Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení sníženého stropu

Od: sem* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

Prosím o radu. Přestavuji starší kamenou budovu a snižuji stropy pomocí sádroartonové konstrukce. Původní stropy jsou 3,5 m snížil jsem je na 3 m. Původní strop je rákos prkna trám prkna půdovky. Jaké mám provést zateplení. Bojím se rozného bodu. Mám zateplení provést nad sádrokartonovou konstrukcí, nebo v původním stropě, případně obojí? Jakou vrstvu bych měl dát izolace? U budovy jsem zateplil podlahu a vyměnil okna. stěny nebudu zateplovat. Nad stropem je půda, kde v budoucnu bych chtěl dělat patro, ale zatím tam bude studená půda. Objekt je určen k víkendovému bydlení.

Děkuji za radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

U občasného bydlení v objektu se nejedná o úsporu nákladů na topení.Proto bych nezateploval ani strop.Nanejvýš provizorně na podlahu půdy rozložil tabule minerální vlny.Ta se dá později využít k zateplení střechy.

Celý dům v době,kdy tam nejste(v zimě)dokonale vychládá.Při zatopení spotřebujete haldu topení na opětovné vyhřátí stěn.To neovlivníte ani zateplením.Tepelná akumulace je dost důležitý aspekt úspor.

JABRAKA

robin1*
hodnocení

0x

Aby mělo alespoň nějaký význam to snížení stropu sádrokartonem (brrrrrrr) tak izolaci mezi SDK a původní strop. Pokud se rozhodnete pro parotěs tak ten dáte mezi izolaci a SDK (třeba na rastr).

sem*
hodnocení

Jakou tloušťku izolace byste doporučil?

Díky

robin1*
11.03.12 20:35

40 cm*hi*

sem*
hodnocení

Proč tak velkou vrstvu? Má to nějaký logický důvod. Mimo to, že čím více tím lépe?

Díky

robin1*

Má to ten logický důvod, že to s rezervou odpovídá normou doporučované hodnotě*hi*

sem*
hodnocení

Jaké normě? Na víkendové bydlení je nějaká nroma? Když tam budu jednou za 3 týdny na víkend tak mi to místo 3 dní bude chladnout 7 dní (obrazně). Co se stane, když tam dám např. jen 10 cm kvalitní izolace? Díky

jabraka*

Úplně stačí,jak jsem nahoře uvedl,10 - 15 cm vaty na podlahu půdy.Žádné parotěsky tam v žádném případě nedávej,jen by to způsobovalo zvýšení vlhkosti vzduchu v místnostech a vlhkost by kondenzovala na studených zdech dokonce i v létě.Nech strop volně provětrat.

JABRAKA

sem*
hodnocení

Spíše uvažuji, izolaci dát pod sádrokarton a myslel jsem tam dát i parotěsnou zábranu, aby náhodou nekondenzovala při velkých rozdálech teplůat ve stropu. Co se stane když tam dám tu parotěsnou zábranu? Na půdu to dávat nechci. (chtělbych půdu využít jako sklad a no´vou podlahu na izolaci také dělat nechci.

Díky

jabraka*

Přečti si ještě jednou moje argumenty!

JB

standam*

sem

vzadnem pripade nebo az na vyjimku, coz tebe nepredpokladam nedavat mezi stavajici strop a nove SDK

dej na podlahu EPS nebo vatu, jinak normou dana je mene nez 28cm lambda 39, 28cm pisu zamerne, protoze to je tl. doporucena pri tomto tepelnem odporu a zelene usporam je nekde kolem 30cm narp. Isover Domo apod.

je nutne zabezpecit odvetrani izolace!

robin1*

Stando a proč nedat izolaci v daném případě na podhled? Mně přijde docela zbytečný vytápět vše od SDK až po vatu na půdě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]