Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatický pojezd

Od: mobilgen* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.

Rád bych se vás zeptal zda byste někdo nevěděl jak udělat (vyrobit) automatický posun.

Váha břemene 5kg (nádobka či kapačka) se musí pohybovat z jedné strany na druhou (vzdálenost 2m), posuv caa 2m za 30minut. Po naražení do nějakého dorazu by se zas rozjela zpět a takto by jezdila nonstop.

Máte někdo nějakou inspiraci?

Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

2m za půl hodiny bych viděl na krokový motor

mobilgen*
hodnocení

taky jsem nad tím přemýšlel. Osadit ho kolečkem a nechat ho jezdit po nějakém profilu, ale jak udělat aby po dojezdu na jednu stranu, obrátil směr otáček, aby jel zpět?

robin1*

Klasický krokový motorek je vlastně "třífázový" tedy stačí když na konci strčí do přepinače (bink) a ten mu prohodí dvě fáze:)

mobilgen*
hodnocení

To mě nenapadlo :) děkuji

Sám to patrně nezapojím, takže zkusím sehnat nějakého elektrikáře.

Děkuji

mobilgen*
hodnocení

Na prase se pozvete, ale abyste poradili to neco? :)

undefined

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Záleží na jaké profesionální úrovni to chceš dělat a kolik do toho chceš investovat. Jenom mne napadla taková hloupost . Co se inspirovat automatickou branou od garáže a použít nějaké jejich komponenty. Přeji pěknou neděli .

robin1*

Instalater on tahá 5 kg a ne 300 kg bránu *smich*

instalater*

Pro robin . Já vím že 5 kilo. Já nejsem tak hloupý jak vypadám. Já jsem psal se,, inspirovat " a samozřejmě přizpůsobit svým podminkám. Mně se třeba u té brány líbí ta elektronika. Když např. narazí na překážku , tak se okamžitě zastaví. Mají tam vyřešené koncáky. Pohon gumovým pásem , tak že je tichý a spoustu dalších vychytávek.

robin1*

To instalater jsem ani nemyslel tak, že jsi hloupý:), jsem myslel jenom nepozorný*hi*, se stát může a hlavně tě nevidím bo si daleko *smich*

instalater*

robin -hlavně tě nevidím bo si daleko ... Není problém . Zapíchni prase , vypal slivovici a já přijedu a můžem si o tom promluvit. Jak tam dáváš ty smajlíky?

robin1*

Smajlíci jsou na liště okénka, prase bych musel čórnout sousedovi, a slivku nevedem bo jsem abstinent, ale stavit se můžeš, klidně ještě dneska, potřebuju radu instalatéra ohledně hajzliku, už je celá rodina nasr. že musí splachovat kýblem a já se tu bojím zeptat *hej*

instalater*

robine . co se týče toho hajzlíku , tak se ptej . Pokud nechceš tady , tak pošli email.

robin1*

Podomítkový geberit model od roku 2002 dodnes.

Před měsícem začal po chvilkách dopouštět. Vždy tak po minutě udělal psst.

Rozebral jsem, vyčistil jsem, dělal pořád, koupil celé nové napouštění, a ještě jsme v krámě to moje demont prohlídli a nikdo na něm nic neviděl špatného, vyměnil jsem napouštění, dělal pořád, pak jsem šel okolo preskontrolu a zjistil, že opakovaně spíná, byla blbá spětná klapka u nautily, vyměnil jsem, ale ten kurva Hajzlik furt dělá pst pst pst *cert*

Takže geberit model 2002 a dál, preskontrol tlak, v pořádku, vše vyčištěné, napouštění nové a dělá pst pst pst *cert*(teď nedělá bo je tam kýbl a zavřenej kohout)

instalater*

Já bych viděl spíš problém u vypouštěcího ventilu. Že ti protéká a napouštěcí to jenom dorovnává. Jakou máš nastavenou plovákovou výšku? Zkus ubrat tak 2 cm. Doufám že nejseš kus chlapa. Na to musíš mít ruce jak hajzlovej pavouk.

robin1*

To jsem zapomněl napsat , rozebral jsem i vypouštění vyčistil zkontroloval a hladinu nastavil 2 cm pod přepad, do hajzliku nejde ani kapička takže tudy taky cesta nevede. Samosebou když to udělá 30x psst tak pak to jde přepadem.

instalater*

Tak to bych musel vidět . Takhle mne nic nenapadá.Vím jak a na jakém principu to funguje , ale pokud jsi koupil nový a je to to samé tak akorát bordel ve vodě. Já než na to namontuji hadičku tak to pustím přímo do nádržky a nechám nějakou chvíli odtéci. Ale ten bordel se tam může vyplavovat pořád. Takhle ti akorát můžu popřát pevné nervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]