Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utíká opěrná zeď

Od: borekopravar odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

mám takový problém u barák ke kterému byl již dříve dostavěna část ktrerá nemá vlastní boční stěnu a byla využita stěna stodoly viz obrázek

dům má necelých sto let, dostavovalo se asi před 30 lety

problém je, že zeď stodoly za těch několik let utekla o necelý centimetr od dostavěné častí tudíž se ptám jak by se dalo postupovat u tohodle problému

přěmýšlel jsem nad dostavbou vlastní nosné zdi tím by mělo byt po problému ale je mi jasné že to nebude tak lehké

[IMG] i182.photobucket.com/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

A má to kám dál utíkat nebo ne?

borekstavitel
hodnocení

stodola je vyzděna do "učka" tudíž bych řerkl že by se to nemělo pohnout ale kdo ví jake jsou (jestli jsou) základu pod stodolou

robin1*

Pro Vás je podstatná ta skutečnost, že to za 100 let udělalo centimetr a to ještě nevíte jestli tam ten centimetr nebyl od začátku. Pokud nedošlo k náhlé změně stavu tak bych to neřešil. Pokud chcete mít klid tak bych to nahodil začistil a sledoval. Taktéž je možno považovat přístavbu a stěnu původní stodoly za dvě u sebe stojící KCE a mezi nimi v omítce vytvořit diletaci.

Náhodou mám úplně stejným postupem postavený dům, pouze s tím rozdílem, že přes přízemí později dostavěli ještě patro, a v padesátých letech tu stodolu začali bourat, stěna jim cukla, štít popraskal, utekli od toho a kus stodoly tady stojí jž 60 let. A podpírá mi dům*hi*

repkin*

no fůůůj*haha* nemáme to jednoduchý *pivo* já bych ty naše předky někdy ... *zed*

robin1*

Repkine, kouzlo práce našich předků spočívá v tom, že uměli šetřit, to co se tady vesměs řeší, jsou potíže staveb kolikrát starších 100 let (u mně 350 a víc) . Pochybuju a to nejsem sám, že dnešní praskothermové domečky se úspěšně dožijí pouhých 100 let.*dril* nefoukat nestrkat:)bo spadne

standam*

robin, repkin

s takouvou nic neudelate, kdyz porad budete na netu :)

ALE k tazately

bez za statikem, zde to nema cenu, bez blizsiho prozkoumani to bude jen teorie

ale pokud ted hned chces zjistit zda beznoha stena utika :) udelej sadrove terce a pozoruj, praskne/nepraskne

repkin*

Stando já čekám na příhodné počasí a hlavně na peníze *zed**modla*

robin1*

Repkine peníze chápu ale počasí , to ti na tu podlahu prší nebo co? :-P

standam*

repkin

to by me nevadilo, cekat na penize, jestli myslis vyplatu tak to jo

jj, kazda prace chce svoje, lepsi je pockat nez to rychle hrotit

ja osobne mam ted resp. od pondeli cca 10dni pauzu chi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]