Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčky koupelna - porfix vs. ytong nebo jiné

Od: bootcover* odpovědí: 5 změna:

DObrý den,

předělávám koupelnu a budeme stavět novou příčku. Můžete mi poradit jaká zvolit materiál na příčku o tlouštce 12 cm s ohledem na nosnost umyvadlo, skříňka a z druhé strany LCD televize? Uvažoval jsem o Ytongu nebo Porfixu. Myslíte, že budou splňovat požadovanou nosnost? Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nosnost splní oba dva materiály, pokud se z obou stran přetáhne lepidlem perlinka udrží to slona.
Na kotvení použít hmoždinky na tento materiál + tekuté hřebíky.

Ytong je přesnější co se týče rozměrů, příčka bude rovnější a bude míń práce se srovnáváním lepidlem nebo fajnovou.

nem*
hodnocení

0x

Porfix je taky dost přesnej a hlavně za lepší cenu, u mě by vyhrála cena a bral bych porfix =)

u Ytongu se dost platí za "jméno"

Stavěl jsem z Porfixu komplet RD a Ytong je trošku jiná liga, ale třeba se za těch 6 let co jsem stavěl polepšili. :)
Na jedné příčce bude ytong dražší v řádu stokorun.

jabraka*
hodnocení

0x

Vyplatí se použít sádrovláknité desky

JABRAKA

ladislavtikal*
hodnocení

0x

mrknete jeste na porobeton ostrava a.s taky zajimava cena porobetonostrava.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]