Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je lepší umístit stojánkovou dřezovou baterii do plechu nerezového dřezu, nebo mimo dřez do desky. Já bych ráda do plechu, protože nám při neviditelně tekoucí baterii současná deska kolem baterie prohnila, ale nevím, nemá-li to nějaké záludnosti. Na netu jsem vypozorovala, že do plechu dřezu jde vyvrtat otvor a na vyztužení se dá koupit jako příslušenství dřezu takový nerezový trojúhelníček jako podložka.
doplněno 23.10.08 10:49:Všem vám přátelé mockrát děkuji za odpovědi,
osobně bych byla volila baterii do desky, je to pevnější - plech dřezu pruží - ale z praktických důvodů jsme právě kvůli tomu vyhnívání umístili baterii do plechu. Na desce, kterou jsme měnili jsme museli posunout baterii a vyhnilou díru zalepit, přičemž zbytek desky byl jako nový. Baterie ani nemusela téct ale i když jsme pečlivě otírali okolí, vždy zůstala nějaká voda zateklá pod jejím tělem a tam dělala rotyku. Napadlo mě ještě, že by se toto minizatékání možná dalo vyřešit třeba nějakou chromovou podložkou pod baterii, pod kterou by bylo gumové těsnění. Tak možná příště...
Běžně se stojánková baterie do plechu dřezu montuje.Nejsložitější je vyvrtání přiměřeného otvoru,je na to speciální vykružovač na nerez.Ta podložka je dobrý nápad.Záludnosti žádné nečekej,po dotažení matic zespodu se na vývody našroubuje kulový uzavírací ventilek a na něj propojovací pancéřovaná hadice s potřebnými rozměry koncovek.Hlavně neztratit těsnění.
JABRAKA
Většinou se frézuje 32mm díra do nerezu. Trvá to jen minutu. Pro levný dřez z tenkého plechu se osvědčil jednoduchý cca 10cm dlouhý plocháček, maticemi upevněný jednou stranou na spodní šroub baterie a druhou na"dřevo"pracovní desky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.