Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sání kotle - hluk

Od: step* odpovědí: 7 změna:

Zdravím ,před nedávnem jsem tu řešil, jestli posílit ventilátorem tah stávajícího atmosferického kotle nebo jestli kotel nahradit turbo kotlem. Nakonec jsem se rozhodl pro druhou variantu - nová vložka (22,5m - bydlím v přízemí) + turbokotel (immergas zeus 24 kW). Sání mi odborníci doporučili přes zeď koupelny z chodby. Řešení jendoduché, ale chodbou se teď vede dost intenzivní monotóní hluk. Neveděli by jste o nějakém tlumiči hluku na sání z kotle? Abych nemusel dělat díru přes zeď mimo budovu? Děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

0x

A kudy se dostava vzduch do ty chodby?

des*

Turbokotel vyžaduje VOLNÉ přisávání,takže žádný tlumič tam nesmí být Pokud vám hluk vadí prodlužte sání ven.Toto montážníci vědí a myslím že není ani možné že to navrhli.Myslím že se vám zdály drahé trubky.Kde máte kotel?Nestačí sání jen v kotelně?

step*

Ono turbky sice drahé jsou, ale v tom problém není (v porovnání s cenou kotle a vlžky je to zanedbatelná položka). Spíše na místě řešili, jetli prodloužení přívodního potrubí příliš nezvýší tlakovou ztrátu (aby stačil ventilátor v kotli). Každopádně musím jít přes fasádu (hluk je vážně dost silný). Napodlo mě, že bych tlaku ušetřil tím, že nepůjdu pře zeď 80tkou ale 100vkou nebou 120tkou... Co vy na to? Je to reálné?

pecenkav*

Ja bych se drzel pravidla, ktere plati uz hodne dlouho, ze jak velky je komin, tak velke ma byt prisavani, takze bych nesel pod 150 nesel.

hop®

150 mm u turbokotle?

pecenkav*

On ale nema turbokotel.

doplněno 15.03.12 20:17:

Aha, tak asi mozna uz jo

hop®
Cituji z původního dotazu:Nakonec jsem se rozhodl pro druhou variantu - nová vložka (22,5m - bydlím v přízemí) + turbokotel (immergas zeus 24 kW).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]