Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuji o koupi domu o třech podlažích, v současné době slouží jako ubytovana.
Rád bych dům zrekonstruoval a vdechl mu znovu normální život a předělal ho tedy buď na 3 velké byty (každé patro má 145m2 nebo na 6 menších (2 na patro).
Dům má obvodové stěny a krovy v pořádku. Bohužel stropy jsou trámové s rákosem vyplněné hlínou.
Poměrně drží, ale podle mě pro současné použití jsou poměrně nevhodné.
Chtěl ybch se zeptat odborníků jak by zdejší probém řešili a jakým způsoběm by provedli renovaci případně kolik by to zhruba mohlo stát.
Osobně uvažuji o tam zda nezbourat všechny nenosné příčky nesundat všechny stropy a neudělat vše znovu pořádně a rozvrhnout znovu pokoje tak, jak se hodí pro současnou dobu. Znovy by mne zajímalo co si o tom myslíte a zda by šlo odhadnou cena rekontrukce.
Velice Vám všem předem děkuji za odpovědi a reakce.
Chtěl ybch se zeptat odborníků jak by zdejší probém řešili a jakým způsoběm by provedli renovaci případně kolik by to zhruba mohlo stát.
Aby se dalo zhruba odhadnout co by to mohlo stát, je třeba mít nakreslenou alespoň studii úprav které chcete provést...a samozřejmě v ní musí být zakreslen i stávající stav.
Osobně uvažuji o tam zda nezbourat všechny nenosné příčky nesundat všechny stropy a neudělat vše znovu pořádně a rozvrhnout znovu pokoje tak, jak se hodí pro současnou dobu. Znovy by mne zajímalo co si o tom myslíte a zda by šlo odhadnou cena rekontrukce.
Uvažujte o čem chcete, ale pozvěte si projektanta který Vám na místě řekne co je a co není technicky možné a také vhodné.
Ze slovního popisu se v žádném případě cena rekonstrukce odhadnout nedá..., pokud to někdo dokáže, pak buď lže...nebo to musí odhadnout v takovém rozsahu, že Vám to nebude nic platné...Například: cena rekonstrukce bude cca "od 200tis do 2500000Kč".
A to Vám asi stěží bude stačit.
Děkuji za Vaši rychlou reakci.
Dalším problémem je že bývalí nájemnici zde při odchodu nechali téct vodu a polovinu domu vytopili. jsou nyní vlhké jak stěny tak stropy.
Proto se trámových stropů hodně bojím.
dům byl již přestavován v 90. letech je zda dá se říci nosná středová stěna ostatní jsou pouze příčky.
Absolutně si nedovedu představit koli by stálo takový trámový strop 145m2 vybourat a postavit nový. Pokud by jste měli jakékoliv odhady budu za ně vděčen. Jsem schopne dodat i foto domu.
Musím se poměrně rychle rozhodnout zda dům koupti nebo ne a nevím zda by ve finále nebyl dražší než kdyby se stavěl nový.
takováto rekonstrukce odhadem příjde na podobné peníze jak novostavba. Vaši výměru bych se pokusil rozdělit na komfortních 80m2 a menších cca 65m2, ale je to jen úvaha. Byt o rozloze 140 je možná zbytečnost, ale pro někoho standard. Pokud je zde strědová stěna, je to dobré, ale chtělo by to udělat tzv. průzkum sondou, znalí věci ví o co jde. Bez měření není vědění a bez projektu, aspoň nástřelu, taky ne.
Není určitě lehké rekonstruovat starý dům.Ale hned tak radikálně zasahovat do konstrukcí?někdy stávající stropy mají lepší akustické vlastnosti(o zateplení nejde),než novodobé konstrukce ze sádrokartonů.Je potřeba se na věc dívat individuálně.
JABRAKA
Souhlasím s kolegy. V první řadě si musíte uvědomit, že pokud to chcete dělat svépomocí, spoustu peněz ušetříte, na druhou stranu Vás to bude stát spoustu času. Každý pracovník něco stojí. Další věcí určitě pozvat si na místo projektanta, statika nebo architekta, který Vám řekne co je nebo není možné zbourat a předělat.
Rozvody vody, plynu, elektřiny a odpody si teoreticky můžete natahat kudy chcete. Sám mám třípodlažní dům z roku cca 1946, je to hornický domek a stavební dispozice mi nevyhovují. Není tu žádná oficiální kuchyňe, neboť se vařilo na kamnech v obývacím pokoji. Nevím jak u Vás, úpravy to asi chtít bude, teď je to spíš otázka peněz, času a chuti. Hlavně to chce umět si to představit jak by to pak mělo vypadat a pak si za tím v rámci možností jít. Více bohužel asi při takhle zvšeobecnělém dotazu neporadíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.