Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Garáž na septiku

Od: chrtasek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den všem, mám v plánu stavět garáž která by stala na septiku je reálné že mi to místní uřad schváli nebo je to ze zákona nepřípustné. Děkuji za jakékoliv rady a nápady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Z pohledu místního úřady by to neměl být problém.

hodnocení

0x
Uradu by to de facto mohlo byt suma fuk. Ale byt na Vasem miste, tak bych podobnou hloupost rozhodne nedelal.
Duvodu proc to nedelat je rozhodne vice.., nektere jsou technicke, jine bezpecnostni..dalsi financni..atd.

instalater*
hodnocení

0x

Septiků je spoustu typů . Všeobecně by se dalo říci , že k tomu nebudeš potřebovat pouze stavební povolení , ale i spoustu odvahy. Pokud můžeš , tak se tomu vyhni a neparkuj na septiku ani auto. Nejenom že ti ty výpary rozežerou kastlu , ale mohl by jsi i rozšířit naši ozonovou díru o díru velikosti auta. Nedávno na netu jelo video , jak si borec hrál na kanálu se sirkama. Nedopadlo to dobře. Pěkný den

lidus*
hodnocení

0x

Na septiku máme na chalupě postavený altán, garáž to bych se bála, že se propadnu, hlavně mějte na paměti, že pokud septik vyvážíte musí tam být přístup, manžel když altán stavěl sice přístup nechal ale hadice od fekálu byla širší.

chrtasek*
hodnocení

Mě jde hlavně ot o zda je to legislativně možné, garáž se bude přistavovat k domu s tím že septik je o půl metru níže než základová deska domu to znamená že se musím napojit na stávajicí zaklady takže na septiku bude další vrstva betonu (cca 0,5m). Myslíte že by to byla velká zátěž na stávajicí beton z kterého je septik? Odvětrávaní by se dalo udělat nějakou trubkou vyvedenou ven. Já totiž nemám jinou možnost kde postavit garáž. Původní vjezd mi znepřístupnil soused který koupil pozemek kde jsem měl vjezd do stávající garáže a teď je problém :( takže se to snažím vyřešit takhle.

robin1*

Bylo by neseriózní od boku vystřelit, zda stávající septik unese základovou desku a potažmo celou váhu garáže bez dalších informací. To je opravdu o tom vidět situaci na místě. Nicméně určitě je to celé řešitelné.:)

Otázkou Vašeho práva vjezdu do stávající garáže jste se nezabýval*hej*

chrtasek*
hodnocení

,,právo vjezdu" no ono je nejhorší když chcete vyjet a před bránou vám stojí auto ,nebo třeba čtyři auta (když se každou neděli sejde sousedovic rodina) avy se potřebujete někde dostat a pořád se doprošovat a z povzdálí poslouchat ,, zase mu mám uhýbat" to si raději udělám vjezd jinde a je klid. A úřad? Paní na úřadě mi řekla že musím se sousedem vycházet podobrém. bylo by pro Vás lepší nějaké foto popř. dokumentace zda septik snese takový nápor? Nechce se mi platit extrémní peníze za posouzení statikem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]