Nejste přihlášen/a.
Už druhým týdnem nám "něco" smrdí v bytě a zaboha nemůžeme přijít co a kde to je. Máme maličký byt 1+kk takže obtížné by to nemělo být, ale JE. Ani známí nedokázali "vyčuchat" zdroj zápachu. Mě to smrdí jako zkažené maso, ale celou kuchyňku i chodbu jsem vytřela savem, kuchyňskou linku, odpadkový koš, dveře, skříně na chodbě, odtáhli jsme ledničku, vyčistili odpady v kuchyni i koupelně, ale smrdí to pořád. dokonce nám tím začíná načichat oblečení. koupili jsme různé odpařovače vůní do zásuvky, rozprašovače, ale kombinace se zápachem je ještě horší. Tak se snažíme větrat a v chodbě jsou rozmístěné hrníčky s octem. Už nevím kde nebo co by to mohlo být, žádnou zdechlou myš, zapadlý kousek masa nebo zapomenutou svačinu jsme nenašli. Ještě teda zbývá vyčistit koberec v obýváku (ale tam mi to nesmrdí - prostě jak vejdete do bytu tak Vás to praští do nosu) Má s tím někdo zkušenosti?
S těmi sousedy to už napadlo i známé, prý jestli někdo neumřel. Taky mě napadlo zkažené maso, ale nikde nemůžeme nic najít. Už si připadám jako blázen když pořád chodím a čichám kde by to mohlo být. I za kuch. linku jsem se dívala. Na potkana to nevypadá, bydlíme v 5. patře, i když kdoví co chovají sousedi za havěť.
Odpad to podle mě nebude, čistili jsme minulý týden - i takový ten odtok z odkládací plochy na nádobí. Myslíte, že to vyčichcne časem? přece i kdyby tam něco hnilo tak to nemůže smrdět furt, ne?
Čistění odpadu není jen, to co vidíte shora např. z okapavající plochy. Čistili jste i sifon pod vanou nebo sprcháčem? Nemohlo nějaké zvířátko vám zdechnou třeba pod vanou? Nedostalo se k vám ze stupačky? Zkuste se zeptat sousedů pod vámi i nad vámi, zda necítí zápach?
Přesně tak, zeptejte se sousedů, nestyďte se. Zjistíte tak, jestli problém nemá víc lidí i to, zda jsou vaši sousedé v pořádku. Možná zkuste i sousedy na patře, pokud s nimi páchnoucí místnost sousedí zdí.
Sporak jste odtahli? Pokud ho nemate vestaveny. Koukali jste se zezadu na lednicku, jestli nezahniva voda v nadrzce? To byl jednou zdroj zapachu u nas. Ve stoupackach jste byli? V digestori? Zkuste obejit sousedy, vazne mohl nekdo umrit. Jinak to je takova dobra pomsta treba byvalemu, nekam do bytu na naprosto neuveritelne misto dat kus masa nebo ryby.
Do odpadů jsme dávali minulý týden hydroxid sodný, do wc lejeme pravidelně Bref, ale pod vanu jsme se ještě nedívali. Právěže mi přijde, že to smrdí všude jinde ale v koupelně a na wc ne.
Ještě mrkneme kolem té ledničky, ale čichala jsem k ní a nic. Na chodbě máme skříň, prvně mě napadlo jestli tam něco nevlezlo a nechcíplo, ale voní to v ní pracím práškem. Digestoř taky nesmrdí. Co víme od sousedů tak nikdo by neměl umřít, já už vážně nevím.
Začalo to před 14-ti dny kdy jsme pekli rybu a od -té doby to smrdí, je to takový nasládlý smrad - nikde jsem nenašla nějaký kousek třeba zapadlý, čichala jsem kolem trouby, za linku jsem nahlížela, otírala všechno hadrem se savem
Podobný problém jsme také řešili a nakonec to byla ze zadní strany lednice ta odpařovací miska, nějak se do ni dostal kousek nivy a ten puch byl strašný. Taky se mi podařilo při odjezdu na chalupu vyndat balíček masa na mrazák a zapomenout na to, během týdne se začal šířit smrad, bylo štěstí, že manžel to vyčmuchal dost rychle-maso v sáčku už skoro chodilo.
hujer123 : pračka je v koupelně (novější), myčku nemáme a vysavač je ve skříni s oblečením (jak jsem psala - v ní to voní pracím práškem)
Nemáte radiátor, do kterého (za který) mohlo něco zapadnout? Jednou jsme koupili mlíčka do kafe balené po 10 v plastových kelímcích. Jeden netěsnil, a bylo to něco. Našel to syn, který má v rodině největší nos.-))
doplněno 12.03.12 17:20:nebo nemáte akvarium, z kterého mohla vyskočit nějaká ta rybička?
Rybičky ani jiné zvíře nemáme, já osobně to nejvíc cítím v té chodbičce, ale známá tvrdí, že to cítila v křesle u okna, tak zkusím mrknout, díky za tip
lidus@ - a cítili jste, že to jde z ledničky? já kolem ní čuchala ale už mám čich tak otupělý, že jsem nic necítila
Jste si opravdu jisti, že jsou VŠICHNI v baráku naživu? Ten nasládlej smrad je dost typickej. Já být Vámi, tak bych opravdu poctivě prošel všechny byty. Ono se totiž tenhle smrad šíří barákem dost zvláštně.
No přeju Vám jen to lepší...
doplněno 12.03.12 18:15:Jo. A ještě jedna moje životní zkušenost. Tentokrát z auta. Kdysi mi takhle podobně začalo smrdět auto. Taky jsme hledali chcíplou myš nebo kunu ve ventilátoru klimatizace. A kde se dalo. nakonec jsem přišel na to, že tak smrděl palící se plast z jednoho konektoru. Kontakt byl zoxidovaný a hřál. A jak to pálilo ten plast kolem, tak z toho šel tenhle podobnej smrad. Okoukněte elektriku. Svorkovnice u lednice, u ventilátorů, ve světlech apod. Svorkovnici u friťáku, u mixéru. Ono to je trochu cítit, i když je to studené-nezapnuté.
Pořád to smrdí, já už vážně nevím, záclony sundané, okna umytá, kuchyň vydrhnutá, linka taky, podlaha na chodbě stíraná denně, ještě zkusím o víkendu vydrhnout koberec - máte tip čím? stačí Larrin?
S těmi sousedy to bude trošku horší, v našem domě bydlí tzv. nepřizpůsobiví občané, stále se to tam střídá (nájemníci) takže nevím, navíc je to veliký dům, ještě se poptám jestli někdo nemá stejný problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.