Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor z ledničky a lednička

Od: lujs® odpovědí: 11 změna:

Zdravím.*slunce*

Nevíte někdo k čemu by se dal použít funkční motor z ledničky?.?.?

A ještě vybrakovaná lednice. Třeba jako nějaká dekorace?.?.?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Díky, to budu určitě chroustat několik tejdnů.*smich*

Dobrý den Lujsi.

Tady je návod z netu, na výrobu kompresoru, od jednoho šikovného pána.

Jejdamane, kompresor ze stare lednicky mam, delal mi ho tchan. Sice jsem mu neasistoval celou dobu, takze nevim presne, ale mel to za cca. pul hodiny hotove, takze myslim, ze to neni nic tezkeho. Nejdriv jsem vymontoval kompresor z lednicky a to vcetne silent bloku, ted to ocenuji, protoze ty jsou dulezite predevsim pri rozbihani a dobihani. Ve stavebnim bazaru jsem koupil sestimetrovou hadici na foukani kol ... tusim z V3Sky, stala me neco kolem 200,-. No a on potom na tom kompresoru rozmontoval takovou tu malou cernou skrinku, ve ktere je zapojena elektrika, prohlasil, ze svuj kompresor si delal pred dvaceti lety a uz si to nepamatuje, ale na vnitrni strane bylo nalepene schema zapojeni. Tak na to kouknul, rekl, ze se musi predevsim vypnout termostat, vzal sroubovak a pak jsem odesel (na stavbu). Za pul hodinky prisel, kompresor mel prisroubovany na elegantnim prkynku, s vypinacem, hadici pridelanou klasickou hadicovou svorkou za deset kacek. Fouka mi to bezvadne, zatim jsem s tim nemel sebemensi problem. Foukam bezne kola na skodovku, i na multikaru (ta ma zadni neco pres 200), i flasku na strikani (malovani). Ma to jediny nedostatek, nevidim prubezny tlak. Kdyz chci zjistit, kolik mam nafoukana kola, musim hadici vytahnout, zkusit tlak manometrem a popripade zase zastrcit a foukat dal. Nemel by nekdo radu, jak vyrobit takovy prutokovy manometr? www.domacidilna.cz

robin1*
hodnocení

0x

Jako kompresor, a že by ještě zateplená králíkárna?*smich*

hodnocení

0x

Já ji používám s úspěchem hlavně v létě pod pergolou , již dlouhodobě , jako úschovnu na chlazené nápoje . miro

doplněno 06.03.12 11:41:

Bez funkčního chladicího zařízení.

hodnocení

0x

Co vím, tak sousedé, dělají z motorů od lednice, kompresory.

Má ho na vesnici, skoro každý.

U lednice, záleží, jak je velká, zda je s mrazákem, nebo samostatně.

Přestříkat na tmavou barvu a udělat květináč, před dům. na kytky.

Nebo na sezení, lavičku.

hodnocení

Já sem spíš myslel nějaký další využití v bytě.*smich*

Nebyl by nějakej odkaz na ten kompresor?.?.?

Na to nepotřebujete žádný zvláštní odkaz. Prostě odříznete trubičky a na tu výstupní naléknete hadici od autogenu. Pozor! kompresor nesmíte od této chvíle polžit na bok, vytekl by z něj olej, který tam je potřeba. Tenhle kompresor je schopný dát poměrně velký tlak, ale množství vzduchu je nepatrné. Pneumatiku tím spolehlivě nafouknete, ale trvá to dlóóóúúúho...*ee*

hodnocení

Já bych radši nějakej plánek na ten kompresor.

Motor z ledničky a lednička

hop®
hodnocení

0x

Já bych to složil a chladil si v tom pívo! *haha*

buss
hodnocení

0x

S tím kompresorem nemám dobrou zkušenost, dělá to fu fu fu fu a trváááá to a není stavěný na imrvér provoz, odešel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]