku?Díky za odpovědi
Myslím, že mají pravdu, je to vodivý materiál, který by mohl fungovat jako bleskosvod. Měl by tedy být řádně uzemněn.
Pokud je na domě hromosvod tak by k němu měl být připojen v případě, že se nenalézá v chráněném kuželu jímací tyče. Jinak je to to samé jako když máte na domě bez hromosvodu anténu.
To: hop máte pravdu ale je to opačně oni tvrdí že nemusí
Robin1: aha, díky za upozornění , to je takový nesmysl, že jsem si nějak automaticky domyslel opak!
Když bleskosvod nemáte,tak s tím holt nic nedělejte,vždyť uhození bleskem do domu je věc veliké náhody.Vzpomeňte si kdy ve vašem okolí uhodil blesk.A každopádně je lepší komín neuzeměný,než když je to udělané špatně.
To: des to bylo jenom hypoteticky, nevíme zda ho tazatel má. Já bleskosvod mám, a tu náhodu jsem již zažil, počítač a skener to nepřežily (blbec jsem je měl 50 cm od svodu)
Fajn,já jsem jednou přijel z práce a protože byla bouřka a velmi lilo,tak jsem čekal před domem.Najednou práskl blesk asi 500m daleko,akorát jsem to viděl,do drátů od elektriky a sjel po sloupě .V okruhu tak asi 1000m kdo nevypnul spotřebiče,tak shořely.Počítač jsem ještě neměl,ale televize a věž byly kaput,zajímavé je že satelitu se nic nestalo a ostatním spotřebičům taky ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.