Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spára sádrokartonu

Od: krosina* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím Vás o radu. Dělám si sádrokartonový strop v podkroví, ale potřeboval bych poradit s jednou věcí: Stěny mám zděné, naštukované, ale nevím si rady co se vzniklou spárou mezi zdí a první sádrokartonovou deskou (viz obrázek). Stačí to pak něčím vytmelit nebo musím sádrokarton na té stykové hraně seříznout v potřebném úhlu? Díky za odpověď

Spára sádrokartonu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

1x

Koupit buď nějakou lištu, nebo nejlépe zatáhnou akrylátovým tmelem v dané barvě.. následně přetřít barou, která byla použita na stěnu

jabraka*
hodnocení

0x

Podívej se o dva řádky dolu na otázku spojování sádrokartonu.

JABRAKA

robin1*
hodnocení

0x

Já seřezávám zásadně v potřebném úhlu. Sice je to pracnější při řeazání, ale zase lepší při tmelení.

repkin*

U mě to chlapi dělali tak, že to zatáhly akrylátem, ale ten mi radili nepřetírat (protože pak ta barva praská a vypadá to, že praská spoj). Mám to tak zatím já v rozích bytu kde mi prochází střecha a je to OK a sestra to má v celém domě (od té samé firmy) a také OK.

nepřetírat? nevypadá to rušivě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]