Nejste přihlášen/a.
chci se zeptat, čím nejlépe spárovat obklady?Je mi jasné že spárovací hmotu nanášet třeba gumovou stěrkou,ale jak docílit toho aby byly spáry pěkné a úhledné?Slyšel jsem ,že snad nějaké spárovací válečky či co..?mate nekdo zkušenost?
Nejlepší je oc. kulatinka průměr 10 nebo 14 mm, která se na konci vybrousí do polokoule. Po vyspárování se spáry nechají trochu zavadnout, a kulatým koncem se to vodorovně a svisle projezdí.Dno spáry je krásně bombírované.
Nebudu radit, jak to máte dělat, raději pouze popíši svůj postup:
- po částečném zaschnutí spárovačky mokrou molitanovou houbou rozmatlám hmotu tak, abych ji nevymyl ze spár (tedy krouživými pohyby, nikdy po směru spáry) a aby mi příliš nezatuhla na vlastních obkladačkách. Houbu moc nevymývám, aby na ní spárovací hmota zůstávala a tím se průběžně doplňovaly vymývané spáry.
- po dalším zaschnutí houbou projíždím spáry tak, aby byly rovnoměrné, opět moc houbu neproplachuji, soustředím se jen na rovnoměrnost spár.
- po delší době vyplachovanou houbou stahuji zbytky spárovačky z obkladu, spáry už neřeším,
- nakonec před úplným zaschnutím spár suchým hadrem (ideální je flanel) přeleštím obklady a "doladím" případné chybičky ve spárách.
Časy jednotlivých kroků neupřesním, velmi to záleží na značce spárovací hmoty a její době schnutí. Pokud tyto časy odhadnete, budete už vědět. jskou plochu si spárovačkou natáhnout, abyste stíhal a nečekal...
Zdravím. Velice záleží na spárovačce. Přesný čas kdy vymývat . (proto nenatahuji celou koupelnu naráz , ale dělám to po částech.)A samozřejmě na typu houby s kterou vymývám spáry. Měkká - spáry jsou hlubší . Tvrdá - spáry jsou mělčí. A samozřejmě také pórovitost. Nedá se to takhle poradit. Já si na tu houbu musím šáhnout a vidím. Proto si každý obkladač svůj vercajk tak hlídá a opatruje. Dělat to dřívkem , nebo hlazenkou atd. je hloupost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.