Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažba na dlažbu - jak vyrovnat nerovnosti

Od: ivi® odpovědí: 6 změna:
Mohu vyrovnat starou podlahu na které je dlažba nivelační stěrkou a pak nalepi novou dlažbu.
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Samozřejmě jde, ale zvažte skutečnost, že se vám podlaha zvedne o 2 cm. Tento rozdíl bude znát v místě prahu. Je lepší starou dlažbu odstranit

ivi®
hodnocení

Ta podlaha je vyspádovaná do středu,kde byl odpad.Potřebuju ten lavor srovnat pro novou dlažbu.CHtěl bych tou nivelačkou to srovnat tak aby v krajích se zvedla podlaha nejvíc o 5 mm.Pokud se mi to podaří.

jabraka*
hodnocení

2x

To Ivi:

Napadlo mě,že by tu bylo jednoduché řešení.Odsekat pouze okrajové dlaždice.Ostatní flexou zdrsnit a případně pak teprve nanést samonivelačku.Ta nebude levnou záležitostí,takže bys ušetřil.

JABRAKA

ivi®
hodnocení

To by šlo,ty dlaždice jsou 10x10 takže vysekat aspoň dvě řady.Jaká může být nejslabší síla té nivelačky pod dlažbu.Velikost té podlahy je asi 4 m2 tak si myslím že mi budou stačit 2 pytle.
jabraka*

Nivelačka se dává skutečně jen na vyrovnání.Někdy stačí jen několik mm.Možná by ani nemusela být nivelačka,stačilo by podlahu podle váhy srovnat lepidlem a po zatvrdnutí už lepit dlažbu.

JABR

mato*
hodnocení

0x

Ano. Při použití patřičné penetrace na nesavé podklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]