Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych si nechal poradit, zda je do pokoje s vyšší vlhkostí lepší na podlahu dřevo nebo lamino. (malý obyvatelný pokojík v RD)
Děkuji.
Otázkou je jestli vám nebude dřevěná podlaha zespodu plesnivět...
doplněno 06.03.12 16:00:Ten rošt určitě
Rošt...ale když nemám kam vyvést odvětrání?
Od podlahy vlhkost nejde, tam je izolace dobrá. Problém je v tom, že se jedná o krajový pokoj, je chladnější a v zimě je tam vhlčeji...
Z čeho soudíš, že tam je v zimě vlhčeji? Měřil jsi to, nebo se jedná o tvůj dojem? Jinak když to jen trochu jde, volil bych dřevo.
Víte pojmy nebo dojmy , chladněji, vlhčeji? Zkuste definovat při 20st C 60% relativní vlhkosti. Je podle Vás podlaha úplně suchá, pevná a soudržná? pokud ano tak si tam to dřevo nalepte. Má zkušenost je taková, že dřevo na roštu pokud se mi seschne, demontuji srazím k sobě, namontuju a vyrobím znova poslední přířez.
Při 16-17 stupních 60-65%...
Podlaha je suchá, izolovaná a pevná. Vlhko jde od stěn, jelikož jde o krajový pokoj, takže stěny jsou v zimě studené a pokud je pak v pokoji teplo, vzniká vlhkost. Doufám, že toho se zbavíme venkovním zateplením.
Já vím, ptal jsi se na něco trochu jinýho, ale proč by se v pokoji mělo dělat vlhko, když v něm je teplo a jsou studený zdi? Odkud se vezme?
Jinak opět tvrdím, šel bych do dřeva, nějak mě ty lamináty nepřirostly k srdci.
Zůstal bych u jednoduchého roštu. Kolem dokola podlahy bych nechal 1 cm mezeru. Pokud bych si jenom trochu nebyl jistý z vlhkostí podkladu podložil bych rošt třeba pásky PVC. Mezeru časem můžete zalištovat. Topil bych na 20 st C
To jenyk teoreticky by stačila v jednom směru ta mezera, já myslel na estetiku , kdyby se zadařilo to ukecat bez lišty
Ale to bylo jenom o tom že tam být nemusí, v příčném směru dá dřevo klidně i 10%, v podélném plácnu snad skoro vůůůůbec nic.
Bál bych se a to bych hlídal nanosit tam třeba suchej dub a mít tam vlhko, to sem viděl na zámku položený parkety rovně, na deseti metrech měli dvě půlmetrový vlny, a pak jsem slyšel o jedný zbouraný příčce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.