Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odlepit koberec od lina?

Od: lentilka7 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

prosím poraďte jak odlepit koberec od lina?

Musím oškrábat stěny a vymalovat pokoj a zjistila jsem, že koberec mám přilepený od bývalého majitele. :(

Díky moc za rady

Lentilka

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Předpokládám, že koberec i lino pod ním chcete zachovat, z toho důvodu bych doporučil v místě, kde to nebude moc vidět, zkusit kousíček odlepit, aby jste zjistila jak a čím je to přilepené. Koberce se lepí několika způsoby (např. oboustranou páskou, celoplošně lepidlem, apod.). Tím bych alespoň začal já.

lenitilka
hodnocení

To jsem už zkusila. Je to přilepené nějakým lepidlem a podle všeho celoplošně. :(

Lentilka

robin1*

Pokud se nemá koberec vyhazovat tak bycho přikryl na to malování*hi*

lenitilka
hodnocení

Taky jsem otom přemýšlela, jen nevím jak to přikrýt když bude ptořeba škrábání stěn atd.

Proto bych raději ten koberec odlepila.

robin1*

Na většině koberců drží slušnější malířská páska, igelit dávám radši o něco (20 cm) větší , má tentednci po koberci jezdit, pokud je koberec dobře přilepený tak kolikrát bez poškození nejde sundat a malovat se musí.:) Pak jsou další možnosti, přilepit igelit ke krajové liště, na spodek zdi , přinejhorším zatížím u zdi železem, prknem atp.

lenitilka
hodnocení

Děkuju za radu, ještě by mě zajímalo dáváte takový ten igelit jemný? Mám strach, že se protrhne. A nemáte zkušenosti kdyby bylo potřeba nahodit ty stěhy na "fajnovo" jestli taky nebudou problémy?

robin1*

Dávám ten silnější, a štafle si balím hadříkama abych ho neprocvakal, určitě se pak dá přes to hodit třeba nějaká stará překližka nebo dřevotříska, co dům dá*hi*

uska*

Za pár kaček kupte igelitovou plachtu na malování. Zeď oškrábnete i kolem koberce, pak vysajete a můžete malovat.

hodnocení

0x

Lino je taky přilepené k podlaze? Nešlo by srolovat lino i s kobercem?

lenitilka
hodnocení

Samozřejmě :(

jabraka*
hodnocení

0x

My jsme přežili zedničinu s novými okny s koberci přikrytými kartony z krabic,nastřádanými z Kauflandu.Pak se kartony opatrně poskládají a svinstvo se z nich vysype.Jak jsem už jednou uvedl,když chci oškrábat starou malbu,namočím zdi malovacím válečkem s horkou vodou a širokou špachtlí škrábu přímo na lopatku,nebo do kartonové krabice.Na podlahu spadne minimum.

Přeji čistou práci.

JABRAKA

doplněno 11.03.12 22:30:

Zapoměl jsem dodat,že ssebou vozíme čistič koberců a zákazníkovi ten koberec vyčistíme.Pracujeme od Plzně Rokycan,Berouna,Prahy,Kladna,Slaného .

JABRAKA

vlastikw
hodnocení

0x

Nám pomohl hrnec vařící vody. Postupně jsme polévali a odlupovali koberec. Šlo to krásně, jen jsme nestíhali vařit vodu. Ještě jsem četl že by to mohlo jít horkovzdušnou pistolí, ale to jsem nemohl vyzkoušet. Každopádně koberec držel jak přibitý, ale po vařící vodě povolil a šlo to jedna báseň :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]