Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada za Anhydrit

Od: octan* odpovědí: 11 změna:

V jednom vlákně zde jsem začal řešit anhydritové podlahy. Dle odpovědí nejsou vhodné do koupelny, protože nemají rády vlhlost. A já se tedy ptám: Je něco čím to nahradit, ve srovnatelné ceně a rychlosti pokládky?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Tak jak je otázka položena se obávám, že není nic čím by se dal anhydrit nahradit ve srovnatelné ceně a rychlosti pokládky, ale lze jej ošetřit tal aby jeho aplikace v koupelně byla možná.
octan*
hodnocení

Jak? Byl jsem rozhodnutý v celém přízemí domu udělat anhydridové podlahy... včetně koupelky. Takže co tedy dát do té koupelky? Bude tam i podlahové vytápění vodní.

robin1*

Třeba ditra system, případně jiný systém izolace, ale rozhodně bych si nenalapil v koupelně dlažbu přímo na anhydrit. Ostatně za přemýšlení v případě podlahovky stojí i dlažba v ostatních místnostech nalepená příma na anhydrit:)

hodnocení

0x

Nevidím žádný důvod proč nedat anhydrit všude copak budete trvale smáčet podlahu v koupelně? Vždyť tam bude dlažba propustnost 00 prt spodek izolace proti vlhkosti tak kde by se tam ta vlhkost vzala.

robin1*

Dalžbu bych nepovažoval za vodotěsnou úpravu

instalater*

machp , nikdo nevidíme v ničem problém , pokud se nestane nějakej průser. Víš kolik já už viděl zatýkajících sprchových vaniček , prasklých topení atd. A hydroizolace není nikdy.100% . Voda je hrozná sviňa a nevypočítatelná jak ženská. Třeba letos v těch mrazech . Zmrzlý a prasklý topení v zemi 10 cm od balkonových dveří v bytě. Nepochopitelný. Nebo další. V RD na záchodě u zdi zvednutá podlaha tak že to vyrvalo WC . Přes nezateplený barák se tam dostala vlhkost a tam zmrzla. A takové podobné věci já vídávám každou chvíli. Proto říkám , pokud je možná prevence za rozumnou cenu proč to nebrat.

instalater*
hodnocení

0x

octane , už jsm ti to psal. Lité cementové potěry. morfico.cz/... Kluci to lijou po celé republice. Tak že je možné , když se objednáš s dostatečným předstihem , že budou mít cestu kolem tebe. Do tekutého stavu se to dává mimo vůz a těsně před aplikací.

octan*
hodnocení

Ano, ale cena za 1m2 je 1530,- bez dopravy a práce. Anhydrit je za 350.- i s dopravou a prací.

U Morfica je vhodné udělat betonový podklad a tu směs nalít třeba jen v 5mm, jenže ta cena tam stejně pod 1000,- za metr nepůjde a trvat to bude tak nejmíň 14 dní.

instalater*

To se mi nějak nezdá . Ta cena . Tam se udává cena za kubík a né za m2 . 1m3 anhydritu je asi něco kolem 5000,- jestli se nemýlím . Díval jsi se pořádně . Tolik jsem neplatil ani za leštěný beton do garáže.

octan*
hodnocení

Samonivelační podkladní potěr: 1,7kg/1m2 při výšce 1mm to je 17kg na 1m2 pro 1cm výšky to je při 6cm 102kg na 1m2, cena za 1kg suché směsy bez dopravy je 13,80,- to je na metr 13,80- x 102 = 1407,60-

Samonivelační potěr pro polahové topení stojí18,60- za 1kg, spotřeba je taky 1,7kg na 1m2 pro 1mm výšky tedy taky 102kg při 6 cm podlahy , tedy 102 kg x 18,60 za kg směsy a máme z toho1897.2- Kč za 1m2

Pokud jsem tedy počítal správně

instalater*

MFC Estrich DK potěrová směs na bázi cementu určená pro lité

vyrovnávací (podkladní) vrstvy podlah zejména

v obytných, občanských a průmyslových objektech.

Pevnost v tlaku min. 20 MPa. Doporučená síla vrstvy

(v závislosti na zvolené skladbě) 40_60 mm.v

MFC Estrich DK potěrová směs na bázi cementu určená pro lité podlahy

Tam píšou 40 - 60 mm Kamarádovi to nedávno dělali a on je opatrný na korunu. Tak že si myslím , že ta cena tam nebude tak hrozná. V ceníku to najít nemůžu , ale optám se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]