Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překrytí perlinkou?

Od: majkii* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na postup omítek u betonových věnců na kterých mám stropy - viz foto. Každý mi říká, že různé materiály se musí vždy překrýt perlinkou, jen nevím, jestli mám nejdříve dát

1) perlinku, pak špric, jádrovou omítku a štuk

nebo

2) normálně špric, jádrovou omítku do které vsadím perlinku a pak štuk

A taky jestli je potřeba dávat perlinku i u vnitřního zdiva, popřípadě i na překlady nad oknama (dveřmi, průchody) a na Ička,

děkuji

Překrytí perlinkou?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

2x

Jako správný vidím postup č.2) ovšem nepoužívá se klasická perlina ale tzv. pancéřová (modrá barva oka 10x10 mm)

Na traverzy je podle mne lepší Štauzovo pletivo. Překlady které jsou ze stejného materiálu jako okolní zdivo bych neřešil.

majkii*
hodnocení

A co se týče těch Iček, tak dohodit nějakou zdící maltou s příměsí cementu, pak špric, normálně jádrovku a do toho tu perlinku? A jak to Ičko zespodu, rovnou to nahodit špricem nebo nejdřív přetáhnout nějakým flexibilním lepidlem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]