Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji udělat obklad v koupelně a usadit rohovou vanu. Problém je, že jedna stěna je dokonalá, ale ta druhá s ní nesvírá pravý úhel, nýbrž nějaký otevřenější. Navíc je stěna mix sádrokarton a jakési dva porobetonové bloky, vše vzájemně jinak křivé, viz obrázek.
celkový největší rozdíl, když to skouknu latí je asi tři centimetry.
Jak to vyrovnat?
Mohu do dohnat lepidlem, když mi na spotřebě nezáleží?
Vanu bych postavil tak,aby mezera byla u obou stěn.Mezeru zastříkni pěnou,aby se vana zafixovala.Po odříznutí horního přetoku pěny(1 cm pod úroveň okraje vany)vyplň do roviny silikonovým tmelem,aby spoj byl dokonale těsný.Až začneš lepit obklady,poslední řadu musíš dořezat přesně k vaně - tomu silikonu - případně i zabrousit otřepy.Spárovačku používej jen na ploše,spodní šár zasilikonuj.Stejně tak i spárování u podlahy.
JABRAKA
To se mi zdá jako dobrý tip, jen te nevím, jak s obkladem. Na té rovné straně už nový obklad mám, zatím nevyspárovaný a na tuto křivou stěnu jsem se ho chystal také udělat dříve, než usadím vanu, prý je to správný postup.
Těsnit vanu na hotový obklad je dost nepraktický postup.Tak,jak jsem to popsal,máš zaručenu absolutní těsnost.
JB
punkturtle
vanu odsad, predsad, nasad to je tvuj vyber mas nejaky prostor a ten je dany
rozhodne zkontroluj zda je porobeton jen krive osazeny nebo prdly, pokud je prdly navrtej na vice mistech prasklinu a vypln chem. kotvou co necim podobnym
napenetruj misto kde bude je treba doplnit omitku a omitni, vyber jadrovku dle potrebne tl. tj. max a min
pro tento ucel je vhodna jadrovka zrnitost 4mm a jednovrstva omitka 0,7mm, ale aby vse sedelo jak ma je zde material typu sadrova omitka kde tl. nehraje velky vyznam (malo nebo hodne je to burt) cele to stahnes lati a mas rovinu
doplněno 08.03.12 21:11:ono stejne ten spoj porobeton a SDK bude casem jeden velky problem, sem by do obkladu mela prijit dilatacni lista
nevim presne jak to mas, ale co tu celou stenu zakryt SDK deskou nebo cetris deskou, kterou ukotvis do SDK a porobetonu, pak to cele natres lepenkou v kyblu (nebo tam kde je to nejnutnejsi + paska - rohy) a mas rovinu
pred kotvenim klidne nanes zubakem lepidlo na stenu
Otazka je, kolik toho lepidla bude potreba na te rozevrene casti. Lepidlo na dlazbu se da dat jen do urcite tloustky. Myslim, ze kdyby to vychazelo moc tluste, tak lze vzdy dat lepidlo a perlinku,
doplněno 08.03.12 07:42:Jeste nepisete, jestli je na stene hruba omitka, nebo jen ten mix. Takze by to slo i nahodit do roviny
Samozřejmě musíte donutit zeď k dokonalosti,pravý úhel tam být musí pokud to chcete mít pěkné.Jak to uděláte je jedno.To že tam bude potom zub ,je jasné.Ovšem rovnat celou stěnu,to bych nedělal.
Des, asi by jsem rovnal celou stenu, on ten zub nebude pekny. Roh z vanou jak pisete musi mit pravy uhel. Na te protejsi zdi uz treba nic nebude, co by ukazalo, ze se pravy uhel rozhodil tam
Přesně tak, na protější zdi to bude jedno. V tom, že to musím vyrovnat, mám jasno. Jen nevím čím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.