Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit zápachu spáleniny?

Od: jarka01* odpovědí: 7 změna:
Poradi mi nekdo jak odstranit z mistnosti smrad od pripaleneho hrnce s masem?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě první uděláme průvan.

Zápach připáleniny, také odstraníme tak, že rozkrájíme na kousky citron a vaříme ho v malém množství vody. Přidat můžeme i několik hřebíčků a skořici. Citron, hřebíček, skořice, jsou silně aromatické.

doplněno 07.03.12 01:39:

První se také postaráme o připálený kastrol.

Do kastrolu dáme tekutý prášek na nádobí, nebo prášek na praní, vodu, jen co se potopí připálenina, asi půl hodiny vaříme. Spálenina se odloupne.

Také se může použít žiletka a spáleninu odříznout ze dna.

Pozor na prsty.

doplněno 07.03.12 02:23:

Mletá káva na talířu, také pohlcuje hodně zápachu.

ahasver4*
hodnocení

2x

Vyhodit hrnec.Vymalovat.Vyprat všechny textílie.Takhle jsem maloval celý baraák.Tři kila krmení pro psa z něj udělalo neobyvatelný příbytek...:)

doplněno 07.03.12 07:57:

Zapomněl jsem,ještě vydrbat všechen nábytek.Ta mastnota Vám dá zabrat...

figurek*
hodnocení

1x

Těžko Jarko, těžko. Moje mama kdysi zapoměla na sporáku rozpouštěné sádlo a to chytlo plamenem. Museli jsme vyhodit všechny poličky, dečky, záclony a ubrusy, hrnky a vázy několikrát umýt, nábytek vystěhovat a několikrát vyčistit, malbu v kuchyni seškrábat a kuchyň vymalovat. Přesto ten podivný smrad lezl ven ještě několik let.

hop®
hodnocení

0x

No, vyvětrat!

doplněno 07.03.12 01:18:

Z místnosti samozřejmě hrnec odstranit!

doplněno 07.03.12 01:20:

Trošku mi to připomíná situaci, když jsem přišel z místního restaurantu docela hladový a ještě více podroušený a začal jsem si vařit večeři - spánek byl rychlejší...*smich*

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Když mám v lednici nebo někde smrádek, dám na misku ocet . Naučila mě to maminka. Ve vašem případě je to na výměnu všeho v místnosti, ale zkuste to s octem.

Nedávno mi to říkala kamarádka, nechala guláš na sporáku a šla do práce. Museli vyměnit veškeré vybavení domácnosti. Ten smrad z toho nemohli dostat.

des*

Do hrnce1/2L vody,1/2L octa a nechat vyvařit.Ocet to stáhne.

lidka*
hodnocení

0x

Zkuste tento český výrobek, který má všestranné použití v domácnosti - mimo jiné je i účinný na likvidaci pachu z připáleného jídla. Není drahý, takže za zkoušku to stojí! *tuc* laparen.cz/...*cteni*

- část informací:V domácnostech se uplatní přípravek LAPAREN také při odstraňování zápachů v ledničkách, při odstraňování chemického znečištění pocházejícího z nového nábytku, koberců, plastových výrobků a pod. LAPAREN se velmi osvědčil při odstraňování zápachů připáleného jídla nebo zápachů vznikajících spálením plastických hmot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]