Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím izolovat prostup topení v podlaze a strop

Od: hanz7 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem,

přes můj byt prochází stoupačka a odvod topení k sousedům. Potrubí je měděné průměr 20mm. Na potrubí byl Mirelon, ale ten se na potrubí jednou připekl...asi hodně topili :) . Nyní dělám novou podlahu a nový podhled ...jak zaizolovat ono potrubí, aby to bylo požárně bezpečné při styku s novou podlahou a podledem a zároveň to bylo estetické? Podlaha bude z polystyrenu, pak 2x OSB a koberec...Stropní sádrokarton s izolační vatou..

Díky za rady Hanz

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Požárně bezpečné to je i bez izolace, pokud chceš něco extra tak se podívej třeba na armaflex:)

hanz7
hodnocení

Nepotřebuji nic extra..jen jsem si laicky říkal, že když sousedi jsou schopni potrubí rozpálit tak, že se připeče izolační mirelon, tak by mohlo hrozit nebezpečí třeba při kontaktu s kobercem..a co podlahový polystyren..ten se nemůže tavit? A co dřevěné OSB desky?

robin1*

Ne ne všechno by mělo být v pohodě, já bych tam nedával nic ať Vám sousedi topěj:-P

hanz7
hodnocení

Pro upřesnění přikládám obrázek..ve volném prostoru to izolovat nebudu...ve stropě nechám mezeru..ale v podlaze je bohužel potrubí odskočené ( viz obrázek ) a tam stále nevím..chci to něčím zakrýt a mít jistotu, že to bude v pořádku...

Čím izolovat prostup topení v podlaze a strop

topic
hodnocení

0x

Minerální vata + Al folie, prodávají se i hotové tvarovky na trubky. Bohatě stačí i omotat kamennou vatou (dřív byla skelná=pěkný sajrajt, dnes je většinou neškodná z čediče) a přes to alobal. Ideální pro vás bude tak 1-2 cm izolace (víc je zbytečné, jen by z toho byla trubka jak kráva)

hanz7
hodnocení

Máte na mysli jakoukoliv vatu? Třeba zbytky, co jsem dával do sádrokartonového podhledu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]