Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,potřeboval bych poradit.Mám namontovaný venkovní fasádní nerezový komín,který končí 1m nad hřebenem střechy a firma která ho montovala tvrdí,že nemusí být uzemněný,je to v pořádku?Díky za odpovědi
0x
Myslím, že mají pravdu, je to vodivý materiál, který by mohl fungovat jako bleskosvod. Měl by tedy být řádně uzemněn.
Pokud je na domě hromosvod tak by k němu měl být připojen v případě, že se nenalézá v chráněném kuželu jímací tyče. Jinak je to to samé jako když máte na domě bez hromosvodu anténu.
To: hop máte pravdu ale je to opačně oni tvrdí že nemusí![]()
Robin1: aha, díky za upozornění
, to je takový nesmysl, že jsem si nějak automaticky domyslel opak! ![]()
![]()
Když bleskosvod nemáte,tak s tím holt nic nedělejte,vždyť uhození bleskem do domu je věc veliké náhody.Vzpomeňte si kdy ve vašem okolí uhodil blesk.A každopádně je lepší komín neuzeměný,než když je to udělané špatně.
To: des to bylo jenom hypoteticky, nevíme zda ho tazatel má. Já bleskosvod mám, a tu náhodu jsem již zažil, počítač a skener to nepřežily (blbec jsem je měl 50 cm od svodu)![]()
Fajn,já jsem jednou přijel z práce a protože byla bouřka a velmi lilo,tak jsem čekal před domem.Najednou práskl blesk asi 500m daleko,akorát jsem to viděl,do drátů od elektriky a sjel po sloupě .V okruhu tak asi 1000m kdo nevypnul spotřebiče,tak shořely.Počítač jsem ještě neměl,ale televize a věž byly kaput,zajímavé je že satelitu se nic nestalo a ostatním spotřebičům taky ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.