Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spárování obkladů

Od: pat* odpovědí: 6 změna:

chci se zeptat, čím nejlépe spárovat obklady?Je mi jasné že spárovací hmotu nanášet třeba gumovou stěrkou,ale jak docílit toho aby byly spáry pěkné a úhledné?Slyšel jsem ,že snad nějaké spárovací válečky či co..?mate nekdo zkušenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

2x

Věřte nebo ne, ale já je dolaďuju prstem, mezi námi u mozaiky 2,5 x 2,5 cm je to pakárna ale jsou neeeeejlepší*hej*

Ideální je dlouhej týbl, nebo druhej konec starý vařečky.

kjanik112*
hodnocení

0x

Nejlepší je oc. kulatinka průměr 10 nebo 14 mm, která se na konci vybrousí do polokoule. Po vyspárování se spáry nechají trochu zavadnout, a kulatým koncem se to vodorovně a svisle projezdí.Dno spáry je krásně bombírované.

pat*
hodnocení

to jsou právě finty ktere znam.Jen jak tak chodím po obchodech a vidím někde zaspárované kachle tak to jsou opravdu perfektní spáry..všechny tak stejné že to prostě obdivuju a nemužu přijít na to čím to delají..

hop®
hodnocení

0x

Nebudu radit, jak to máte dělat, raději pouze popíši svůj postup:

- po částečném zaschnutí spárovačky mokrou molitanovou houbou rozmatlám hmotu tak, abych ji nevymyl ze spár (tedy krouživými pohyby, nikdy po směru spáry) a aby mi příliš nezatuhla na vlastních obkladačkách. Houbu moc nevymývám, aby na ní spárovací hmota zůstávala a tím se průběžně doplňovaly vymývané spáry.

- po dalším zaschnutí houbou projíždím spáry tak, aby byly rovnoměrné, opět moc houbu neproplachuji, soustředím se jen na rovnoměrnost spár.

- po delší době vyplachovanou houbou stahuji zbytky spárovačky z obkladu, spáry už neřeším,

- nakonec před úplným zaschnutím spár suchým hadrem (ideální je flanel) přeleštím obklady a "doladím" případné chybičky ve spárách.

Časy jednotlivých kroků neupřesním, velmi to záleží na značce spárovací hmoty a její době schnutí. Pokud tyto časy odhadnete, budete už vědět. jskou plochu si spárovačkou natáhnout, abyste stíhal a nečekal...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Velice záleží na spárovačce. Přesný čas kdy vymývat . (proto nenatahuji celou koupelnu naráz , ale dělám to po částech.)A samozřejmě na typu houby s kterou vymývám spáry. Měkká - spáry jsou hlubší . Tvrdá - spáry jsou mělčí. A samozřejmě také pórovitost. Nedá se to takhle poradit. Já si na tu houbu musím šáhnout a vidím. Proto si každý obkladač svůj vercajk tak hlídá a opatruje. Dělat to dřívkem , nebo hlazenkou atd. je hloupost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]